Skocz do zawartości
IGNORED

audiosmietnik.pl

pingwin

Rekomendowane odpowiedzi

audiograde, 3 Paź 2008, 21:52

>ale wiecie co się liczy?

>nie wy i nie wasze zdanie

>

>ilość odsłon - to dobrze wygląda w rankingach, buduje przyszłość i markę - dla ewent. dalszej

>odsprzedaży - podnosi wartość

>to wszystko

Zgadzam się w całej rozciągłości - choć może niekoniecznie chodzi o sprzedaż, ale o reklamy na pewno...

Proponuję strajk :) Jeden cały dzień bez zaglądania na forum :))) I tak aż do skutku... :)

• Redaktorzy

Co do trolli, to niestety, wskutek działalności Tepsy (Neostrada) śledzenie po IP w wielu wypadkach zawodzi. Klony są likwidowane, jednak nie zawsze da się je namierzyć. Wymienieni forumowicze (i wielu innych) niewątpliwie są czyimiś klonami, ale jeśli nicki "bazowe" już nie działają na forum, to naruszenia regulaminu i netykiety nie ma. Skąd się wzięła "lidka", to akurat wiem, ale to nie jest wystarczający powód, zeby ją zablokować. Na razie otrzymała ostrzeżenie. Podobnie jak "ona" działa kilku innych "nowych" userów, którzy niekiedy odeszli głośno, a wracają cicho. Forum przyciąga.

zakrztusiłem się: orweeellll

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

czy wy "manipulanci społeczni" za 5 zł bez vat :-) nigdy nie zrozumiecie, że można wyjść z ciasnych przekonań o "flowach" waszych ulubionych koniunktur - z których żyjecie, i utrzymać poziom a jednocześnie zadbać o rozwój?

bez formatowania - którego się tak wyrzekasz, jak wybiórcza semi(s)tyzmu.

właśnie to co robicie jest jest formatowaniem - niby niewidzialna ręka rynku działa z pełnym waszym przyzwoleniem oczywiście i akceptacją, a tak naprawdę ktoś tam siedzi i pociąga te sznureczki na różnych poziomach „sprawstwa” - bo inaczej ślepe społeczeństwo powpadałoby na siebie jak krety we mgle nocą…

to dlatego forma jest taka a nie inna i dlatego to wy macie rację - jak co ma wyglądać – a nie klient ostateczny, czyli forumowicze…dla których jest podobno to forum, i których obecność wyznacza sens jakichkolwiek reklam teraz czy kiedykolwiek

a wystarczy się trochę rozwinąć wewnętrznie i dać innym robić to samo - ale to już byłoby być może mało bezpieczne, prawda?

i pracy wymaga i myślenia i kultury.... lepiej pomanipulować... zawsze coś wypłynie, albo i wpłynie - w sferę wpływów...

jakoś to będzie, a przy okazji pospólstwo dowie się gdzie jego miejsce i kto spolegliwie, ojcowską ręką sprawiedliwość wyznacza....

wstyd

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Ten watek wlasnie swietnie sie wpisuje w nurt opisany w jego tytule: zasmieca forum. Rozumiem, ze intencje jego autora sa dobre (ale jak mawiaja dobrymi intencjami to pieklo jest wybrukowane). Najlepszym sposobem na porzadek na forum jest nie uczestniczenie w glupawych dyskusjach wzniecanych przez lokalnych, forumowych trolli (z rozmyslem nie umieszczam ich forumowyh nickow).

I proponuje, aby przeniesc ten watek na bocznice.

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 3 Paź 2008, 20:13

>"To proszę być konsekwentnym i wyciąć w pień choć z tego wątku, dla godnego przykładu, nawiedzone

>brednie xyz o kabelkach słyszeniu itd."

>

>Właśnie to m.in. wycinałem - wszystko poniżej mojego wpisu z ostrzeżeniem.

To ja bardzo proszę o wycięcie majaków gagacka... przepraszam bardzo co on robi jeszcze w tym wątku ?!? Facet ma problem na moim punkcie, ale co to obchodzi forumowiczów ?!?

