Skocz do zawartości
IGNORED

Niebieski Ryj od Manty w październiku ?

led_purple

Rekomendowane odpowiedzi

3.Płyta DVD pomału staje się przestarzałym nośnikiem filmów. Zakończona wojna formatów oraz zwycięstwo Blu-ray powoduje, że coraz więcej producentów wypuszcza na rynek własne odtwarzacze niebieskiego nośnika. Czy Manta ma podobne plany w najbliższej przyszłości ?

Pierwszy odtwarzacz Blu-ray firmy Manta trafi do sklepów już w październiku. Jestem przekonany, iż jego wysoka jakość oraz ekskluzywny design przypadną do gustów naszych klientów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli to sie potwierdzi to znaczy, że:

- Żółte uwierzyli w ten format i zaczynają walić masówę - spadek cen na horyzoncie

- być może jak z DVD za rok lub dwa płyty BR w Pani Domu albo innej Gali :)))

Ukryta Zawartość

Ja osobiście nigdy nie kupiłbym żadnego produktu tych pseudo-firm typu Manta , Belwood itp.

Szkoda zdrowia, kiedyś zadałem sobie trud i porównałem obraz i dźwięk z Denona 3910 i taniego badziewia za ok. 300 pln. Różnica w jakości była K O S M I C Z N A !!!

Decyzja mogła być tylko jedna: nigdy taniego gó...na nie kupie...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

"...Pierwszy odtwarzacz Blu-ray firmy Manta trafi do sklepów już w październiku. Jestem przekonany, iż jego wysoka jakość oraz ekskluzywny design przypadną do gustów naszych klientów...."

;) Manta. Ale pożyjemy, zobaczymy...

Niedawno czytałem na jakiś zagramanicznych portalach dwie sprzeczne informacje.

1. Sony nie chce sprzedawać licencji do państwa środka, coby utrzymać ceny odtwarzaczy BD na "odpowiednim" poziomie...

2. Sony przymierza się do sprzedawania licencji do państwa środka, aby poprzez spadek cen spopularyzować format...

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Wiatrak, po googlaniu mamy np. takie wynalazki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Więc Żołte chyba mają licencje :)

Ja nie namawiam nikogo do kupna, to tylko ciekawostka przyrodnicza, kiedyś kupiłem dla rodziców Panasa s35 i też szybko padł, więc nie zawsze marka znaczy jakość, jak Żółty nie zmęczony to i Mantę raz na ileś sztuk poprawnie złoży ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja jestem za żółtymi...

Nie po to by od nich kupować, ale by robili presję na tych mniej żółtych, którzy żółtymi rączkami robią ale ceny mają nieżółte...

Over the rainbow... ;)

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

THX Ultra 2, 7 Wrz 2008, 12:02

>Ja osobiście nigdy nie kupiłbym żadnego produktu tych pseudo-firm typu Manta , Belwood itp.

>Szkoda zdrowia, kiedyś zadałem sobie trud i porównałem obraz i dźwięk z Denona 3910 i taniego

>badziewia za ok. 300 pln. Różnica w jakości była K O S M I C Z N A !!!

>Decyzja mogła być tylko jedna: nigdy taniego gó...na nie kupie...

Porównanie nietrafione. Różnica w cenach jest też kosmiczna, dokładnie 10x droższy (i lepszy) jest Denon. To tak jakby porównać prosty projektor za 3 tys. zł z innym, wypasionym za 30 tysięcy.

lepiej kupić tanie dvd z hdmi za 300zł

różnica między takim Denonem przy połączeniu cyfrowym wcale nie jest duża, a już na pewno nie warta takiego przepłacania

kosmiczna różnica to jest między materiałem HD i między tym Denonem, a nie między Denonem a tanim dvd

zgadzam sie z przedmówcą w technice cyfrowej juz nie jest tak wesolo i niema takich rozbieznosci jak to sie mialo w analogu :) takze smiem watpic czy duzo lepiej zagral by wczesniej wymienieniony denon od manty po polaczeniu hdmi :)) w tym interfejsie nawet sekcja zasilania moze byc tandetna :) i nie zobaczysz roznicy

Próbowałem podłączyć tanie DVD (jakaś marketówka, nie manta) do wzmacniacza po chinchach i katastrofa. Dźwięk gorszy niż z wyjścia słuchawkowego w laptopie. Nie robiłem testów obrazu, nie wydawał się zły ,ale prawdopodobnie zauważyłbym różnicę. W przypadku jednak połączenia cyfrowego, byłbym dużo ostrożniejszy. Sam staram się nie wydawać fortuny na odtwarzacz DVD, który jest podłączony coaxialem do ampli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.