Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

a ja z kolei pojawie sie na AS po raz pierwszy ... w poszukiwaniu inspiracji i zachwytow :)... boje sie tylko ze po powrocie na moje smieci przestane sluchac muzyki z mojego systemu :)...

jakies porady dla "nowego" jak produktywnie spedzic czas na AS?

Co to za pokój audiostereo w którym bedą prezentowane urządzenia z gory narzucone przez redaktora i pewnie osoby oddające mu te klocki do kwiecistych recenzji ?

Baez sensu, ale skoro ma sie to nazywać "pokój audiostereo" to niech tam sie nazywa.

W końcu to serwis prywatny.

Swoja drogą dystrybutorzy takich marek mogliby zaprezentowac je osobiscie. Dziwne.

Tych Artów i Air Tight nawet jestem ciekaw.

zwolennik łagodności

Dystrybutorzy mają własne pokoje. Co miałoby grać w pokoju AudioStereo żeby ktoś nie oskarżył Redakcji o konszachty z Dystrybutorami? Rozumiem, że klocki, które w Polsce dystrybutora nie mają? :-)

• Redaktorzy

Tak, dam tam klocki własnej mojej roboty. Z drewna bukowego. Ale widzę że lancaster popsioczył sobie na niemoralność, spełnił obywatelski obowiązek, ale chętnie posłucha. Fatalny kompromis moralny, jakby się kto pytał. Jeszcze brakuje poparcia Wałęsy do mędrców...

Jakby jozwa gral na jakimś instrumencie to na bank bym pzyjechal, a tak to nie jestem pewien :)))

pal, wiesz dobrze ze nie o to chodzi. Po prostu kolejny z odgornego nadania pomysł serwisu "spolecznosciowego".

Jakies pytania o propozycje - zadnych, bo i po co. Jest gotowiec....a ze tak sie poskladalo to pewnie przypadek :))))

zwolennik łagodności

jozwa, posluchalbym sobie w powiedzmy normalnych warunkach a nie jak to tu jest od jakeigos czasu kultywowane.

Zbieznosć recenzowanych urzadzeń z propozycją "pokoju audiostereo" uznaję za przypadkowa jak już pisalem :))))

O moralnosci słowa nie bylo, a ze z Wałęsą wyjedziesz to zaskoczony jestem bardziej niż gdybyś ogłosil ze zagrasz tam sonate ksieżycowa.

zwolennik łagodności

foxbat, 17 Paź 2008, 13:49

>a co bedzie jak ktos przyjedzie w koszulce audiohobby? :)

...przyjdą, ale bez koszulek, wproszą się do pokoju audiostereo i wypiją 'naszego' danielsa!!!

ganzz_gut, 17 Paź 2008, 16:40

>...przyjdą, ale bez koszulek, wproszą się do pokoju audiostereo i wypiją 'naszego' danielsa!!!

Przyjdą pod innymi nickami :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

>Przyjdą pod innymi nickami :-)

...i na pewno będą robić dywersję, żeby wyszło, że sprzęt diy z audiohobby lepszy audiostereo!

Może wprowadzić zasadę, że do tego pokoju wchodzą tylko osoby z kartą klubowicza? ;)

stemple z logiem AS na ręce ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Redaktorzy

"jozwa, posluchalbym sobie w powiedzmy normalnych warunkach a nie jak to tu jest od jakeigos czasu kultywowane. Zbieznosć recenzowanych urzadzeń z propozycją "pokoju audiostereo" uznaję za przypadkowa jak już pisalem [..]"

I tu będziesz w błędzie, zbieżność jest całkowicie nieprzypadkowa. Podobnie jak zrobiłby to każdy, poprosiłem o pożyczenie sprzętu który wcześniej poznałem i uważam za dobry. Zwróciłem się zaś do tych dystrybutorów, którzy jak mówię, ze chcę coś pokazać na Audiostereo, odpowiadają mi: proszę bardzo. W związku z tym uwagę uważam za, pardon, głupawą.

Nawiasem mówiąc, jest tam też mowa o sprzęcie Denona - póki co nie testowany ani nic. Nie wiem, jak to jest z tą zbieżnością, ale na pewno ktoś mądry mi to wytłumaczy. Proponuję w związku z tym mniej jęczeć. O ile to możliwe. Kogo nie interesuje pokój Audiostsreo, ten przecież nie musi przychodzić.

robix

>Teo>>> Jak zwykle ciety jezyczek nie pozwala Ci sie opanowac

Wydaje ci się, coś się tak obawiam ;)

> i juz mnie tak nie ponosi jak kilka lat temu

A to zeszłe AS było "kilka lat temu"? Dziwnie ten czas leci...