Redaktorze nie wiesz jak do mnie podejść i robisz jakieś dziwne ruchy ? Moje posty były w temacie, w przeciwieństwie do gagacka.

no pasterz: trzódkę kijkiem :-)

na folwark zwierzęcy.... tzn bocznicę marsz!

popieram - to przecież dla ich dobra - inaczej sie pozabijają, no normalnie sie pozabijają....

nie wolno do tego dopuścić, przestrzeń społeczna, strefa kultury, a tu takie.... ciała?

hazardzista5, 3 Paź 2008, 21:50

>akurat głośni ostanio trolle (np. XYZ Pawel, Lidka)

----------------------------------------------------------------------------

Niestety nie stali bywalcy wiedzą kto to jest ale również i ja mogę się mylić.

audiograde, 3 Paź 2008, 21:52

przypomnę temat, bo my tu sobie starybeju jaj nie robimy:

Co to ma być? Jeśli Szanowna Redakcja sobie nie radzi, to może należałoby zatrudnić kogoś kto będzie

---------------------------------------------------------------------------------------

Powiedzcie mi w jaki sposób sobie redakcja nie radzi ? dam wam przykład:

Koleś pyta czy sieciówka to kabel do ściągania MP3 z internetu i proszę mi powiedzieć czy taka osoba łamie regulamin forum ? właśnie NIE! i zgodnie z ideą forum należało by taką osobę poinformować co to jest sieciówka, Redakcja takich pytań nie wytnie i nie zbanuje usera bo nie przeniknie do umysłu pytającego i nie dowie się czy to jest troll czy to całkiem poważnie niedoinformowany przyszły audiofil.

troszeczkę się nie jasno wyraziłem wyżej więc powtórzę:

hazardzista5, 3 Paź 2008, 21:50

>akurat głośni ostanio trolle (np. XYZ Pawel, Lidka)

Stawiam na to, że to ten sam "forumowicz"... :)

------------------------------------------------------------

Stali bywalcy forum wiedzą kto to jest lidka...ale i ja mogę się mylić.

Do jutra.

pingwin

ale ja nie uwazam, zeby forum przezywalo kryzys. wręcz przeciwnie-spełnia bardzo pozytywną rolę

edukacji, nieraz-masz racje-elementarnej, ale i z tego nalezy sie cieszyc. ""czy sieciówka to kabel do sciągania z mp3..."""- to jest pytanie nr 1. pytanie nr 2 będzie juz co to jest wzmacniacz. pytanie nr 10 te best wzmacniacz do 1000zł. przy 50-tym pytaniu-ów uzytkownik więcej wniesie pytając, niz (bez urazy) osoby które kiedys mu pomogły-odpowiadając. na tym polega to hobby. jak kazde inne.

gdy zaczynalem wędkowac (mialem około 4 lat) pytałem ojca: tata a co to jest wędka. obecnie pytam ojca jak zawiązac paternoster: węzłem baryłkowym, przyponowym czy zwykłym? a ojciec pyta: a co to jest paternoster?

rozumiesz aluzje?

Redaktor, 3 Paź 2008, 22:06

>Ponownie proponuję współzarządzanie forum. To chyba lepiej niż strajkować?

no to ja pierwszy stawiam sie na wezwanie! juz wielokrotnie pisalem, ze moge pomoc w moderacji tego forum!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jestem dziś w nastroju bojowym (oj, będzie masa literowek), więc powiem ostro.

Szanowny mądralo pingwin! Najpierw nauczmy sie liczyć. Jesteś na forum 324 dni. Nie wiem jak Ty, ale mnie w szkołach uczyli, że rok ma 365 dni. Więc nie jesteś na tym forum ponad rok...

