Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD 1550AR, 755AR, 1400 czy 835?

Tomzik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupić CD Denona. Mam na to powiedzmy maksymalnie 800-900zł. Na allegro wypatrzyłem modele wymienione w temacie, które mnie interesują. Nie mam jednak bladego pojęcia jaki z nich byłby najlepszy. Nie wiem jak wygląda numeracja wg Denona, co jest wyższym/ niższym modelem i starszym/nowszym.

Co zatem proponujecie? Trochę kusi mnie cd-text w 755, ale jestem gotów z tego zrezygnować o ile inny model zagra znacząco lepiej. Jakie przetworniki byłyby najlepsze? I czy, podobnie jak przy amplitunerach, można sugerować się wagą sprzętu?

Sory za być może laickie pytanie, ale po prostu chciałbym sobie trochę rozjaśnić sprawę.

https://www.audiostereo.pl/topic/45206-denon-dcd-1550ar-755ar-1400-czy-835/

Najwyższy model to 1550AR, następnie jest 1450AR i 755AR, DCD 1400 to dużo starszy model. Pierwszy z wymienonych to naprawdę pożądny CD, sam posiadam ten model. Jak poda mi Pan e-mail na PW to mogę przesłać testy i opis w Adobe, modeli 1550/1450AR.

• 2 miesiące później...

Witam. Podpinam sie pod wątek....

Mam pytanie dotyczace Denona DCD QS 10. Czy ktos z kolegów zna ten model? Jaka jest opinia o nim ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ja mam DCD-755AR. Tez sie pokusilem na ten CD-Text i powiem ze to fajna sprawa. Kiedys mailem CD-Text w wierzy i dlatego tez skusilem sie na ten model. Co do dzwieku tez narazie nie mam zastrzezen. Ale chyba 1550 tez ma CD-Text? No i 755Ar to napewno nie jest koszt 900zl. Ja kupilem go za 325zł.

?👈

wojtek41, 27 Paź 2008, 23:30

>Witam. Podpinam sie pod wątek....

>Mam pytanie dotyczace Denona DCD QS 10. Czy ktos z kolegów zna ten model? Jaka jest opinia o nim ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

web, 26 Sie 2008, 19:18

Najwyższy model z tej serii to był 1880AR a wcześniej rewelacyjny 1650SR. Jeszcze niżej 1550AR i dopiero 1450. Jest to jeden więc z niższych modeli.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.