;-P

jozwa, ja wiele Twoich wpisow też uwazam za bardzo glupawych. Np ten zawierający tą własnie głupawa uwagę.

Przecież nikt by sie nie czepial gdybyś oswiadczyl ze chcesz pokazać świetne Twoim zdaniem urządzenia. Ale nazywac ta prezentację "pokojem audiostereo" i jednoczesnie wpychać do drygiego jakieś denony(tez z kapelusza)

Nie uwazasz ze wypadałoby zapytać forumowiczów co takiego widzieliby w pokoju audiostereo i ze masz takie a takie PROPOZYCJE ?

Jasne ze nie uwazasz, gdybyś uwazal to byś zapytał.

Redaktor naczelny z kapelusza ze swoimi pomytslami z kapelusza.....no moze redaktor z nadania.

Nawet powiem ze przez twoja osobe przestałem być tych urządzeń ciekaw.

zwolennik łagodności

ganzz gut. zostawie Ci tego danielsa :)))))

hehe, dobre. nagle sie okazuje ze to jednak jakaś "nasza" prezentacja....czyżby znów starym zwyczajem red. naczelnego serwisu dogadywana za plecami kolegow ?:)

oj jozwa.

zwolennik łagodności

• Redaktorzy

Co oznacza "wpychanie do drygiego", nie wiem. Co do sprzętu, który tam będzie, to postarałem się o dwa niezłe systemy grające. Propoonuję przynoszenie swojego sprzętu. Będzie ciasno, ale jakoś sobie poradzimy. Chcesz, przynieś, nie chcesz, też dobrze. Nikt cię nie ciągnie. Można sobie pogadać i zastanowić się nad szczegółami, ale raczej nie tonem obrażonej o wszystko primadonny, na który sobie pozwalasz. A może nie męcz się tak strasznie? Masz na głowie swoje forum, to się nim zajmij, a nie snuj się tutaj pojękując i stękając.

• Redaktorzy

Nie wiem też, jaką prezentację planujesz. Założenie jest takie, jak napisałem:

"W tym pokoju chciałbym ustawić dwa systemy grające, głównie po to, żeby był jakiś niezły dźwiek i żeby było z czym porównywać. Jeden system to będzie lampa Air Tight z kolumnami ART Emotion Signature. Drugi, dla kontrastu, niedrogi zestaw Denona (wzmacniacz i odtwarzacz 1500) ze znanymi na forum niewielkimi podłogowymi zestawami RLS. Założenie jest takie, ze w tym pokoju możemy się spotykać, rozmawiać, słuchać muzyki, zaś forumowi DIY-owcy będą mogli podłączać i pokazywać innym swój sprzęt."

Jeśli ci się nie podoba, to nie ma obowiązku, to chyba jasne.

panie redaktorze gramatycznie poprawny, najmocniej przepraszam. Miałem na myśli wpychanie do drugiego pokoju oczywiście :)

Może by tak jednak jezeli nazewnictwo ma zostać audiostereo i nikt nie ma miec nic przeciwko temu zapytać i ustalić temat z forumowiczami, hmmmm ?

W zeszłym roku kilka osób oponowało ze prezentacja Włodka Senicza nie ma nosić nazwy audiostereo....i nie nosila.

Ja to doskonale rozumiem, choć nie miałbym nic przeciwko temu.

Nie jestem pewien czy podobnym zrozumieniem jest w stanie wykazać sie wielce szanowny pan redaktor serwisu spolecznosciowego z nadania.

zwolennik łagodności

>Elberoth, będą stemple ?

Proponuję pieczątki na czoło albo paprać łapki niezmywalną farbą, najlepiej taką jarzącą się w UV, co by plebs nie wymieniał bilecików z koczującymi przy wejściu;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jozwa, a to tym razem naprade sorki. Będzie jeden pokój to OK. Mea culpa.

Temat doboru urządzeń moze by tak jednak pozostał otwarty ?

Serio nie mam nic przeciwko urzadzeniom, ale forma zarzadzeń wyglada jak dla mnie srednio.

Kojarzy mi sie to z początkami przejęcia tego serwisu i systemem mówienia ludziom co dla nich dobre. No i co dobrze jest ? Ciesze sie :)

zwolennik łagodności

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.