Skocz do zawartości
IGNORED

nowe TONSILE wszystkie modele

bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mun - bez logowania

(Konto usunięte)

> lolo, jozwa

nasze poglądy na postępowanie Tonsilu są bardzo zbliżone,

za chwilę Tonsil po raz drugi będzie mógł, oby tym razem coś osiągnął :)

trzeba mieć świadomość że trzeciej szansy już nie będzie

> lolo

oczywiście, że nie dlatego "że polskie to złe", wiele znanych i uznanych firm z tej branży chciało i nadal chce współpracować z Tonsilem - zniechęca je tylko zła kondycja finansowa firmy, a nie brak możliwości czy potencjału.

Żona mówi do mnie "po co ty trzymasz te stare Altusy w pokoju naszego syna skoro Te małe kolumienki od mini wieżyczki JVC za 500 Pln grają lepiej i ładniej". A ja jej odpowiadam "a na czym kochanie postawisz te małe kolumienki jak sprzedam Altusy" I kto tu mówi, że Altusy są złe. Są dobre i napewno na razie ich się nie pozbędnę.

>Mun

Dlaczego Tonsil ciągle liczy na innych, na zamówienia OEM abo wyłącznie na sprzedaż gotowych zestawów...?

Jest do zdobycia spory rynek unitów dla Hobbystów. Przy tak wielkiej ofercie Tonsil mógłby "wyjąć" z oferty kilka czy kilkanascie modeli głosników - takich których nie bedzie uzywał w kolumnach oferowanych na rynek krajowy (żeby nie tworzyc konkurencji wewnetrznej), rzetelnie opisać i oferowac w sprzedaży. Mógłby skutecznie konkurować z różnycmi Vifami, Peleesami, ScanSpeakami, Seasami i tym podobnymi producentami którzy juz tak pewnie się poczuli w krajowej dystrybucji że przez ostatnie 6 lat podnieśli ceny o 100%.

Chyba że nadal się Wam nie chce...

Ha... tylko który - bo widziałem dwie różne karty gatalogowe tego samego głośnika - podobno zewnętrznie różnią sie tylko szczegółem (inna średnica nakładki przeciwkurzowej - za to w parametrach TS o tyle, że tylko jeden jako tako nadaje się do obudowy bass-reflex...

A swoją drogą - skoro jest głośnik, którego nie stosują w kolumnach to własnie mogliby zaoferowac go jako oddzielny unit do sprzedaży ---> "Mun", słyszysz? (a, nie - już po fajrancie ;-)

pozdrawiam

Gość Mun - bez logowania

(Konto usunięte)

> avw

wpadam na to forum okazyjnie, a ponadto ostatnio niewiele mam wolnego czasu.

Nie pracuję w dziale sprzedaży więc na szczegółowe pytania dotyczące konkretnych modeli głośników nie odpowiem. Moja praca wiąże się z restrukturyzacją kluczowych obszarów działania firmy.

Proponuję skorzystać ze stronki http://www.tonsil.com.pl/contact_frame.htm

Powinni odpowiedzieć na większość Waszych pytań ;)

• Redaktorzy

Mun - działaj! Jak widać, jest tam co restrukturyzować. Jednym z zarzutów wobec dawnego Tonsila był niemal całkowity brak kontaktów z klientami (vide - wielomiesięczne oczekiwanie na odpowiedzi, które w końcu nie nadchodzą), połączony z ogólnym brakiem kontaktu ze światem rzeczywistym jako takim (co przejawiało się m.in. w ofercie, oraz w sposobie jej prezentowania).

Juz kiedyś odpowiedzieli na tak postawione pytanie - że nie sprzedają osobno głośników. Odpowiedź chyba była poprzedzona wielkim i zbiorowym wysiłkiem umysłowym załogi, bo jej udzielenie zabrało aż 3 miesiące...

Najprostrzym rozwiązaniem jest zainteresować się głośnikami niemieckich dystrybutorów (niektóre nie są wiele droższe). Jeśli większość klientów dojdzie do takich wniosków, to restrukturyzacja Tonsilu bedzie zakończona :-)

Gość Cieniek

(Konto usunięte)

> Maz. gość

> Na stronie tonsila mozna kupic pojedyncze glosniki to wiadomo(...)

A ja pytam gdzie do cholery, bo chciałem wymienić sobie głośnik? Czy ktoś coś wpatrzył na tamtej stronie, lub wie gdzie kupić głośnik tonsila przez interent?

Na przykład tutaj -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a zobarzyć dokładne dane można tu -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tu -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.