Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofony szpulowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Pisałem w tej sprawie do odbiorców Nab, ale nie chcą się wypowadać bo podobno za dużo na ten temat już zostało napisane.Czyżby strach przed klątwą Pana Zbyszka???:-))))

paul_67

Klątwa to dopiero będzie jak ich nie dostane do świąt a to już niestety trzeci tydzień jak czekam na naby , z reguły zawsze jestem spokojny tylko jak będę kilka dni w Polsce chciałbym sobie je zabrać a tak? jak to zrobię raczej to nie będzie możliwe , napiszcie przynajmniej ko je ma???

Pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Panowie ale nie ma tego złego

Niedługo rusza moja strona internetowa ale jeszcze trochę trzeba będzie poczekać Będzie tam miejsce tylko na jeden temat, może forum ale to się okaże

Musi być takie miejsce gdzie nie będzie kłótni handlu itd

Pozdrawiam

audiomagia.blogspot.com

Witajcie!

W dalszym ciagu nie mam kompa (sic!) wiec tylko krociutki wpis. Ten wynalazek trafil do mnie do naprawy - magnetowid szpulowy zapisujacy w formacie C

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5308-100008725 1229809270_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rafałku ! Sprzątnąłeś mi Uherka sprzed nosa !!!

Oczywiście żartuję, ale naprawdę miałem ochotę na niego. Powstrzymałem się, w ramach terapii odwykowej ! :-))

Do końca myślałem, że ktoś się za niego weźmie, zalicytuje albo wyrazi chęć, ale cisza była w aukcji jak na wzorowo prowadzonym cmentarzu ;) Więc na kilka sekund przed końcem zalicytowałem. Ale więcej jak te 99 zł bym nie dał, więc można było przebić łatwo ;)

Ja to dopiero potrzebuję odwyku...

Szybko zbliżaja sie święta .

Z tej oto okazji skladam Wszystkim zakręconym w szpulki Analogi i Duplikatory serdeczne życzenia zdrowych ,wesołych świąt Bozego Narodzenia .Niechaj wiedzie wam sie dobrze ,bywajcie w zdrowiu pogodzie ducha,szczęściu i radości .

Zyczę równiez wielu nowych nabytków w Nowym Roku .

Serdecznie wszystkich pozdrawiam.

Witam .Coś pusto na watku.wszystkiego najlepszego dla wszystkich bywalców tego i innych wątków dotyczacych wspaniałej przeszłości techniki audio.I życzę ,abyscie znalezli pod choinką,takie zabawki.

Wszystkiego najlepszego i ja takze wam zycze.Zeby moze pod choinka znalazly sie u was wymarzone podarki.I byscie zpedzili te swieta w rodzinnym gronie i zeby nikt z was nie czol sie osamotniony.

Pozdrawiam wszystkich zakreconych na szpuleczki :)

Jedynak Wojciech

Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.

U mnie znowu to będą samotne święta...No cóż może następne będą inne...Życzę wszystkim dużo uśmiechu na twarzy i bogatego Gwiazdora!!!

Mam pytanie czy ktoś zwas przegrywał z kasety na szpule,bo ostatnio zdobyłem kilka kaset bardzo dobrze nagranych.Tak myśle czy na szpuli można by coś więcej wyciągnąć,są to nagrania unikatowe na grane na dobrym sprzecie.Pozdrawiam Marian

Wszystkim

Życzę Zdrowych , Uśmiechniętych ,Rodzinnych Świat Bożego Narodzenia.

A tak tylko w naszym gronie

Pomóżmy tym potrzebującym aby im było lżej , być może potrzebują tylko rozmowy ,odwiedżmy tych których nie odwiedzamy ,pocieszy zmartwionych i nie myślmy że ktoś od nas jest lepszy , większy , bogatszy (materialnie to tylko złuda).

Kiedyś mój dobry przyjaciel mówił , a dla czego nie życzyć sobie tego na co dzień , nie tylko w Święta ? , więc niech Was Drodzy Przyjaciele , Koledzy, Forumowicze Opuszczą zmartwienia ,pomyślcie o czymś co Wam sprawi radość , zadzwońcie do Tych którzy czekają na Wasz telefon od dawna , moze list , może @ warto się wspierać .

Dużo ostatnio myślałem o tych wszystkich nieporozumieniach , kłótniach, wiem teraz że to jest po prostu nie potrzebne pozdrawiam Wszystkich bez wyjatku

Marek

audiomagia.blogspot.com

jak najbardziej możesz ,sam wiele razy robiłem taki "mastering"

często nagrania bardzo dużo zyskiwały

warunkiem jest oczywiście przynajmniej dobra jakość kasety i to jak nagranie zostało zredukowane w dolby ,co w kasetach jest niestety standardem,często zupełnie absurdalne przybiera to rozmiary

generalnie dużo fajnej zabawy i kombinowania z wysterowaniem i ciekawe rezultaty

polecam

i również życzę wszystkim spokojnych i zdrowych świąt

VSOP

manius59, 22 Gru 2008, 21:39

jeśli pytasz o przegrywanie z kaset VHs za pomoca Duplikatora JVC na szpulowca to ja to robiłem .

Oczywiście kasety sam nagrywalem i przegrywałem na szpulaka Studer A 807..

Marian

Ja przegrywam z bardzo dobrym rezultatem z Tandberga na Otari oczywiście z kasety na szpule tylko tak jak mówią poprzednicy trzeba poeksperymentować

audiomagia.blogspot.com

Kasjel Tak to ja wiem bo wiele razy przegrywałem jeszcze z polskich szpulowców,tylko myślałem że jest jakaś inna możliwość poprawienia jakości.

Kasjel

Czy lepiej jeśli mam dobrze zrealizowane nagranie na kasecie i nie mam innej możliwości zdobycia winyla czy CD to jest jedyna alternatywa przegrać na szpule jak lubi słuchać ze szpulki proste

Piszę tak bo sam posiadam nieosiągalne nagrania na CC i robię kopie na szpulkę ale ostatnio oglądałem się za dobra karta muzyczną może być lepiej zobaczę jak zdobędę ta kartę

audiomagia.blogspot.com

"manius59"- kup sobie takiego 12-sto kilogramowego potwora, w rodzaju "Sony TC 209SD" !

One grają jak średniej klasy szpulowce ! I z takiego decka przegrywaj na szpule.

Witam wszystkich.Dostałem zajecie na świeta.Tym zajęciem bedzie nagrywanie z winyla na szpulę i też trochę z winyla na CD.Płyt dostałem tak z 15 kg.Szkoda,że nie moje,ale mogę kopiować sobie z nich do woli.Powodzenia i spokojnych świąt.

• Pokaż nowe odpowiedzi