Skocz do zawartości
IGNORED

Wakacje w pażdzierniku - Gdzie ??

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, może pomożecie.

Mam problem, nie wiem gdzie jechac, co zrobić, mam 2tygodnie urlopu z zonką, żonka troche zmęczona sesja budżetową, już czeka na urlop.

Pierwsze co do głowy mi przyszło to Egipt, jechać i sie wyleżeć, ale trzeba załatwić paszporty, zobaczyc gdzie jechac, gdzie sie zatrzymać, a to tyle sie dzieje i jedny słowem troszke załatwiania i stresu, i powoli się odechciewa i chcemy sobie to zostawić na maj.

Chciałbym coś zwiedzić w jakies 5-6 dni, zeby reszte czasu z rodzinką odpocząć, czyli podjezdza autobus wsiadam i mie wozi, my się niczym nie martwimy. Czyli moze objazdówka, może jakies wczasy.

Myślałem o chorwacji autokarem (żonka jakoś samolotu troche sie boi), może włochy, ale to daleko jak na autobus.

A moze do czech??

Jezeli gdzieś ktoś był w tym okresie żeby odpocząć oderwać się od tego codziennego bałaganu - prosze o sugestie jakoś pomoc. Cena - przystepna, nie określona

Bede wdzięczny

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/45378-wakacje-w-pa%C5%BCdzierniku-gdzie/

Październik w Czechach może być już wredny. Natomiast bywałem o tej porze w Grecji, na wyspach, i jest jeszcze miło. Pustawo, po sezonie, można w spokoju zobaczyć prawdziwą Grecję. Może trochę przeszkadzać silny wiatr meltemi, ale da się wytrzymać. Raczej początek października, lepiej wyspy wysunięte na południe - Kos, Rodos itp.

zwolennik łagodności

Albo Portugalia, Tunezja, Turcja. Na pewno tam, gdzie pogoda będzie pewna, no i nie autokarem... hotel minimum 4 gwiazdki a do tego all inclusive bo w wielu miejscach mają "inne standardy" klasy i jakości.

Pazdziernik w obrebie Morze Srodziemnego to spore ryzyko. Pewnie bedzie wialo i lalo, serio. Jeszcze jakos ten Egipt czy moze Kreta i Cypr ale generalnie naprawde spore ryzyko.

Z bliskich opcji na pazdziernik zdecydowanie dobra (jezeli nie jedyna) propozycja to W-y Kanaryjskie. Tam woda w pazdzierniku to okolo +23 i pogoda bedzie super. Nawet w grudniu mozna sie kapac w Atlantyku bez problemu. Najatrakcyjniej wycieczkowo jest na Teneryfie, gdzie mozna zafundowac sobie wycieczke na Tajde zorganizowana lub lepiej wypozyczjac samemu samochod. Wyjatkowo niskie ceny za takie atrakcje. Takze mile widoki objezdzajac Teneryfe dookola. Z nieco wieksza kasa karaiby lub pd-wschodnia Azja.

pzdrw

soso

Dzieki panowie za podpowiedzi,

mam w glowie taki pomysl,

Jechac do bieszczad do jakiegos pensjonatu, gdzie dla zonki bedo jakies SPA lub inne, a dla mie jakis wypad w gory, np quadem, wieczorem bilard, piwko

Jeden dzien wypad np. jakos zorganizowano wycieczko na sloweacje

Albo cos w tym rodzaju na slowacji, moze bedzie taniej

Co o tym sodzicie, i czy znacie jakies fajne miejsce

Pozdr

Znajdz jakis maly tani hotel w Amboise we Francji. I z Tego punktu wylotowego zwiedz nastepujace zamki:

Chambord

Chenonceau

Blois

W Amboise tez jest znany zamek w ktorym leonardo da Vinci spedzil ostatnie lata swego zycia.

Kuchnia jak trza, swiatne wina, pozasesonowy ruch turystyczny...jak slonce poswieci to moze byc bardzo bajecznie.

za około 2 tyś zł za dwie osoby, na tydzień czterogwiazdkowy hotel w Turcji, koło Alanyi, wersja all inclusiv - masz zagwarantowane; do tego gwarancję, że w powietrzu około 32-34 stopni, a wody około 25 - 26; odlot; weźmiesz drugie tyle kasy to się z żona nieźle pobawicie, pozwiedzacie, kupicie jeansy, skóry i chałwę:)

w każdym razie rzuć okiem na oferty w te stronę świata

psg, 4 Wrz 2008, 10:19

>za około 2 tyś zł za dwie osoby, na tydzień czterogwiazdkowy hotel w Turcji, koło Alanyi, wersja

>all inclusiv - masz zagwarantowane; do tego gwarancję, że w powietrzu około 32-34 stopni, a wody

>około 25 - 26; odlot;

Z calym szacunkiem, ale to sa brednie. Nie wprowadzaj czlowieka w blad. Mowa o pazdzierniku.

pzdrw

soso

soso - z całym szacunkiem, ale w 2004 r. od 06 do 15 października takie temperatury były w okolicach Alanyi, a wiem bo byłem, a nie sobie poczytałem, że inni byli i tak mówili, więc to raczej Ty trochę wyhamuj ze swoimi ocenami, co kto widział i jaką temperaturę poczuł

psg, 5 Wrz 2008, 12:03

>soso - z całym szacunkiem, ale w 2004 r. od 06 do 15 października takie temperatury były w

>okolicach Alanyi, a wiem bo byłem, a nie sobie poczytałem, że inni byli i tak mówili, więc to raczej

>Ty trochę wyhamuj ze swoimi ocenami, co kto widział i jaką temperaturę poczuł

Sprawdzmy zatem - w tym roku takze bedzie 6-15 pazdziernika. Zobaczymy. W internecie jest masa info prosto ze stacji meteo. No problem.

pzdrw

soso

Jak październik to tylko w Polsce o czym świadczą zdjęcia z tego linku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.