Skocz do zawartości
IGNORED

Otwarta propozycja dla XYZPawel

MariuszH

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz zbanowal mnie w jakze ciekawym i emocjonującym wątku :) napiszę w nowym, co następuje:

XYZPawel, dobrze. Wygrałeś. Masz rację i nie nam z Tobą polemizować. Powiedziałeś co masz do powiedzenia i teraz daj nam wszystkim spokój. Propozycja jest taka: załórz sobie jakieś swoje antyforum antyaudio i tam wypisuj te swoje brednie. Kto wie, może wtedy linki do Twojego forum będą gdzieś na świecie przytaczane jako dowód na jakieś idiotyzmy.

Oczywiście masz prawo jak najbardziej być wszędzie, tutaj też. Tylko, do jasnej cholery, kiedy znudzi ci się przewracanie w gębie ciągle tych samych klusek. Zaczynają już śmierdzieć...

https://www.audiostereo.pl/topic/45546-otwarta-propozycja-dla-xyzpawel/

[załórz]

Naucz się pisać, bo oczy bolą!

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Tak, oczywiście to jest największy problem... Jeszcze w kontekście braku edycji napisanych już postów. Bo to jest forum języka polskiego. Baaardzo i uniżenie k...a m.ć przepraszam.

Gość

(Konto usunięte)

MariuszH, 9 Wrz 2008, 14:00

>Poniewaz zbanowal mnie w jakze ciekawym i emocjonującym wątku :) napiszę w nowym, co następuje:

>XYZPawel, dobrze. Wygrałeś. Masz rację i nie nam z Tobą polemizować. Powiedziałeś co masz do

>powiedzenia i teraz daj nam wszystkim spokój. Propozycja jest taka: załórz sobie jakieś swoje

>antyforum antyaudio i tam wypisuj te swoje brednie. Kto wie, może wtedy linki do Twojego forum będą

>gdzieś na świecie przytaczane jako dowód na jakieś idiotyzmy.

>Oczywiście masz prawo jak najbardziej być wszędzie, tutaj też. Tylko, do jasnej cholery, kiedy

>znudzi ci się przewracanie w gębie ciągle tych samych klusek. Zaczynają już śmierdzieć...

1. Kto Cię zbanował i gdzie ?!? Bo ja nie. Chociaż tym postem zasłużyłeś. Po co komu czytać Twoje głupoty w moim wątku ? Ale jestem toleranycjny dla Was. Wiem, że Wasza agresja wynika tylko z bezsilności, w realu jesteście na pewno sympatycznymi ludźmi :)))

2. Chcesz to się wynoś. to jest forum audiostereo, a nie audiovoodoo... Albo mnie ignoruj, albo zamykaj oczy: jak struś :)))

Gość

(Konto usunięte)

MariuszH, 9 Wrz 2008, 14:36

>Oczywiscie zbanował mnie Jobacz, nie Ty. Ja nie każe Ci się wynosić, gdzie to napisałem? Napisałem

>tylko, że skoro zostajesz, to przestań w końcu pier**lić. Ileż można.

Widzę, że z nerwów Wam się wszystko kiełbasi. Piszesz o mnie w tytule, a chodziło Ci o Jobacza: Oczywista oczywistość :)))

Delikatnie kazałeś mi pisać gdzie indziej, ja to nazwałem po imieniu :))

XYZ

święta racja, święta racja Pawełku, na głupotę nie ma rady, jesteśmy bezsilni wobec porażającego ogromu wiedzy, jaki próbujesz nam przekazać,

skoro jesteś taki tolerancyjny, daj nam już spokój biednym żuczkom, którym do głowy nic mądrego nie wchodzi i odejdź głosić swą nowinę gdzie indziej,

bo jak to możliwe, że Ty, taki mądry, wyrozumiały i przenikliwy nie wiesz, że nie jesteś na forum mile widziany (czyżby aluzje były zbyt subtelne)?!

a pchanie się do towarzystwa, które nie chce mieć z Tobą nic wspólnego, jest w równie dobrym tonie jak głośne pierdzenie przy rodzinnej kolacji...czy rodzina zaprasza Cię jeszcze do wspólnych posiłków?!...

