Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

If one's home is one's castle - is the home office the dungeon?

A tak już naprawdę poważnie i bez podchodów biura domowego nie mam ochoty zakładać, nie mam na to ani sił ani czasu.

Pozdrawiam

Zbyszek

paul

nie ucz ojca jak....

Piłsudskiego juz mam ,rokossowskiego sobie daruję

a wracając do tematu:

narzekajacy na drożyznę niech się cieszą bo skoro Korwin nie udzielił im praw autorskich(do tej pory myślałem,że ma je papież) do łyczakowskiego napisu to macie i tak taniej bo gdyby to wygrawerować to z pięćdziesiat tzeba by dorzucić...a wtedy blisko już do siso :-)

co prawda trochę brak tu logiki bo z punktu widzenia twórcy lepiej gdyby napis był na droższym produkcie...

ale niech tam

pozdro

VSOP

Niech znów ktoś rozwieje moje wątpliwosci. Czy możliwe, żeby tak udane modele szpulowców jak KONCERT lub OPUS czy chociażby ARIA były zupełnie polską myślą techniczną? Czy może to po prostu kupione licencje z zachodu?

Do^Ravagli

Primo myślałem,że ty jako stomatolog masz dojście do pracowni technicznodentystycznej z prawdziwego zdarzenia. Secundo nigdy nie przyznawałem się do autorstwa tego napisu. Tertio pisałem na wstępie, że napis ten zobowiązuje. Quarto mam już serdecznie dość waszego chorego zbieractwa, z padlinożerstwem włącznie.

Zbyszek

Zamiast zamiany małych katarynek na większe katarynki, bo duże podobno gra lepiej polecam PROFILAKTYCZNE BEZPŁATNE BADANIA SŁUCHU POD PATRONATEM SOCJALNEJ FUNDACJI ŹLE SŁYSZĄCYCH

"Myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny"

a po płukaniu uszu możecie przepłukać gardło lemoniadą bo w wodzie ognistej procenty mogą wam zaszkodzić

Witam Wszystkich

Marek 41 założył watek o szpulowcach więc jestem , piszę , próbujemy coś stworzyć , NABYYYYY

Bez kupujących kładziemy wszystko na łopatki , Paweł i Marian dali z siebie wszystko , poświęcili swój czas , mogli robić wiele przyjemniejszych rzeczy , ale łazili za NABAMIIIIIIII a teraz jednych to gnębi że niby za drogo innych razi że może zarobią krocie no sz..........k.........wa albo mamy trzymać sztame albo jest wiocha

Ja napisałem ze chcę wykonać szpule i to jest moja decyzja i co niby to ma być interes :) jaki????

dla kogo???? po co ???

Dlaczego mam załatwiać swoje sprawy na moim wątku Magnetofony Tandberg???

Korwin napisz bo nie rozumiem ???

Jakaś zaściankowość mi tu trąca

Chcę tylko powiedzieć że to jest normalne jak tylko ktoś ma pomysł zrobi coś fajnego to najlepiej od razu go udupić , zdeptać odlać coś z wosku bedzie taniej modeline wziąść i ulepić po prostu bajka

Szanuje czyjąś pracę a za dobrze wykonana pracę trzeba bulić i tyle

Vi få se

audiomagia.blogspot.com

noster, 13 Lis 2008, 16:47

>Niech znów ktoś rozwieje moje wątpliwosci. Czy możliwe, żeby tak udane modele szpulowców jak

>KONCERT lub OPUS czy chociażby ARIA były zupełnie polską myślą techniczną? Czy może to po prostu

>kupione licencje z zachodu?

nie slyszalem zeby to byla jakas licencja choc moze?"Diora" pod koniec istnienia produkowala magnetowidy weglug wlasnej konstrukcji czyli mozna a firmy "Unitry" padly z 2 powodow przestaly sie rozwijac i slaby marketing a wlasciwie zadem O!