A po drugie: nieprawdopodobnie, wrecz nieopisanie wk***iają mnie takie wpisy jak Twoj. Odpowiadam na nie w myslach: JAK SIE NIE PODOBA, TO wy***rdalać!. I teraz głośno powiem: JAK SIE NIE PODOBA, TO wy***rdalać

To jest internetowe forum! Włazi tu masa oszołomów, którym nikt nie odbiera głosu, bo taka jest istota internetu. Wśród 80 procent pier**l spod znaku xxx pawła jest 20 procent ważnych, potrzebnych, interesujących, odktywczych i pomocnych informacji. Tylko trzeba MINIMUM wysiłku i dobych chęci, żeby je znaleźć. Powtarzam: WYSIŁKU! A nie pseudo internetowego-obywatelskiego oburzenia, że jest źle, że są trolle i że zaśmiecają. Wszędzie zaśmiecają! I wysil swój umysł, skorzystaj z wyszukiwarki, poczytaj trochę i spróbuj zdobyć tę odrobinę niezbędnego dystansu, żeby wiedzieć, czyim klonem jest lidzia, Jazzz czy AMJ...

A jeśli, pingwinku, jesteś taki wrażliwy, to skorzystaj z tego, co Ci to forum oferuje: ignorowanie niektórych "miszczuf", blokowanie im wpisów, ignorowanie wątków... Jak tak robie, i od wielu miesięcy nie muszę czytać wypocin niektórych palantów - antysemitów, nietolerancyjnychpseudopolaczków, znawców audio uznających tylko jeden dogmat.

Jestem tu kilka razy dłużej niż Ty, nauczyłem sie dzięki audiostereo wiele, poznałem dzieki forum wspaniałych ludzi i wypraszam sobie nazywanie go audiośmietnikiem!

Stempur

>> stempur

Oczywiście masz racje, 324 dni to nie jest rok, a tyle właśnie jestem na tym forum zarejestrowany, jednak jak zapewne doskonale wiesz dostęp do większości zakładek, w tym wszystkich mnie interesujących nie wymaga rejestracji, a co za tym idzie nie musiałem się rejestrować by móc z ich zasobów korzystać i z tego właśnie przywileju korzystałem.

Kolejne Twoje zdanie pozwolę sobie pozostawić bez komentarza.

>>Włazi tu masa oszołomów, którym nikt nie odbiera głosu, bo taka jest

>istota internetu.

Zastanawiałeś się kiedyś w jakim celu Ci ludzie się pojawiają? Oni nie pojawiają się tutaj, po to żeby podobnie jak Ty, ja, czy wielu innych użytkowników się czegoś nauczyć. To są typowi zadymiarze i nie uwierzę, że nigdy nie byłeś świadkiem jak naprawdę fajne wątki były przez nich niszczone. Zgadza się, internet jest dla wszystkich, zwróć jednak uwagę na to, że jeśli poziom tego forum będziemy równać w dół to wiele osób, które dla tego forum są wartościowe stąd odejdzie.

XYZPawel

>To ja bardzo proszę o wycięcie majaków gagacka... przepraszam bardzo co on robi jeszcze w tym wątku

W przeciwieństwie do ciebie piszę na temat. Przeczytaj go i zrozum.

>?!? Facet ma problem na moim punkcie, ale co to obchodzi forumowiczów ?!?

>Obchodzi. Jak przeczytasz już po twojej pierwszej wypowiedzi było wobec ciebie kilka krytycznych uwag. Jeśli nie potrafisz pisać na temat tylko wszędzie musisz przemycać swoje nawiedzone brednie z których NIC nie wynika a których większość ma już dość, musisz podpuszczać ludzi, to najwyższa pora udać się do doktora na kozetkę. Nie na forum, od tego jest doktor.

Pytania do Redaktora:

Dlaczego takich nawiedzonych to forum hołubi? Czy takie indywiduum rzeczywiście służy forum?

Czemu zawsze wchodząc na forum trzeba napotykać się na ich wpisy o tym samym na okrągło tylko po to by drażnić innych?

Czy to naprawdę jest sposób na zwiększenie merytoryki?

Czy używanie opcji "nic nie widzę nic nie słyszę" jest jedynym panaceum?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

ops.. miało być:

>?!? Facet ma problem na moim punkcie, ale co to obchodzi forumowiczów ?!?

Po twojej wypowiedzi było.. /itd.

