Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

MAG, 12 Lis 2008, 22:58

Przelecialem wcześnie kilka hurtowni z blachami aluminiowymi i nie spotkalem taiej nazwy W opisach rodzajów blach podają tylko symbole . Nawet grubości nie ma.

V-savage, 12 Lis 2008, 23:35

>Korwin, 12 Lis 2008, 23:33

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Koledzy, przy takiej cenie tych NAB, trudno mówić o odpowiedzialności za wcześniejsze deklaracje.

Ja składałem "zamówienie", na dwa komplety.Niestety muszę się wycofać z tej deklaracji. To dla mnie, za droga zabawa. Nie stać mnie na to.

Proszę swoje sprawy handlowe prowadzić we własnym wątku

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Właśnie dotarła do mnie nowa machina. Co mnie zaciekawiło to głowica jest wyraźnie dwuścieżkowa,

czyżby istniała jakaś przystawka do zapisu sygnałów synchronizacji ? Tylko jak kasować taśmę jak

głowica kasująca nie ma cewki w tym miejscu.

Machina gra bardzo ładnie, taśmę nagraną na 2405 odgrywa zahaczając o drugą stronę (czemu się

nie dziwię mając w pamięci rozkład ścieżek dla 4 śladów), nagrywania jeszcze nie sprawdzałem.

Zastanawiam się tylko gdzie ja to postawię ...

Ukryta Zawartość

post-21303-100001445 1226576473_thumb.jpg

post-21303-100001446 1226576473_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cieszę się razem z Tobą ma wszystko co potrzeba i jest w pięknym stanie. Nie wiem kiedy do mnie dotrze UHER 520 SG VARIACORD abym mógł do niego założyć blok głowic zamieniający go na dwuścieżkowy, na takie jak Twoje cudo na razie ,mnie nie stać durne wpisy na forum podbijają non stop ceny.

Pozdrawiam

Zbyszek

Moje cudo kupiłem za nieco więcej niż 80 zł z wysyłką. Czy podbijają "klony" sprzedawcy

czy kto - tego się dociec nie da. Zresztą mam wrażenie, że All to jedna wielka ruletka - czasem

można na prawdę fajne rzeczy dostać za śmieszne pieniądze a czasem pierdółka kosztuje setki

a nawet tysiące. Trudno orzec co się ludziom przyda - od długiego czasu wystawiam części od STM610

i pomimo zapewnień osoby od której je kupiłem (tranzakcja wiązana gdzie z panną ładną na doczepkę

mamy jej siostrę brzydulę) to zainteresowanie na samym All oscyluje w granicach zera.

Godzinę machinę katowałem na różnych prędkościach, na dwóch różnych taśmach (jakaś ORWO z brązowym

przodem i czarnym "lakierowanym" spodem) oraz STILON PX 5005 - profesjonalna, wygląda jak BASF

ale bez wzdłużnych biegnących napisów) i co co na wejściu to i na wyjściu dostaje się tylko na 19 cm.

Na 4,78 (a potem 4,8 się nagle pojawiło - chyba w Polsce było zawsze 4,78 a w całej reszcie 4,8) a

także na 9,5 cm słychać to obcięcie pasma górnego i pewną taką utratę klarowności.

Szczególnie jasno słychać to na ostrej "łupaninie" heavymetalowej.

do jajcasz77

pokój mam wielkich rozmiarów poprostu przestrzeń i wygoda... :( ale jakoś juz po malutku sie nie mieszcze.. :( cóż począć moze za rok zmienie mieszkanie zobaczymy. dziś troszku sie bawiłem mojim nowym nabytkiem i musze popracować nad nim bo jak juz pisalem wcześniej nagrywa dobrze ale sygnał po nagraniu jest za duzy o jakieś 6dB... i jeszcze kilka innch mało dociekliwych żeczy...