Proszę bardzo róbcie co chcecie, jak Kasjel był chory ciągnąłem Jego wątek aż do powrotu, ponieważ niektórym odbiło na secesję w audioohobby i totalne plucie na forum które opuścili miałem dość odsądzania całego audiostereo od czci i wiary chamskiego trolowania w naszych wątkach robienia wszystkiego podłego aby tylko programy u nas się zawieszały.Osobiście prosiłem Marka aby założył wątek Magnetofony szpulowe po jasną cholerę.Błyskawicznie zamienił się w jarmark próżności,tapicerskie porady jakimi gaciami wytłumić kolumny, ćwierkanie pieśni na temat wspaniałości sprzętu osobiście później na Allegro wystawianego szczytem wszystkiego był wyścig do padliny wystawionej przez świetnego człowieka chociaż jest tu od niedawna.Załóżcie sobie nowy wątek proszę bardzo ale ten jest nie tylko dla was ale także tych których stać zaledwie na ZK-kę czy Damę Pik.

Stawiam sprawę na ostrzu noża albo to będzie wątek poświęcony magnetofonom i zostaję [zaznaczam. że marny jest ze mnie pożytek] albo odchodzę kiedy tu będzie małe Allegro wymolestowane przez świstaka

Zbyszek

Ja to tylko współczuję "Paulowi67" i "Maniusowi59". Zostali postawieni pomiędzy "młot a kowadło".

Bo klient, jak to klient....najlepiej chciałby za darmo. A wykonawca musi swoje zarobić ! Bo co niby ? Ma liczyć na dotacje z budżetu państwa ? Ja gdy tylko dowiedziałem się, że trwają poszukiwania wykonawcy....to wszystko dla mnie stało się jasne ! Panowie ! Takie coś miało by sens tylko wtedy, gdyby ktoś z Was miał kogoś znajomego...kto wykonał by robotę "na lewo". Lub poprostu "po godzinach". Składanie oficjalnego zlecenia w jakimś zakładzie, musiało się tak skończyć ! W sumie uważam, że tak solidne naby warte są swojej ceny. Niestety wielu z nas, to poprostu biedacy którzy jakoś tam wiążą koniec z końcem. I tak jak napisał "Rafał996", nie stać nas zwyczajnie na nie. I po co było Wam koledzy nadstawiać d.....Teraz kopniaki musicie zbierać !

Lepiej róbcie to, co wszyscy lubimy najbardziej. Karku nie nadstawiajcie.....naprawdę nie warto !

Korwin, 13 Lis 2008, 18:41

A tam Zbysiu nie frasuj się od czego są prywatne kontakty na maila.

Pozdrawiam

Wełniany

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Jak Ktoś będzie chciał trzymać kontakt ze mną to zapraszam na priv , nie będę się narzucał z czymkolwiek , zaprosił mnie tu Marek 41 skorzystałem ale widzę że jestem tu raczej nie mile widziany wracam na Tandberga pozdrawiam i trzymajcie sie

Szacunek

audiomagia.blogspot.com

to moze zeby rozładować troszkę atmoswerę wklej troszke fotek :) wiem ze pokój jak pokój mały ale jakoś sie mieszcze-narazie sie mieszcze :) czy jest to nie zalecane by szpule były różnej wielkości tak jak to widać u mnie na zdjęciach, pytam ponieważ na magnetofonie jest wybór wielkości szpul małych i dużych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11402-100001418 1226599820_thumb.jpg

post-11402-100001419 1226599820_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

do kasiel masz racje troszku łyso mu tak, co do loga to juz myslałem zeby iść do grawernika zeby mi wygrawerował w metalu mam już wzory co do boczków tak sobie myślałem ze raczej było by mu miło :) gdyby coś takiego posiadał i myslałem ze płyta z MDF-u i oklejone naturalną okleiną naprzykład wiśnia... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znalazłem te wzory gdzieś w necie w plikach PNG jeśli to bedzie możliwe wolał bym by była to blaszka z metalu niż jakaś naklejka wydrukowana i naklejona.

Szkoda, że jesteś tak daleko bo zrobił bym ci z pięknej płyty oklejonej orzechem naturalnym.

