Skocz do zawartości
IGNORED

Koniec wakacji.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro zostałem wywołany do tablicy...Wakacje spędziłem głównie na Sardynii a ponadto pokręciłem się trochę po Toskanii,Umbrii zachaczając o San Marino i Ravennę.Na Sardynii podobała mi się głównie dzika przyroda (skaliste,granitowe wybrzeża).W Toskanii jak zwykle zachwyciłem się Florencją,Sieną,Chanti,Montepulciano.W Umbrii podziwiałem Asyż i niezwykłą katedrę w Orvieto.

No i na koniec przepiękne mozaiki bizantyjskie z czasów Justyniana i Teodory w bazylikach Ravenny.

P.S.W drodze do Italii wpadłem do muzeum BMW w Monachium a na miejscu do Maranello do muzeum Ferrari.

https://www.audiostereo.pl/topic/45698-koniec-wakacji/#findComment-1161667

Moje skonczyly sie dosc dawno i nie bylem ani na Lotofach, ani Sechelach, ani na Bergamotach, ani w Balii, ale na Wolinie. Jak zwykle zachwycalem sie urokami Wolinskiego Parku Narodowego i obledna symbioza między cudownie wynioslymi, a pelnymi technicznej surowosci wiezami uskrzydlonych elektrowni wiatrowych, a bezkresem plaskich pol smaganych polskim nadmorskim wichrem.

Ale w tym roku mialem niezaplanowana extra przygode, ktorej konsekwencje odczuwam do dzisiaj.

Pewnego dnia wybralismy sie z rodzina na rowerach do Pennemunde, aby zobaczyc czy nie ma tam jeszcze ekscytujacych sladow po V1, ze nie wspomne o oblednej V2. Za Ahlbeck mijalismy plaze dla niemieckich nudystow i przez gapiostwo zony, ktora nie zdazyla zaslonic mi oczu, zostalem oslepiony blaskiem ciala 95-letniej Niemki w kolorze ecru. Oslepion spadlem z roweru, a Eberknechta, bo takie imie nosil ow cud, zajela sie mna troskliwie. Nasze nagle obudzone uczucie w imie nieoczekiwanej synergii stopilo sie w jednosc i dalo zaczyn naszemu blizszemu pozyciu. Knesia, jak to Niemka jest bardzo poukladana i miluje porzadek, wiec rano specjalnym zelazkiem o teflonowanej stopie wspolnie prasujemy, po malym posilku wracamy do prasowania. Po skończonym prasowaniu mamy tzw. wspolne wyjscie, ktore trwa jednak dosc krotko, bo Knesia zauwazywszy nowo powstale faldy na swej skorze koloru ecru spieszno wraca do domu by podjac trud kolejnego prasowania. Nie wiem dlaczego skora Knesi nie moze byc non-iron, bo to prasowanie zaczyna mnie mierzic i nie wiem czy nasza obopolna fascynacja przetrwa, chocby do nastepnych wakacji.

https://www.audiostereo.pl/topic/45698-koniec-wakacji/#findComment-1161845

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.