- A miała być edycja :(

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Redaktorzy

gagacek, administracja forum nei jest od kneblowania ludzi, którzy mają niepopularne poglądy i dużo pary do ich wyrażania. Administracji niektóre rzeczy też mogą już uszami wychodzić, ale dopóki nie ma naruszenia regulaminu forum lub netykiety, to może co najwyżej gzrecznie zwrócić komuś takiemu uwagę, że nie jest misjonarzem, a reszta forum to nie banda pogan. Co też niniejszym czynię.

• Redaktorzy

I jeszcze delikatna uwaga, tym razem do większego grona: kłócicie się jak banda smarkaczy w piaskownicy, a nie jak dorośli ludzie. I żaden administrator czy redaktor nie zrobi z was dorosłych na siłę. Do tego dochodzi się o własnych siłach.

Redaktor, 4 Paź 2008, 11:41

>I jeszcze delikatna uwaga, tym razem do większego grona: kłócicie się jak banda smarkaczy w

>piaskownicy, a nie jak dorośli ludzie. I żaden administrator czy redaktor nie zrobi z was dorosłych

>na siłę. Do tego dochodzi się o własnych siłach.

A czego się spodziewać od teraz masowo reklamowego forum? Do onet-u i jego pyskówek już niedaleko.

Nie można mieć ciastka i zjeść ciastko.

I tak powstała kupa

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Redaktor, 4 Paź 2008, 11:37

>gagacek, administracja forum nei jest od kneblowania ludzi, którzy mają niepopularne poglądy i dużo

>pary do ich wyrażania. Administracji niektóre rzeczy też mogą już uszami wychodzić, ale dopóki nie

>ma naruszenia regulaminu forum lub netykiety...

Niejednokrotnie zwracano uwagę na wybitne, wręcz obrazowe naruszanie zasad netykiety. Czytając niektóre wpisy i mając obok definicję trollingu, nie można było nie odnieść wrażenia, że tworzone były niemal wg jego schematu.

To spytam tak - Co trzeba zrobić, żeby zostać w końcu wylanym na zbity pysk z forum?

MariuszH, 4 Paź 2008, 13:11

>To spytam tak - Co trzeba zrobić, żeby zostać w końcu wylanym na zbity pysk z forum?

lamanie netykiety (i wogle etykiety) i rególaminu nie ma nic do żeczy

to kfestia poglondów - muszom byc koniecznie niezalezne wskazane jest też niezgadzać sie z elebrotem oraz nielubidź macgiwera wtedy ban odrazu

morzna tez dostac bana zanim sie zalogujesz - nalezy wymyslic nik ktury sie zle kojaży (np. Kocham Alka)

powodzenia!

koleny watek nadajacy się z marszu na bocznice i kolejny raz te same dylematy vs odpowiedzi tych samych osób :)

Panowie nie czarujmy się. Serwis onetopodobny nie stanie się oazą niezależnych opinii ludzi ktorzy mają interesujace rzeczy do napisania, żyja pasją etc.

Od czasu przejecia serwisu przez site ilość rzeczy dajacych sie przeczytać spadała drastycznie i tu sie zgadzam z pingwinem.

kolejna sprawa...osoby uprawiajace tu marketing i nie wiem czy to dobre sowo ale skoro padlo - robiace z siebei guru :)

Kilka razy nawet w dyskusjach kiedy pisalo sie coś odmiennego lub pozwalalo sie nie zgadzac z opiniami zaraz jako komentarz dostawalo sie cos w stylu "guru i tak nie zostaniesz"....albo nawet coponiektorym w zlej wierze czytajacym wpisy osobom plątaly się autorytety z autorami rzeczy o których sie pisywalo. Takie trochę smutaski :)

Guru to wogóle musi byc jakieś czule słowo dla niektorych :))))

Przyznam ze w czasach przed przejeciem serwisu dzialalo tu kilka osób o ktorych bylo wiadomo ze handlują/wykonują uslugi...w tej chwili z tego co widzę znacznie sie uspokoiło :) Myslę ze to akurat powód do zadowolenia. Jedyny jaki widzę....a mialo być przecież lepiej....hmmmm.