Co do loga, może da się kupić samoprzylepną folię aluminiową na której dało by się wydrukować w drukarce komp. Może jest coś takiego ???

Panowie,ochłońcie trochę.Odejść jest łatwo,jednak pamietajmy ile dobrego udało sie zrobić i tutaj i na wątku magnetofon.Wiem,że wszyscy byśmy chcieli ,aby nas było stać na nasze chobby w każdej chwili,jednak tak nie jest.Nie można zarzucać i podbijania ceny nabów,jak i braku honoru ewentualnych kupców.Decyzję można było ostatecznie podjąć dopiero po ustaleniu ceny.Gdyby to ktoś zaakceptował,a dopiero pózniej się wycofał,to inna sprawa.Jednak składając wstepne zamówienia,nie mielismy jeszcze żadnego pojecia o cenie.Rozmawiałem z kilkoma osobami i oni tak jak i ja ,liczyli się z ceną 180-200 zł.Nie udało się takiej ceny wynegocjować ,a dodatkowo kryzys wielu z nas zmniejszył dochody.Musimy się też liczyć z tym,że może być gorzej.

Jest mi naprawdę przykro,że nie mogę kupić ,tych nabów,choć byłem jednym z pierwszych,którzy dopingowali temu pomysłowi.Gdy się coś zmieni i moja sytuacja finansowa się poprawi,to zmienie zdanie.Jednak to nie jest zależne od mojej osoby.

Proszę o wyrozumiałość od wszystkich i nie kłóćmy się.Zostańmy dalej przyjaciółmi.

audiotone, 13 Lis 2008, 19:23

Pięknie wygląda ten Twój Tascam.Z drewnianymi bokami będzie jeszcze piękniej.Jak je przykręcisz dojdziesz do wniosku,że one zawsze powinny tam być bo bez nich było jakoś łyso.Cieszmy się sprzętem i muzyką!

Szkoda, że nie mam możliwości posłuchania takiego dwuślada. Mógł bym porównać z moim czterośladowym "Sony TC 765". U "Jacka011" to dopiero by była uczta !!!

Witam Związku zaistniałą sytułacją w dniu w czorajszym chciałbym oświadczyć,że jestem człowiekiem poważnym i przede wszystkim uczciwym,niemam do nikogo pretesji ani żalu.Ja też chciałbym żeby było jak najtaniej .Uważam że nasze forum powinno dalej się rozwijać dzieląć się wiadomościami. (Apropo nab każdy kto posiada naby plastikowe może pójść do najbliszego tokarza i po prosić o taką wycenę)Pozdrawiam Marian.

Witajcie!Ale się dyskusja zrobiła ho ho.Koledzy trzeba to wszystko poukładać.Maniuś i Paweł - wielkie dzięki za trud, czas , pewnie nie przespane noce , aby wszystko wyszło jak należy - rozumiem to nie tylko ja. W życiu jest podle i najczęściej nikt nie dziękuje za dobro często bezinteresowne ( jak w tym przypadku), ale NIGDY w tym wątku - DZIEKUJĘ w imieniu wszystkich. Nie denerwować się, głowa do góry, włączyć Black Sabbath lub Judas Priest i dać czadu.

Po drugie - proszę wszystkich, którzy tu zaglądają - szukają pomocy - pytać się, a tym którzy coś na dany temat wiedzą - szczerze odpowiadać - najlepiej na temat magnetofonowy, ale jak będzie to problem egzystencjalny - pisać - znajdzie się z pewnością ktoś tutaj - kto pomoże. Przyjaciele - trzreba wspierać jeden drugiego, bo w życiu tego nie ma - TU MUSI BYĆ.

Marian i Paweł nie obrażą się z pewnością na tych, którzy nab nie kupią.Różnie może w życiu być. U mnie np - jest zawsze tak,że jak nie mam kasy - to jest coś specjalnego do kupienia - zapożyczam się i nigdy tego nie żałowałem - tak było z Akai 635, tak było z Revoxem PR99, którego mam dzięki KOrwinowi i Markowi-41 - będę im zawsze wdzięczny, tak Jak Pawłowi i Marianowi za naby.

