Skocz do zawartości
IGNORED

Dac- kilka pytań

mac2005

Rekomendowane odpowiedzi

No i tak ma być, tylko nie musisz tego aż tak hucznie obwieszczać światu i odkrywać po raz n-ty Ameryki, grunt aby mieć własne zdanie i dystans. I tolerancję dla tych którzy mają inne zdanie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek - z calym szacunkiem... moja "hucznosc" przy twojej to mizerne "popierdywanie" :) z reszta dzisiaj chyba bijesz rekordy... znalazles sie w dwoch tematach jako glowny "topicowy" bohater :)

lenar, takich odkryć jak napisałeś było tu setki.

A co do wpisów to podziękuj głównemu boCHaterowi, nie mnie:( Główny wątek jest na bocznicy.

Ktoś w końcu musi zrobić z tym porządek.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

gagacek - wiem ze bylo ich setki :) ale w przyplywie radosci poobiedniej drzemki chcialem podzielic sie swoim szczesciem i moze otworzyc oczy innym :).

Co do trolli :) - wypowiem sie w miejscu do ktorego moze nie dotra a wiec w watku merytorycznym - osobiscie jestem za akcja wyciecia ich w pien ale nie zabieram w takich jak twoj tematach glosu bo to tylko ich napedza tyle :)

lenar_87, 11 Paź 2008, 16:01

>A w kazdym studiu nagraniowym pierwsze co robia to kompresja sygnalu :)... zeby zmiescic to na

>jakimkolwiek nosniku niestety ale jest to potrzebne :)

:))) Ale fajne :)))

Lenar, kompresory w studiu nie służą do zmniejszenia wielkości pliku... :)))

Żadne kable nie grają. Stwierdzenie "Kable grają" można zauważyc w róznych konfiguracjach tylko we wpisach rbej-a. Ciekawe dlaczego?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ponieważ to mój pierwszy wpis na forum, witam wszystkich :)

Podepnę się pod ten wątek... od dłuższego czasu czytam forum i nie znalazłem informacji na temat różnicy pomiędzy obecne dostępnymi dac'ami.

Chciałbym wybrać dac, z tego co widzę na forum to najczęściej polecane są:

1. Beresford

2. Zero DAC

3. Zhalou

4. Lampucera

Różnice w cenie, powiedzmy że są pomijalne (choć nie są), ale mogę zaakceptować każdą cenę do 1 tyś zł. Raczej polecane są Zhalou i Zero.

Co wybrać z powyższej listy? Czy za taką kwotę mógłbym np zlampizować lampucerę i to będzie lepsze od Zero DAC'a? Czy może kupić Zero i za jakiś czas zlampizować.

Proszę o opinie elektroniki bez modyfikacji i z lampizacją (jeżeli macie wiedzę na ten tema

Dzięki i pozdrawiam

Wojtek

wwwolti, 15 Paź 2008, 14:33

>Ponieważ to mój pierwszy wpis na forum, witam wszystkich :)

>

>Podepnę się pod ten wątek... od dłuższego czasu czytam forum i nie znalazłem informacji na temat

>różnicy pomiędzy obecne dostępnymi dac'ami.

>

>Chciałbym wybrać dac, z tego co widzę na forum to najczęściej polecane są:

>1. Beresford

>2. Zero DAC

>3. Zhalou

>4. Lampucera

>

>Różnice w cenie, powiedzmy że są pomijalne (choć nie są), ale mogę zaakceptować każdą cenę do 1 tyś

>zł. Raczej polecane są Zhalou i Zero.

>

>Co wybrać z powyższej listy? Czy za taką kwotę mógłbym np zlampizować lampucerę i to będzie lepsze

>od Zero DAC'a? Czy może kupić Zero i za jakiś czas zlampizować.

>

>Proszę o opinie elektroniki bez modyfikacji i z lampizacją (jeżeli macie wiedzę na ten tema

>

>Dzięki i pozdrawiam

>Wojtek

Jestem zdania że jakościowo najlepsze są zlampizowane "Lampucera" i Zhaolu, oraz Zerodac, choć ten gra nieco innym charakterem. Beresford jest z towarzystwa najdroższy, i ma najmniejszy potencjał. Kupując Zhaolu lub Zerodaca od razu masz obudowy, aczkolwiek nieco maławe jeżeli myslisz o zmieszczeniu tam lampizacji. Z kolei lampucera jest tania jak barszcz, i kupując ją oszczędzasz tyle kasy w stosunku do zerodaca czy zhaolu, że starczy z nawiązką na obudowę w której zmieścisz również lampizację. Bez większych kłopotów zmieścisz się z kosztami w założonym budżecie. Można też kupić z drugiej ręki jakiegoś niemal pustego w środku cedeka na "nosiciela i zrobic coś takiego:

-oryginał

-po przebudowie, zawiera na pokładzie "lampucerę" zaintubowaną lampami E88CC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100003475 1224075732_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wwwolti, 15 Paź 2008, 14:33

>Ponieważ to mój pierwszy wpis na forum, witam wszystkich :)

>

>Podepnę się pod ten wątek... od dłuższego czasu czytam forum i nie znalazłem informacji na temat

>różnicy pomiędzy obecne dostępnymi dac'ami.

>

>Chciałbym wybrać dac, z tego co widzę na forum to najczęściej polecane są:

>1. Beresford

>2. Zero DAC

>3. Zhalou

>4. Lampucera

>

>Różnice w cenie, powiedzmy że są pomijalne (choć nie są), ale mogę zaakceptować każdą cenę do 1 tyś

>zł. Raczej polecane są Zhalou i Zero.

>Co wybrać z powyższej listy?

Mój subiektywny ranking:

1. "Zaintubowana" lampucera, Zhaolu lub Zerodac.

2. Oryginalny Zhaolu lub Zerodac

3. Oryginalna Lampucera lub Beresford.

>Czy za taką kwotę mógłbym np zlampizować lampucerę i to będzie lepsze

>od Zero DAC'a?

Tak, możesz. IMHO zaintubowana lampucera jest lepsza nie tylko od każdego z wymienionych DACów w wersjach fabrycznych, ale i od bardzo wielu nawet całkiem drogich, audiofilskich cedeków legendarnych marek. Zaintubowaną Lampucerę można zrobić jako DAC wolnostojący, bądź też wmontować do jakiegoś cedeka z drugiej ręki w którym w środku jest wystarczająco miejsca. Taki cedek może kosztować mniej-więcej tyle co estetyczna obudowa dla DACa.

>Czy może kupić Zero i za jakiś czas zlampizować.

Zerodac'a można zaintubować, ale w środku jest mało miejsca i trzeba będzie porobić dziury w pokrywie i wystawić lampy na zewnątrz.

>Proszę o opinie elektroniki bez modyfikacji i z lampizacją (jeżeli macie wiedzę na ten tema

>

>Dzięki i pozdrawiam

>Wojtek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.