Gość

(Konto usunięte)

ArtiQ, 9 Wrz 2008, 14:44

>a pchanie się do towarzystwa, które nie chce mieć z Tobą nic wspólnego, jest w równie dobrym tonie

>jak głośne pierdzenie przy rodzinnej kolacji...czy rodzina zaprasza Cię jeszcze do wspólnych

>posiłków?!...

jesteś szefem tego Towarzystwa ? Czy inni o tym wiedzą ? ;) Zdaje się, że mamy ArtiQa Samozwańca Króla Audiostereo :)))

Z zasady w tych pyskówkach nie zabieram głosu, ale tym razem słyszący inaczej przekraczają wszelkie możliwe normy przyzwoitości wypowiedzi. Posłuchaj Pawle: najmniejsze psy szczekają najwięcej. Nie rozumiem obłudnej tolerancyjności 'słyszących'. Z jednej strony twierdzimy, ze każdy indywidualnie musi posłuchać wszelkich rodzajów sprzętu, nic nikomu nie proponujemy konkretnie, bo przecież każdy słyszy inaczej, czego innego słucha, każdy ma inne oczekiwania co do dźwięku i to jest OK. Tę inność tolerujemy, a z drugiej strony jeżeli ktoś nie słyszy tak jak my i odważy się to powiedzieć szukając odpowiedzi i uzasadnień wówczas dopatrujemy się różnic w poziomie inteligencji, wykształceniu i grubości portfela. Wybaczcie, ale dla bezstronnych te dyskusje przegrywają 'słyszący', brakiem kultury i argumentami typu: daj nam spokój.

Jak niby polubic? Najwyzej zaakceptowac ten ewenement i dac swojego ignora, mozna za to prosic innych forumowiczow ktorym nie pasuja poglady xyz by zrobili to samo i zlali wcinanie sie tej swiatlosci w inne watki. Swoja droga przypomina mi to troche sytuacje kiedy jakis sluchacz muzyki dajmy na to klasycznej wlazil by na forum/do wątkow o muzyce pop/disco i co chwila glosil tam wszem i wobec ze to jest gowno a nie muzyka... jaki sens? Zaden, ale moze niektorym brakuje czegos w zyciu i nadrabiaja to w wirtualnym swiecie... tylko wspolczuc.

pozdrawiam

To się nazywa, zdaje się, przesilenie... :)

Obserwując wątki, od kilku tygodni można dojść do wniosku, że rzeczowych i ciekawych tematów jakoś coraz mniej. Na rzecz - niestety, debilnych i idiotycznych przepychanek, w których królują forumowicze pokroju Jobacza vel Krafta i XYZ. Zdaję sobie sprawę, że to inne bajki, ale łączy te osoby jedno - mielenie w kólko tego samego i wpieprzanie się ze swoimi tezami do niemal każdego wątku, rzecz jasna - rozpieprzając temat dokumentnie.

Jest pewien typ osobowości, która się tym bawi, wręcz karmi. Uwielbiają nakręcać towarzystwo jakimiś idiotyzmami, przyglądając się z boku i śmiejąc z tego, jak to pięknie kogoś wkurwili. Co trzeba mieć we łbie, żeby celowe kogoś wkurwianie kogoś kręciło? Czy wystarczy być zwykłym debilem, czy trzeba czegoś jeszcze?

Moim zdaniem, zachowanie kilku chamów - bo jeśli to celowe działanie, to inaczej tego nie można nazwać - z nawiązką spełnia wszystkie wymogi trolingu i jako tacy, powinni być wywaleni na zbity pysk.

Zaznaczam, że nie interesują mnie ich tezy i teorie i nie one oczywiście mają być przyczyną. Mówię o zwykłym chamstwie. W każdym towarzystwie zebraliby kopy w dupe i poszli z płaczem, ale tutaj nie, bo co można im zrobić... Ignorować? To niestety nie załatwia sprawy, bo musieliby zrobić to wszyscy, a to nierealne. W takim razie są w stanie rozpieprzyć KAŻDY wątek.

No chyba że Wam to nie przeszkadza, to przepraszam....

MariuszH, 9 Wrz 2008, 16:12

>To się nazywa, zdaje się, przesilenie... :)

Prawda jest taka że to forum już od jakiegoś czasu zeszło na psy i to nie jest moja odosobniona opinia. Redakcja nie jest zainteresowana wprowadzeniem mechanizmów eliminacji trollów bo zmniejszyłoby to im liczbę odsłon reklam (że też jeszcze są tacy którzy nie nauczyli się z Adblock'a korzystać...).

Osobiście jeszcze zaglądam tu od czasu do czasu z powodu 2-3 ciekawych wątków których na szczęście XYZ czy podobne wspomniane tu dziwolągi nie rozumieją, ale te ciekawsze dyskusje od dłuższego czasu obserwuję i prowadzę poza audiostereo.

pozdrawiam

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

racja,wszystkie głuche pały co to nie rozrózniają Wadii od Manty powinni nie zasmiecać tego forum,tylko stworzyć sobie nowe.Proponuje nazwę:Forum AA - AntyAudiofilskie(nazwa jak najbardziej na miejscu dwuznaczna)Nie pamietam ale swego czasu był jeszcze taki jeden głuchy jełop co to wszystkim wmawiał,że okablowanie w tematyce audio nie ma znaczenia.Im wiecej takich jełopów bez szkoły tym rzadziej mi sie chce wchodzić na te forum a więc do wszystkich głuchych jak pień jełopów:A kysz!!!!!!!Poszli won!!!!