MAG> ani się waż zaszywać w swoim wątku - jesteś tu bardzo potrzebny - nie każdy ma tak elitarne możliwości tandbergowe - jak TY - potrzebujemy też odskoczni i zamyślenia , a TY czasami to dajesz.

Nie muszę zresztą nikogo namawiać do rozmowy z ciekawymi ludźmi - jacy tu piszą. Ja zawsze czekam na Wasze wspaniałe zdjęcia, opisy i porady. Dużo się od Was nauczyłem i cszuję się tu jak w dobrej, mądrej rodzinie.Myślę o Was za dnia i wieczorem wracam do Was z radością.

Nigdy się nie poddawać Panowie - a przenigdy w tym wątku i w życiu.

A teraz do rzeczy - jak w revoxie siądzie wam zasilacz, to będą się dziwne rzeczy działy bo tam jest taki scalak, który steruje całą koordynacją - więc wtedy głowa do góry i wymieniać części w zasilaczu, a stary scalak wyciągniecie ze starej płyty głównej od kompa. Są też dwa duże kondy, które moga zrobić zwacie do masy i dupa zbita - często te kondy ze starości zdychają. Więc dla posiadaczy starych revoxów - baczcie na ukłąd zasilający ( płytka odok trafa - pionowa) - tam zaczyna się żródło wielu problemów, ale łatwych do pokonania. Sprzedaję Wam świeżutką wiedzę i doświadczenie - tego nigdzie nie kupicie - tylko dostaniecie za darmo w tym wątku i pamiętajcie Semper Fidelis! Wszystkich serdecznie pozdrawiam i idę słuchać dalej Nazareth - Jacek

V-savage,nie przesadzaj.To chwilowe kłopoty.Ale sobie damy z nimi radę.Ja choc mam kłopoty,to może na jeden komplet się skuszę.I to nie z powodu,ze mi jest niezbednie potrzebny,ale zdaje sobie sprawę w jak trudnej sytuacji są postawieni koledzy ,którzy tyle czasu i energii w ten projekt włożyli.Należy im się szacunek i wsparcie.A to ,że nie wszystkich stać teraz na taki wydatek.No cóż,może i dla nich nadejdą lepsze czasy.Wszyscy jesteśmy tutaj równi.I ci co mają nagry i ci co mam nadzieje na razie mają tylko arię.

>Ja to tylko współczuję "Paulowi67" i "Maniusowi59". Zostali postawieni pomiędzy "młot a kowadło".

Nawet nie myślałem, żeby owe NAB'y zamawiać, bo wiedziałem, że skończy się to beznadziejnie - chorą ceną. Tu raczej ktoś postawił między "młot, a kowadło" i zrobił to raczej z premedytacją, a teraz udaje biednego, "oszukanego" społecznika, który chciał dobrze, tylko "źli" nie chcą zapłacić. Albo porwano się z motyką na Słońce, albo celowo próbowano zrobić w buca. Każdy, kto ma choćby trochę oleju głowie, zanim się czegoś podejmie, to analizuje koszty, a tu widzę... pomyślano po komunistycznemu bez elementarnych zasad logiki i ekonomii. Było oszacować koszt i ucziciwie stwierdzić - za drogo, a nie udowadniać na siłę, że NAB'y robić można. Cóż, ten kto nie potrafi analizować rynku zbytu i kosztów, przegrywa z długami i niech przegra, bo socjalizm, zwłaszcza mentalny, się wreszcie skończyć powinien.

Zrobiło się tu już dawno swego rodzaju przedszkole dla obłąkanych, gdyż niektórzy albo nie myślą, albo się im nie chce, a szkoda. Reszta pod pozorem ślinienia się do swoich "gratów" i osprzętu lubi się zareklamować przy okazji.

Miejmy nadzieję, że ciekawy projekt Paul'a_67 się nie zmarnuje chociaż, być może tańsza alternatywa się znajdzie. Zobaczę, co mogą na mojej uczelni...

• Pokaż nowe odpowiedzi