Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetowidy do stereo.

fan64

Rekomendowane odpowiedzi

Combo LG VC9800 nagrywa w stereo hi-fi wyśmienicie.Sam tak kopiowałem płyty CD.Wielka wygoda.Wkładasz płytę do szuflady do drugiej kasetę VHS i wciskasz nagrywanie.Reszta juz się robi sama.Wyłącza się po skopiowaniu.

-> paul_67

"CD-R się chowa!"

Uwazasz, ze prawidlowo i starannie wykonana kopia plyty na nosniku CD-R bedzie "grala" gorzej, niz oryginal i zapis plyty na kasecie VHS?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> paul_67

"Na pewno mniej naturalnie..."

To jestem bardzo ciekaw, w jaki sposob udalo Ci sie taki efekt uzyskac... Czy znane jest Ci pojecie "sumy kontrolnej"?

"Kopia na VHS jest przyjemniejsza w odbiorze"

I to wszystko mimo wykorzystania w trakcie kopiowania z CD na kasete bardzo nieaudiofilskiego DAC-a i tandetnych stopni wyjsciowych w nagrywarce LG?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

paul_67, 27 Sie 2008, 21:37

>Na pewno mniej naturalnie...

Prawidłowo wykonana "kopia" cd, z zachowaniem WSZYSTKICH zasad, nie jest w NICZYM gorsza od oryginału. Znając zasady palenia i czytania płyty przez laser odtwarzacza, nie trudno wyobrazić sobie pewnych sytuacji, w których taka płyta będzie lepsza od oryginału.

Ale nie o tym mowa, pytanie dotyczyło nagrywania na taśmie, a to robi się w zupełnie innym celu. Zgadzam się, że Era jest świetnym urządzeniem. O ile trafi się na dobry egzemplarz...

Do przegrywania z CD/VHS najwygodniejszy w użyciu jest kombajn COMBO LG VC 9800 w przypadku przegrywania z winyli, taśm i kaset magnetofonowych lub nagrywania z mikrofonu polecam jak zwykle JVC BR 7000 ERA

Analogowa kopia CD na taśmie nagrana w systemie helikalnym jest zawsze lepsza od orginału

Pozdrawiam

Zbyszek

Prawidłowo wykonana "kopia" cd, z zachowaniem WSZYSTKICH zasad, nie jest w NICZYM gorsza od

>oryginału. Znając zasady palenia i czytania płyty przez laser odtwarzacza, nie trudno wyobrazić

>sobie pewnych sytuacji, w których taka płyta będzie lepsza od oryginału.

Kopia na CD-R będzie zawsze gorsza od oryginału!Nie ma cudów!!!

paul_67, 27 Sie 2008, 22:10

>Kopia na CD-R będzie zawsze gorsza od oryginału!Nie ma cudów!!!

Nie mam najmniejszej ochoty tłumaczyć Ci zagadnienia, wątek jest o czym innym. Nie masz racji.

Poza tym, miast pielęgnowania przekonania, proponuję zdobycie odrobiny wiedzy na ten temat.

paul_67, 27 Sie 2008, 22:25

>Kopia na CD-R będzie zawsze gorsza od oryginału!Nie ma cudów!!!

kolejny fantasta

>MariuszH, 27 Sie 2008, 22:22

>Nie musisz mi nic tłumaczyć.Znam temat i mam rację,

ja też znam temat i jesteś w błędzie ;)

Przegrywanie CD na VHS HIFI jest bez sensu, ale archiwizacja vinyli to strzał w dziesiątkę, nie ma może tej magii co zgrywka na dobrego szpulaka ale jakościowo kopia będzie o niebo lepsza. Problem jest inny, kasety VHS zajmują cholernie dużo miejsca.

josef, 27 Sie 2008, 23:49

>paul_67, 27 Sie 2008, 22:25

>

>>Kopia na CD-R będzie zawsze gorsza od oryginału!Nie ma cudów!!!

>

>kolejny fantasta

>

>>MariuszH, 27 Sie 2008, 22:22

>>Nie musisz mi nic tłumaczyć.Znam temat i mam rację,

>

>ja też znam temat i jesteś w błędzie

Powtarzam jescze raz kopia CD-R ZAWSZE BĘDZIE GORSZA OD ORYGINAŁU!

Dlatego m.in,że żadna nagrywarka nie wypali wszystkich pitów z oryginału!Na co składają się błędy odczytu, jakość nośnika itd.Dziwi mnie,że posiadacz takiego sprzętu jest taki, ignorantem!

paul_67, 28 Sie 2008, 14:57

>Powtarzam jescze raz kopia CD-R ZAWSZE BĘDZIE GORSZA OD ORYGINAŁU!

>Dlatego m.in,że żadna nagrywarka nie wypali wszystkich pitów z oryginału!Na co składają się błędy

>odczytu, jakość nośnika itd.Dziwi mnie,że posiadacz takiego sprzętu jest taki, ignorantem!

co znaczy nie wypali wszystkich pitów? wiesz, jak działa zapis na CD?

odczyt to inna sprawa - tłoczone CD ma zazwyczaj więcej błędów C1 od dobrego CDR

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.