Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

To co widać, to napewno to, że skos głowicy zapisującej jest inny niż odtwarzającej. To tłumaczy lepsze odtwarzanie starych taśm niż nagranych na nim bezpośrednio. Stan głowic jest chyba niezły.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

odtwarzania nie miałem jak zbadać,wszystkie szpule nagrane na 19 cm/sek.Sprzęt oddałem do regulacji głowic do zakładu,a tulejkę będę próbował dorobić.

Głowice chyba nie są takie złe. Chyba, bo ze zdjęcia nic się nie da wywnioskować na 100%. Ale gdyby były poważnie zużyte, to by było widać. Jeśli mają jakieś zużycie, to niewielkie. Nie martw się, powinien grać :)

myśle że przytwierdzić sie jakoś da,tylko żebym wiedział jak ma wyglądać ta tulejka no i wymiary,reszte można w pracy na tokarce zrobić.No i z jakiego metalu jest.

Witam zakręconych w szpulki .

dzisiaj odebralem Studera . Opis i fotki po niedzieli ,jak sie troche z nim połapie i przyjdzie cyfrówka . opis na dzis ?/

Optycznie ,nie idealnie ale wiecej niz dibrze .

mechanika tego klocka ??? az sie wierzyc nie chce! .Burza to mało .

Wiecej po niedzieli

dulon184>GRATULACJE studer to studer.Czekamy na opisy dokładne no i zdjęcia!Pozdrawiam wszystkich - zimno jak cholera, czas na lampowca. Pozdr - Jacek

witam . moja uciecha jest calkiemm spora. Stan na pózniejsze dzis .

próbowalem nagrania na tamie treningowej -terminologia moja ,sklejka róznych tasm ,kawałki .jeszcze mam problemy z polapaniem sie ...-z czym to sie je....na tasmie Basf .SM 468 nagrywanie na 19 - 38 cm ,jest ok. Nie pisze super ,poniewaz musze sie konkretnie ze wszystim połapac .Czekam na zamówiona instrukcje ,wtedy bedzie latwij .

Potwierdzam zalety mechaniki . Po przejściu z klocków Sony ,Akai i Koncerta ,,,mechanika powala na kolana.kreci wprost jak szalony ,bez widocznuch objawów naciągania tasmy jedynie czego mi brakuje ,to Fotokomórka ,albo zwarciowy wyłącznik końcówki tasmy.pewnie jest podobna opcja w ustawieniach wyswietlacza ,który jest nieżle robudowany .Troche potrwa zanim konkretnie sie połapie .Więcej konkretów po niedzili .

Beda rozbierane fotki jak tylko przyjdzie aparat.

Chlopaki ?? kupujcie take klocki Malina!

dulon184>toż kupujemy jak się da i na ile można!!!! Ty masz wreszcie studera , a MAG kupił Otari - pięćdziesiątkę - pięknie - po prostu zimą będzie w czym grzebać - Trzymaj się i jeszcze raz gratuluję zakupu - pozdr. Jacek

Jacekk011

Wodzialem wpis Maga . Szukalem w necie tej wersji co Mag opisuje ,ale jest ich kilka wersji -chyba ..

Czekam na fotki Otari .

Mój Studerek sie rozkreca ,dokładnie to ja sie rozkręcam z poznawaniem go .

dzis dzien treningowy. Nagrywam na treningowej tasmie ,rózne prędkości . I jest OK .Z rozpedu dzis zrobilem 2 Szpule Unitry na kolorowo . Były zniszczone ,wiec poszedlem w ślady bodajrze Marka 41 i zrobilem je dwukolorowe . Czarno ,czerwone . Jutro jakis lakier i zobaczymy jak to wyglada .Moze jakis napis na szpulach wymysle ..oczywiscie poakaże na forum co zmalowalem.

Pozdrowienia z zaśnieżonego centrum .

PS

A u mnie urwało mi talerz os satelity.

dulon184 Jacekk011

Dzięki serdeczne za gratki niedługo wkleję zdjęcia , ale cierpliwości muszę dobrze poskręcać:)

A ciężkie to trochę i gnaty bolą od noszenia

Pozdrawiam wszystkich i tych obecnych i nieobecnych czas zakopać topór choć myślę że przecież żadnej wojny nie było

MAG

audiomagia.blogspot.com

Już nie ma :)

Ja już na niego patrzyłem, jak był poprzednio wystawiony, kusiło mnie. Teraz się w końcu zdecydowałem. Ciekawy jestem ile warte są szpulaki Philipsa, nigdy żadnego nie miałem. Marek tak zachwala, to muszę sam sprawdzić :)

No to ładną kolekcję szpulaczków będziesz miał ! Ja powoli będę się przygotowywał do zakupu dwuślada. Prawdopodobnie będzie to Revox PR99. Coś tam mam jeszcze na sprzedarz, więc pieniążki się znajdą....

Rafał.Na pewno to nie revoxy,jednak ta konstrukcja jest bardzo dobrze zaprojektowana.Mam do niego komplet dokumentacji i służe pomocą,gdyby co.Co do jakości zapisu,to myśle,że nie odbiega od innych twoich zabawek,a dame pik pokona bez problemu.

No i właśnie bardzo chętnie się przekonam, jak taki Philips się sprawuje w użytkowaniu. To już jest choroba - kupować tylko po to, żeby potestować i nabyć doświadczenie. Ale ta choroba ma swój urok.

Pozdrawiam

Zmierzyłem dziś ten wałek,4mm średnicy i 13 wysokości,czyli 8 mm będzie średnicy tej tulejki i 13 wys.Jeśli dobrze zrozumiałem.Czas na zabawę tokarką.

Tutaj też wkleję te moje nowe dzieci :)

Słucham sobie taśm z IMI ZARąBIśCIE NAGRANE

chciałem kasować ale nie w żadnym wypadku tego nie zrobię ........

Pozdrawiam Najstarszych i Najmłodszych wiekiem i stażem w tym wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Witam zakręconych w szpulki .

Wersja eksperymentalna szpuli unitry ,z troche zmienionym wyglądem..

za cholere nie chcą wchodzic fotki . Zmniejszyłem do rozmiaru 600-500 i nie wesły trzykrotnie

weszła dopiero zmnieszeniu do 300-300. I to tylko jedne .

na tej fotce jest druga strona szpuli .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro poprwiamy sobie humor ogladaniem naszych zabawek ,to i ja jedna pokażę .

dziś mi fotki nie chcą wchodzic o zwykłym rozmiarze . wiecej będzie -jak komp pozwoli -jutro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi