Skocz do zawartości
IGNORED

Co byscie kupili za 7tys do 30m

AndrzejSz

Rekomendowane odpowiedzi

Wybacz, ale jesli chce wydac na sprzet powiedzmy 7kzl, a nie pszesz ani slowa o swoich preferencjach dotyczacych dzwieku, to...

Do tego tworzysz calkiem niepotrzebnie kilka watkow. W jednym koledzy probuja Ci pomoc, jedka Tobie i tak malo.

Sprzedawcy w sklepach niekoniecznie sa niekompetentni. Ciekawe w jakich byles.

Ja polecam Ci polaczenie Creeka z Eposami, takze warto posluchac Acoustic Energy i Elacow 209. Warte zainteresowania sa takze polskie Audio Academy.

Ze wzmacniaczy w zaleznosci od wybranych kolumn mozna polecic Creeka 4330 lub 50i badz Baltlaba to tych mniej wymagajacych oraz np Nada C370 do tych bardziej.

Masz garsc informacji. Bardzo pobieznych, bo nie wiemy jakie masz preferencje. Ale tak czy inaczej. Co teraz zrobicz? Forum moze CI tylko zawezic krag. Tak czy inaczej poszczegolne konfiguracje musisz odsluchac i zdacydowac sam. Forum za Ciebie nie zdecyduje. To Twoje pieniadze i Tobie powinno zalezyc, abys byl zadowolony. A za 7kzl juz mozna...

Pozdrawiam.

Dzieki wiem ze napisalem wiele cirpkich slow przepraszam.

Naprawde jestem zainteresowany tematem zeby po prostu nie kupic bubla

a ma to byc moj I powazniejszy sprzet.

Moze mozesz polecic jakis sklep w Wawie.

Pozdrawiam dziekuje i jeszcs raz przepraszam.

Szkoda ze na temat jednej rzeczy sa tak rozne opinie na czym polegac co dopirec pierwsze

Godny polecenia jest bez watpienia Audioforte na ul Rejtana w Warszawie.

Stoja tam ciekawe Visatony za 1,8kzl, pewnie poleca Ci tez Aoustic Energy.

Dobry jest tez Club Hi-Fi na Kopernika.

Gość marcin233

(Konto usunięte)

sluchajcie ludziska.. zaufajcie temu co slyszycie....powiedzmy ze ktos napisze ci cos takiego....z wymagajacy7mi kolumnamiv uzyj tego a z innymi tamtego..to bzdura....majac 5 wzmacniaczy i 5 par kolumn ma 25 mozliwych kombinacji ..każda brzmi inaczej.......proponuje wziac nogi za pas wejsc do sklepu , kazac zamknac sie sprzedawcy i probowac samemu na plycie ktora sie dobrze zna sie sie LUBI ( a nie na tym co wcisnie ci sprzedawca bo wie ze ta plyta na wszystkim dobrze- albo tylko efektownie gra) - a ty majac godzine czasu na wybor polecisz na to co bedzie mialo najbardziej przesterowany i niby atrakcyjny dziwek..ZAUFAJ TEMU CO SLYSZYSZ Z GLOSNIKA A NIE OD SPRZEDAWCY ALBO NA forum dyskusyjnym dzie kazdy rżnie wielkiego audiofila a tak naprade slyszal moze 5 zestawow..i na dodatek wychwala swoj pod niebiosa...

marcin 223

5 roznych zestawow to ja uzytkuje przez rok...

Podalem AndrzejowiSz orientacyjnie to, co jest niezle i co sie audiofilom podoba.

Chcac dalej mu zawezic krag napisalem, ktorych wzmacniaczy nie warto podlaczac do roznych kolumn np Musical A1, ktory niedawno stal w Audioforte nie zagra z kolumnami 4ohmowymi albo nawet osmio majacymi trudny przebieg imedancji. Podobnie Creek 4330 niekoniecznie sie sprawdzi w 30m kw. Mowisz, zeby udac sie do sklepu i przeciez ja od poczatku to powtarzam.

Zycze wiecej konstruktywnosci w krytyce.

A do tego majac zawezony krag wiemy, gdzie mozemy sie udac.

W jednym sklepie niestety z roznych wzgledow wszystkiego nie uswiadczysz.

Marcinowi223 polecam jeszcze raz przeczytanie tego co napisal. Ja probowale kilka razy - straszny belkot.

generalna zasada jest taka, że najważniejsze jest połaczenie wzmak-kolumny... i od tego wychodź... czasami bywa tak, że przyzwoicie dobrany system zawiera budżetowe źródło, które dopiero z kolejnym przypływem gotówki ulega wymianie - nigdy odwrotnie..

• Redaktorzy

Nie bardzo rozumiem. To ilu w końcu jest tych cholernych Autorów, i który z nich zachowuje się obraźliwie? I czy mam też napisać, co bym kupił za 7 tysięcy, czy też A. doznał już wystarczającej satysfakcji?

Mam wrazenie, ze ten czlowiek nie czyta nawet porad, o ktore tak usilnie prosil. Bardzo dobrze sprawdza sie Creek z Eposami i to wczoraj napisalem a teraz pisze, ze kompletnie nie wie z czym mozna zestawic Creeka.

• Redaktorzy

Oj sova, nie zarzekałbym się... Bywa odwrotnie, i to jak jeszcze... U mnie na przykład... Ale nie ma prawidłowości. Przypomina się dyskusja na temat Elaców 510, które heretycko radzono zestawiać z droższym sprzętem. Ja tak traktuję moje Studio 100...

Przepraszam ale naprawde odczytuje wszystkie wiadomosci ze wzgledu na to iz pierwszy raz pisalem na forum.

Wpisalem kilka tematow nie wiedzialem ze mozna prowadzic dialog pod jednym tematem a tak jak wczesniej powiedzialem na kilka pytan bylo brak odpowiedzi.

A jeszcze raz przepraszam za zale napisane wczesniej i zycze wszystkim Szczesliwego nowego roku.

Mam nadzeje iz znajac zasady tego forum na wiele wartosciowych porad w przyszlosci.

Jednemu koledze chcialem odpowiedziec o creeku iz jeszcze nie znam wszystkich firm oraz specyficznych skrotow, ktore to powoli poznaje i mam nadzieje wiecej nie popelniac takich bledow.

7000 komplet Cambridge i głośniki Dynaudio 42(lub 52) lub w miejsce wzmacniacza Cambridga ,wzmacniacz Creeka -trzeba posłuchać,kwestia gustu.Mam okazję często słuchać Cambridga z Dynaudio 40, dobrze ustawiony (stendy,stolik-wszystko na kolcach,podkładki antywibracyjne pod wzmacniacz,platforma Troksa) gra to znakomicie,momentami zadaje sobie pytanie ,czy jest sens ładować kasę w klocki typu MAC, ale tylko momentami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.