Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2008

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

przelatujac po zamieszconych zdjeciach, jeszcze raz moje refleksje po 10 minutowych "odsluchach: :-)

Moon z Windem - hmm, moze powiem ze bardzo neutralnie ;-)

Delta Studio z RLS bardzo mnie zaskoczyla na plus

Chcialem posluchac kolumn firmy Lumen, jak bylem podlaczone byly horny...

duze kolumny Adama - gral zespol bebniarzy, swietnie, hiend

Kronzilla, czy jak to sie zowie z kolumnami Katana, przypamnialem sobie - hiend, ograniczenia na basie, ale wiadomo fizyka, pozostale aspekty brzmienia wzorcowe, brawo!

Wracając do Reymio uważam, że monitorki ograniczyły w duzym stopniu potencjał jaki drzemie w całym systemie. Wybrzmienia, przestrzeń wspaniale lecz gdzieś część muzyki zniknęła. Elektronika tak - monitory nie. Niesadze by któś taki system kupił z myślą o 15m2.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Delta Studio + RLS + Ancient Audio = jeden z lepszych dzwiekow AS a juz napewno haslo ,,Teraz Polska,, pasuje do tego i jestem dumny ze potrafimy tez pokazac swiatu ze jestesmy.

Bryston + PMC nikt nie zauwazyl gralo zacnie tyle ze pokoik marny i kiepskie warunki odsluchu.

Gralo fajnie w pokoju gdzie staly zolte male podlogowki na wzmacniaczyku lampowym za tysiaka podobnego do UR (za te pieniadze bez zastrzezen)

Tri + ART + ,,kablarze i zasilacze,, wiecej niz dobrze.

Studio 16 Hz + MPM hmmm swietnie (pierwszy kontakt z McGyverem i jego kolumnami-pozytyw)

robix

Gość ata77

(Konto usunięte)

Ja wrocilem wlasnie do domu po meczacych 5 godzinach jazdy polskimi "autostradami" i moge powiedziec jedno: poznałwm Króla Krella. MBL - hmm, za te pieniadze spodziewałem sie duzo wiecej. Miłe zaskoczenie jezeli chodzi o Remyio, Classe i B&W mimo sporego pomieszczenia ( jak na warunki w Sobieskim) to po prostu nie działa razem. Kilka innych perełek i pomyłek ale koledzy juz to opisaliscie. Bylem pierwszy raz ale jak widze przynajmniej w czesci mamy podobne (mam nadzieje audiofilskie) uszy. Jednego załuje- nie bylem w Bristolu. W przyszłym roku bede na pewno nie odpuszcze zadnego z miejsc do odsłuchu. Małzonka tez sie wybierze, ponownie.

P.S. Jak to mozliwe, że w Sobieskim w pokojach nie ma klimy?!

Gość ata77

(Konto usunięte)

Jakew, 9 Lis 2008, 19:29

>Summa, najlepszy jak dla mojogo ucha dżwiek usłyszałem na pokazie Magellana Triangle w Kyriadzie

>(nie znam skladników sytemu napędzającego te głośniki)

Koncówka Krell zrodełko marantz

Klimy nie ma chyba z powodu ogromnego poboru pradu przez wystawcow tak mi sie wydaje i dziwie sie ze cos nie pi....o :)

Wlasnie z powodu duchoty ograniczona przyjemnosc z pobytu w Sobieskim doskwierala mi najbardziej.

robix

Byłem dziś 9.11 3 h z Torunia do Wa-wy (przez 11 wahadeł na drodze -tragedia!!!) Ale dotarłem. Tylko te tłumy trochę męczą zwiedzających.. Jednak żeby posłuchać obejrzeć - trzeba spokoju. Trochę tak człowiek się nabiegał po chwili w każdym miejscu. Jakiejś wybitnej rewelacji dźwiękowej nie było. W pok. Audiostereo dość ładnie grało i w paru pokojach. A niekiedy kakofonia i przesada w wysokich lub basach brak średnicy itp. ale te pokoje puste nie dają dobrego tła dla wystawianego sprzętu. Tyle na gorąco po powrocie :) Ale około godz. 13.00 pokój AUDIOSTEREO - NORMALNIE BYŁ ZAMKNIĘTY!! Ależ byłem zaskoczony - tyle sobie obiecywałem. Zajrzałem tam później i pogadałem o sprzęcie z obecnymi Panami, ale zabrakło R E D A K T O R A - którego chciałem poznać :) ale cóż może innym razem. Fajna impreza jednak wolałbym troszkę s p o k o j n i e j . Jakoś to wszystko gnało i gnało wraz z minami wystawców- byle do końca. Następnym razem Ci, którzy wystawiają tak drogi sprzęt niech dadzą mu pograć poprzez zastosowanie jakichś kotar wygłuszenia itp. Firma Albedo - powiesiła parę "ubranek" na ścianach :) PODSUMOWANIE: latanina przepychanki....niektórzy reprezentanci firm nie kompetentni...trochę jak na Titanicu było ( w tym Sobieskim) ale generalnie warto było jechać nasycić oczy i też uszy. uśmiechy i pozdrowionka.

Moim zdaniem Trinagle tak jak WLM to jest dobre hifi, napewno sumarycznie Trinagle jest lepsze od WLM. Te kolumny we wzorcowych zestawieniach nigdy nie zbliza sie do tego co moga zaprezentowac np. tak kontrowersyjne zestawy jak Avantgarde, to jest inny poziom. Podobne zdanie mam o Audio Phisic, chociaz tutaj konstruktorzy wyciskaja potezne poty, ze to jeszcze czasami gra i sie sprawdza...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.