Jacys tacy refleksyjni się Panowie zrobiliście - pewnie jesień.

Pamietam jak jakiś czas temu zglaszałem(oficjalnie w wątku o zglaszaniu błedów) wpisy Elberotha jako trollerskie i nie na temat z prośbą o usunięcie i upomnienie użytkownika to calosc zostala usunieta.

Dziś Elbi śle gromy ze brak mu zamordyzmu(to na bank podniesie oziom serwisu :)))) - jednoczesnie po raz kolejny trollujac w bocznicowym watku na stereo :))))

Lubię faceta - serio....ale za jego dzialalność poświęconą audio....nawet jezeli nieco podkolorowana to i tak czytuję :)

W kazdym razie w kwestii moderacji, narzucania czegokolwiek(konwencji serwisu) wyglada na to ze ludzie tu pisywali wlasnie dlatego ze formula serwisu byla bardziej swobodna/otwarta a nie zamordystyczna i plastikowa.

W kazdym razie gdyby nie sentyment to zagladalbym tu rownie często jak na np. serwis HFM czyli pewnie kilka razyw roku i to w przypadkach kiedy na innych serwisach zdarzaja się awarie.

zwolennik łagodności

>MariuszH, 4 Paź 2008, 13:11

>Redaktor, 4 Paź 2008, 11:37

>>gagacek, administracja forum nei jest od kneblowania ludzi, którzy mają niepopularne poglądy i

>dużo

>>pary do ich wyrażania. Administracji niektóre rzeczy też mogą już uszami wychodzić, ale dopóki nie

>>ma naruszenia regulaminu forum lub netykiety...

>

>Niejednokrotnie zwracano uwagę na wybitne, wręcz obrazowe naruszanie zasad netykiety. Czytając

>niektóre wpisy i mając obok definicję trollingu, nie można było nie odnieść wrażenia, że tworzone

>były niemal wg jego schematu.

>To spytam tak - Co trzeba zrobić, żeby zostać w końcu wylanym na zbity pysk z forum?

To forum potrzebuje ciągle nowej świeżej krwi, żeby przeżyć i być oglądanym. Audiostereo przekazuje fakty, ale chyba takie jak w brukowcu: "Fakt" czy Super Express" :-)

no to podnieśmy trochę poziom:

Jacek Kaczmarski

Traktat o przestrzeni

To się pojmuje na świeżym powietrzu

Słuchając Mozarta, czytając Montaigne'a:

Musi być przestrzeń w muzyce i w wierszu.

Muszą być miejsca puste na wybrzmienia.

Słowa i dźwięki muszą same z siebie

Cieszyć się z nowo powstałego wzoru

I lśniąc z osobna, jak gwiazdy na niebie

Być jednocześnie ziarnem gwiazdozbiorów.

Tak samo ludzie. Kiedy im za ciasno

W ruchu z nakazu ogólnej zasady -

Służą jej tylko, tracąc barwę własną,

A w każdej służbie tkwi zalążek zdrady.

Zdrada zaś zaraz grzebie cały zamysł

I w proch się sypie bezcenna mozaika.

Dla siebie tylko święci każdy kamyk

I nie słuchają nuty fletu grajka.

Przypuśćmy jednak, że stanęły szyki

Słów, z których każde z miejsca swego rade;

Wtedy potrzebny jeszcze atom dziki,

Nieprzewidziany idealnym układem -

Dźwięk - niespodzianka, słowo, jak zgrzyt życia

Co dzieła całość w ruch wprawi z kopyta;

I będzie jedność celu i przeżycia

W spełnieniu cząstek na własnych orbitach.

W taką możliwość nie da się uwierzyć

W tłumie, co kręci się jak płyta zdarta -

To się pojmuje na powietrzu świeżym

Czytając Montaigne'a, słuchając Mozarta.

Jeżeli Redaktor twierdzi, że forumowicze kłócą się jak dzieci to jak sklasyfikować rozwalenie wątku o Thielach przez Redakcję ?

Stadium życia płodowego ?

"Lekarzu, lecz się sam."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.