:( czuje sie jak przedszkolak w wielkiej piaskownicy.... na fotce uszkodzenia klawiszy sterowania tak wyglądał jak do mnie dotarł ale juz sie z tym uporałem.ciekawią mnie te klawisze FUNCTION L i P i jak te obok selektor wyjść gdzie jest podgląd po taśmie bo rozumiem ze podgląd żródła to jest INPUT a ten obok SYNC ? i REPRO ? wiem ze to są pytania jak z wyżej wymienionej piaskownicy ale w kaseciakach jest tzw. monitor a tutaj jego brak aczkolwieg moze sie inaczej wabi :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

Audotione.To proste.Te trzy pod napisem Output,to własnie podsłuch przed i po zapisie,a ten opisany

sync jest według mnie do dogrywania nowego sygnału do istniejącego nagrania.

Przyciski function,według mnie umozliwiają zapis na jednym,drugim,lub na obydwu kanałach.Bez ich włączenia ,tylko kasuje się sygnał.Podobne rozwiazanie jest w revoxach,ale musisz to sobie samemu sprawdzić,bo to tylko moje przypuszczenia.Maszynka jest piękna i widze,ze masz fajną zabawę.

Do Skellena

Ja nastawiłem się na UHER-y Royal de Luxe i Variacord. A ta dwubarwna cienka lśniąca po czarnej stronie jak wylizane psie jaja to jedna z najlepszych taśm jakie sprowadzano do Polski w Gorzowie tylko ją cięto i nawijano na szpule.

Pozdrawiam

Zbyszek

a co do tak duzej różnicy po nagraniu jakieś 4 do 6 dB ? wiecie co to moze być bo sygnał po nagraniu jest wiekszy od sygnału ze źródła

tą co jest OUTPUT tak mam ją ustawioną na max....

jak powinna być ustawiona bo myslałem ze na maksymalnym uatawieniu sygnał jest pełny czyli tyle i le wchodzi tyle wychodzi... więc jesli nie to prosze o rade jak ją ustawic..

jako obserwator to:

niezła żenada wyszła z tego nabowego geszeftu

jednocześnie szacunek dla ludzi,którym chciało się chcieć ciągnąć dla was tą sprawę,tylko dla idei

zaś wszyscy rozczarowani powinni wiedzieć ,że pewnych rzeczy się z gówna nie ukręci

nie kupi się też "pod halą"

pozatym jak powiedział jeden baca.... na ch*j mi naby za 350 na magnetofon za 200 złote,dam Korwinowi to mi metodą traconego wosku zrobi ,będzie taniej i ch*j...

pozdrawiam

VSOP

Korwin^

Mój UHER nadal nie ruszony z braku czasu, instrukcji i okoliczności :/

Ta taśma czarna na plecach to wygląda na oryginalną ORWO i ma oryginalne ORWO-wskie pudełko

otwierane na bok. Druga zaś to STILON i to ta wygląda jak BASF po kolorze pleców.

Ukryta Zawartość

Ja tym bawić się nie zamierzam, niech robią to znacznie młodsi ode mnie

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Były różne z czarną błyszczącą i Stilon i Orwo wszystkie łączył ten sam producent nośnika, który był jedynie w Polsce i NRD cięty i nawijany taśmy pochodziły z początku lat 80-tych.Pytanie jaki symbol i jaką grubość ma Twoja Orwowska

Pozdrawiam

Zbyszek

Naby muszą być bardzo dokładnie wykonane.Tak więc odlew bez dalszej obróbki mija się z celem i tylko zwiększa koszty.Bez toczenia i tak by się nie obyło.Więc gdzie tu sens?

do Paul_67

miałeś racje z tym poziomem wyjscia :) teraz juz ustawiłem tak ja ma być i jest poprostu super dziekuje.

Pozdrawiam was wszystkich Wojtas.

Myślę że sam fakt posiadanie na swój sposob unikalnych i niepowtarzalnych NAb juz jest powodem checi do ich posiadania .

Oprócz funkcji czysto praktycznych bedzie stanowil -przynajmniej dla mnie -wartośc pamiątkowa .

.

• Pokaż nowe odpowiedzi