Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego złom się sprzedaje?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Dla niektórych to też pewnie złom, jednak radzę posłuchać a zmienicie zdanie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maszyna świetna, ale co na niej nagrywać? W niektórych studiach używa się takich magnetofonów do zgrywania materiału z cyfrowego zapisu aby dodać troszkę tzw analogowego ciepełka, tak zrobił jak dobrze pamiętam polski zespół Old Time Radio na swojej drugiej płycie.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Potwierdzam zdanie Paula 67 ze CD zgrane na szpulke gra lepiej.

Rownież posiadam takie zlomy .

Wlasnie dzis zabralem się za naprawe kolejnego zloma . Firma UniversuM ..Kaseciak ,gramofon analogowy i radio z zakresem 88-104 Mgh,w jednej obudowie .kaseciak juz gra ,radio rowniez -jedynie nie mam jak sprwdzic gramofonu ponieważ wkładki nie ma .

atoposik, 5 Mar 2009, 19:47

>Budżetówka to gówno niewazne nowa czy stara.

W latach 50-60-70, czy nawet 80s nie było budżetówki. STEREO to nie był sprzęt dla mas!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

zukzukzuk, 5 Mar 2009, 22:13W latach 50-60-70, czy nawet 80s nie było budżetówki. STEREO to nie był sprzęt dla mas!

Tak jasne i STEREO słuchali tylko ci bogatsi,owszem mniej zdecydowanie w tamtych latach budżetówek było ale już bez przesady.Niestety tamte graty to dziś budżetówki do dzisiejszych urządzeń.Nie ma co wchodzić w dalsze spory!

Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)

Różne stare złomy może i ładnie wyglądaja ale aluminiowy front i duzy pobór nie czynia haj endu. Wspólcześnie jest wiele lekkich cienkich "plastikowych" wzmacniaczy które mimo tego grają świetnie bo są nowoczesne i zrobione przez firmy audiofilskie które wiedza jak osiągnąć dobre brzmienie miedzy innymi usuwając niepotrzebne regulatory,i małe trafo tu wcale nie przeszkadza, o jaei sprzęty mi chodzi - wtajemniczeni doskonale wiedzą- w każdym razie one kopia po tyłkku tego "goliata" z wielkim trafem.

Sklepy muzyczne pełne są "fantastycznych "gitarek i wzmaków a jednak za duże pieniądze sprzedają się fendery z lat 60tych ( takie przemyślonko)czyżby muzycy byli głusi ??????

Witam sam mam kilkuletni sprzet, kupiony niedawno , ktory ma juz szesc lat. W/G mnie to sprzet z lat 1999/2000r.(z tego przelomu) jest lepszy od dzisiejszego chlamu made in china . Mam B&W cdm 7se 8-letnie , super wykonanie ,pieknie graja, mialem i porownywalem do B&W 704 . starsze wypadly lepiej od 704 produkowanych juz na podzespolach z Chin lub tam wytwarzane.

• 1 miesiąc później...

bo to pojechane, panie, ludzie są , że nie kcom kupić tego DVD s marketa ...

motto:

"(...)nie polemizuj z idiotą-najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem(...)"

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gość

10 Mar 2009, 18:24

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 42 / 118 / 0

Różne stare złomy może i ładnie wyglądaja ale aluminiowy front i duzy pobór nie czynia haj endu. Wspólcześnie jest wiele lekkich cienkich "plastikowych" wzmacniaczy które mimo tego grają świetnie bo są nowoczesne i zrobione przez firmy audiofilskie które wiedza jak osiągnąć dobre brzmienie miedzy innymi usuwając niepotrzebne regulatory,i małe trafo tu wcale nie przeszkadza, o jaei sprzęty mi chodzi - wtajemniczeni doskonale wiedzą- w każdym razie one kopia po tyłkku tego "goliata" z wielkim trafem.

Brawo znafco:) Wodki mu dac:)

Jazz:-) my sweetheart :-)

widze, że matematyka szwankuje :-DDD (równanie typu: "vintage-cieżki=hajend) nawet z wartoscią dodaną typu "hahahahahahah:)" to zawsze będzie w wyniku sama blacha od obudowy :-D . Jak od vintage odejmie się to co ciężkie ;-)to tak mi wychodzi.

Bo tam ciężkie sa nie głównie panele, tylko trafa,radiatory,kondensatory, rezystory i inne el., które z racji ówczesnych technologi, poboru prądu - tak były wykonywane. Podobnie jak w samochodach panie , postęp jest - owszem, ale jakoś nie potwierdzają tego użytkownicy TICO Daewoo, co to mają plastikowy gaźnik jednorazowy (ale lekki jest i basta).

motto:

"(...)nie polemizuj z idiotą-najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem(...)"

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Nnnno tak ,ale tylko tych kasztanów z placu Pigalle...

motto:

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.