A kolega MariuszH to może jakiś komuch któremu marzy się powrót cenzury ?

Forum jest ogólno-dostępne i każdy ma prawo na nim pisać niezależnie od poglądów

( o ile nie łamie prawa, obraża ludzi itp ).

TUX

Istnieje jeszcze coś takiego jak Netykieta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdro

Ukryta Zawartość

Mnie osobiście taki XYZ obraża niemal każdym wpisem, dlatego od dawna go ignoruję. Ale inni podejmują z nim i jemu podobnymi dyskusje - i tu jasno widać że brak moderacji i innych mechanizmów wspierających merytoryczne dyskusje znanych z innych forów rozwalają całą wartość. A to przecież takie proste - np. wprowadzenie punktów zaufania, ostrzeżeń, moderatorów wątków... wystarczy chcieć.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

TUX, co to znaczy - nie łamie prawa?

Za wikipedią:

"Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty, która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji."

Jeśli to co oni wyczyniają to nie trolling, to możesz wyzywać mnie od komuchów.

za joemonster:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i Rzeczpospolitą:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Generalnie jestem/byłem do XYZPawel nastawiony pozytywnie, ale nie rozumiem jednego.

Pawel stara się przekonać wszystkich do swoich poglądów - OK, tylko dlaczego gdy pojawia się możliwość konfrontacji to umywa ręce. Rozumiem, że boi się wystrychnięcia na dudka w nieprzychylnym/nieznanym dla siebie otoczeniu. Jest tylko jedno rozwiązanie tego problemu - Paweł musi taki test zorganizować dla niedowiarków - nawet apostoł Tomasz, chciał sprawdzić, pomimo że miał relacje z pierwszej ręki, że jest inaczej niż mu się wydawało.

Także Pawle piłka jest po Twojej stronie. Nie tłumacz się linkami z Internetu, bo dla takich Tomaszów to po prostu za mało. Skoro rozpocząłeś krucjatę doprowadź ją do końca zarabiając przy okazji na zakładach, których już wielu Ci proponowało.

Gość

(Konto usunięte)

grzegorz, 9 Wrz 2008, 18:15

>Generalnie jestem/byłem do XYZPawel nastawiony pozytywnie, ale nie rozumiem jednego.

>Pawel stara się przekonać wszystkich do swoich poglądów - OK, tylko dlaczego gdy pojawia się

>możliwość konfrontacji to umywa ręce. Rozumiem, że boi się wystrychnięcia na dudka w

>nieprzychylnym/nieznanym dla siebie otoczeniu. Jest tylko jedno rozwiązanie tego problemu - Paweł

>musi taki test zorganizować dla niedowiarków - nawet apostoł Tomasz, chciał sprawdzić, pomimo że

Grzegorzu, cieszę się, że rozum zupełnie nie zanikł na tym forum :)

Obawiam się jednak, że mylisz się co do dowodu. To koledzy wierzący powinni mi udowodnić, że słyszą. Gdybym pojechał do Elba, to za chwilę odezwał by się Jasiek z Koziej Wólki i Zenek z Zębowa i co, też mam jeździć ?!? Niby dlaczego miałbym odmówić ? Przecież oni też mają prawo do moich odwiedzin !

Poza tym wiem, co bym usłyszał: Elb by się wykręcił złym samopoczuciem, a koledzy z forum by stwierdzili, że to tylko jeden człowiek nie słyszy, a oni słyszą, itd.

Bo czym ten test by się różnił od dziesiątków innych w sieci ? Niczym. Tamte ich nie przekonały, to przekonałby ich ten, 101 ? Dlaczego ?

Czas na dowód przygotowany przez wierzących. Myślę, że ich stać na samodzielne, wraz z jakimiś wiarygodnymi świadkami przygotowanie takiego.

Czy xyzpaweł to ten gośc przy którym pojawia mi się napis

"Wpisy użytkownika XYZPawel są przez Ciebie ignorowane. Aby usunąć ignorowanie - kliknij tutaj"

Ludzie, to działa - po co zakładac jakieś durne wątki, wystarczy użyć "ignoruj" i po prostu nie musimy polemizować z kimś, kto nie ma nic do powiedzenia. Po prostu nie widzimy jego wpisów.

Proste i co najważniejsze funkcjonalne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.