Skocz do zawartości
IGNORED

[Bocznica] Trochę powagi Panowie..

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Czy wyobrażacie sobie, żeby powiedzmy na forum posiadaczy jaguara dyskutowano o tym jak i gdzie kraść benzynę?

Jako kogoś stać na cd za 2000 to stać go na płytę za 60... a przecież sporo ludzi tu ma cd za 10 i więcej tysi.

A nie dyskusje jak kraść muzykę i że nigdy nie kupicie w empiku.

Podrawiam

AMJ

https://www.audiostereo.pl/topic/45492-bocznica-troch%C4%99-powagi-panowie/

Na jedną płytę to może i stać, ale żeby mieć w czym wybierać trzeba mieć ze 100. 100x60= 6000zł co przy kosztach za odtwarzacz CD 2000zł jest sumą dużą, a staje się ogromną jeśli odtwarzacz został zakupiony za oszczędności (dla studentów pod koniec miesiąca to 10zł jest dużą kwotą :)) )

Nikogo nie bronie, nie usprawiedliwiam, bo na piractwo nie ma usprawiedliwienia.

Wskazuje tylko, że autor wątku pomylił się w wyliczeniach ;)

DR_DRE, 7 Wrz 2008, 21:16

>znów to samo, już na boczni się syfff robi powinien ktoś tu zrobić porządek, i co to wo gule za

>temat o złodziejstwie

wypraszam sobie nieuku,

ściąganie na własny użytek plików z sieci nie jest w Polsce złamaniem żadnego paragrafu.

uważaj żebym nie podał cię do sądu, prostaku!

Switch, 7 Wrz 2008, 21:28

>(...)dla studentów pod koniec miesiąca to 10zł jest dużą kwotą :)(..)

Mogłeś tego nie mówić... Za miesiąc mnie to czeka, a mam kolumny do wymiany... ;)

Gość

(Konto usunięte)

Później studenci zostają np projektantami sprzętu audio, całymi miesiącami chleją a gdy zbilża się deadline robia na kolanie byle c o i dlatego mamy taki sprzęt jaki mamy, na szczęście kompetentni księgowi ratują sytuacje racjonalizując dobór komponentów.

Antoni Marian Jobacz, 7 Wrz 2008, 21:52

>Studenci to nieroby , alkoholicy ,erotomani, gdyby rozsadnie planowlai wydatki miesiac z góry nie

>byłoby tego problemu.

Rozumiem, że Ty nigdy nie zaznałeś przyjemności studiowania? ;>

Antoni Marian Jobacz, 7 Wrz 2008, 22:18

>Każde stado ma owce w różnym kolorze.

Byłeś czarną, i poza w/w przypadłościami byłeś jeszcze ćpunem, chuliganem, świrem itp.?

• Redaktorzy

"Kupiłem S-klasse diesel, ale nie jestem gupi, żeby przepłacać, to jeżdże na oleju do prac polowych kupowanym na lewo od ubogiego kmiecia i to jest gites".

tyle ze wrazenia z uzytkowania W220 sa niesamowite,nie ma takiego drugiego auta nowego do 200tys zl ,ktore go przebije.

okupione to jest oczywiscie kosztami utrzymania,ktore sa bardzo wysokie.

nowe auto z segmentu C,mozemy sobie darowac,majac do wyboru W220.nawet 8 letnie.

Gość

(Konto usunięte)

Koszt samochodu to cena zakupu + eksploatacja. Jeżeli ktoś ma powiedzmy 50 tysiecy i ani grosza wiecej albo owe 50 tysiecy to jest jego zdolnosc kredytowa to raczej nie opłaca sie kupowac drogiej w eksploatacji s-klasy bo mu na te eksploatacje nie zostanie. Dlatego według mnie dla duzego,luksusowego auta z drugiej ręki konkurencją cenaowa nie jest nówka w tej samej cenie ale jakieś 30-40% droższa.

>Koszt samochodu to cena zakupu + eksploatacja. Jeżeli ktoś ma powiedzmy 50 tysiecy i ani grosza

>wiecej albo owe 50 tysiecy to jest jego zdolnosc kredytowa to raczej nie opłaca sie kupowac drogiej

>w eksploatacji s-klasy bo mu na te eksploatacje nie zostanie. Dlatego według mnie dla

>duzego,luksusowego auta z drugiej ręki konkurencją cenaowa nie jest nówka w tej samej cenie ale

>jakieś 30-40% droższa.

Jeśli celem jest oszczędność i samochód to medium transmisyjne :)) między A do B to się zgadza.

Ale trzeba otworzyć oczy szerzej: a jeśli ktoś interesuje się moto, a mercedes s to jego marzenie i hobby życia?. Tutaj nie ma rozumu, tylko serce :)

Audiofile powinni to wiedzieć :)

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 14:51

>Ja mówie o sytuacji keidy dana kwota to absolutny szczyt możliwości tej osoby.

To sobie weźmie Audi A8, jest tańsze od W220 a wygląda imo lepiej od W140 :))

• 3 tygodnie później...
Gość

(Konto usunięte)

Ale trzeba otworzyć oczy szerzej: a jeśli ktoś interesuje się moto, a mercedes s to jego marzenie i hobby życia?. Tutaj nie ma rozumu, tylko serce :)

Audiofile powinni to wiedzieć :)

To tym bardziej nie powinien jeździć na gazie i pakować zamienników...

Gość

(Konto usunięte)

Nie bardzo Cię rozumiem... Wg mnie porządny kabel ma walory praktyczne , nie połamie sie nie utleni, ja iałem pproblemy z sieciówkami w... komputerach. Więc dobry kabel to pewna nadamirowość , zabezpieczenie , nie mówie tu o tym że zamiast troche wyregulować barwę dososowuje sie kabel albo drogie kale to też wg mnie bzdura!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.