Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki kupić odtwarzacz tzw. boombox ?

markslav

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się co do tego JVC. On na imprezy nadaje się najlepiej ze współczesnych konstrukcji. To był jeden z modeli, które zresztą brałem pod uwagę (preferowałem starsze serie, jako że nie jestem fanem jabłuszka). Zwyciężyła jednak jakość generowanego dźwięku, jako że studiuję, i nie dysponuję na chwilę obecną własnym lokum - boombox był dla mnie rozwiązaniem suboptymalnym.

Jakoś ciężko mi uwierzyć, że 50 osób byłoby w stanie bawić się przy muzyce z tego boomboxa. Nie dawno miałem okazję gościć na przyjęciu weselnym, gdzie liczba gości oscylowała w granicach 60 osób, a muzykę grał dj. Miał sprzęt za +/- 5k pln. Nie sądzę, żeby dał radę rozkręcić imprezę jakimkolwiek boomboxem. Mimo zapewnień producenta: Powerfull, Big speakers (massive sound) etc... ;-)

No ale skoro jest tak rewelacyjny, to producenci sprzętu na estradę muszą czuć się zagrożeni ;). Światowej sławy dj-e zaczną grywać na tym boomboxie. ;)

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

My robimy imprezy na max 20 osób i wtedy ten JVC bez problemu daje radę. Ale 50 osób i wiadomo o wiele większa sala to chyba nie ma takiego boomboxa, żeby dał rade.

Ten Philips wcale nie gra tak głośno jak to opisują. W porównaniu do mojego JVC to ma słabszy bass a głośność na podobnym poziomie.

Tak jak napisłem, JVC gra najgłośniej ze wszystkich. Mógłby konkurować ze starszymi konstrukcjami, które nie grały tak nisko, ale za to głośniej. Na youtube jakiś człowiek dokonywał pomiarów natężenia dźwięku na otwartej przestrzeni różnych boomboxów. Warto obejrzeć. Romekjagoda ma rację. Mnie też zdziwiła obecność tego tematu w zakładce hi-fi. To raczej low-fi, powinno być w stereo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ;-)

Tutaj porównanie kilku konstrukcji o którym wspominałem.

A co tego Panasa, to bardzo udany model (jedna z pierwszych COBR, topowa podobnie jak późniejszy RX-ED90).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie było mnie kilka dni, ale dziękuję za wszelkie odpowiedzi :) Jeśli chodzi o mój budżet, to tak jak pisałem, do 200zł. Nie szukam audiofilskiego sprzętu tylko czegoś, co będzie sobie brzdąkało w kuchni (radio), a także czegoś, co sobie bez problemu wezmę na działkę czy na ~10osobowego grilla. Zależy mi przede wszystkim na radiu (ale to chyhba standard), odtwarzaniu mp3 z usb/komórki no i cenie ~200zł :) dlatego tak mi się wydawało, że ten Philips to dobra propozycja będzie :)

Audiofilskich boomboxow chyba nie ma ale jesli szukasz czegos brzdekajacego to bierz cokolwiek. Chyba, ze chcesz by potrafilo lupnac i basem troche zaskoczyc wtedy poluj na JVC, na pewno nie philips..

Ja również nie znalazłem boombox'a który byłby audiofilski. Są jedynie takie dla melomanów, o akceptowalnej jakości generowanego dźwięku. Choć nie zamieniłbym swojego systemu na stałe, na rzecz w/w. :-)

Rodzice mojej wybranki mają też niezłego "jamnika", jakiś ultra hi-fi model z przełomu lat 80-90. Hitachi z 4-ma głośnikami. Fajny jest też Sharp 777 :) No ale swoje kosztuje ;).

Na maila przyszło mi powiadomienie z Citeam, że mają w ofercie obniżkę na Philipsa -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Czyli mówicie, że do takiego zwykłego używania (jak mówię, nie będę tym dyskotek rozkręcał :P) byłoby okej? A te JVC w jakiej cenie mniej więcej są, jest szansa kupić za te 200zł?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W tej cenie brałbym jakąś używkę, z segmentu tzw. ghettoblastera :) Nowy sprzęt w tej cenie z całą pewnością nie będzie miał jak "wystartować" do wyżej zaproponowanego segmentu w tej cenie. :)

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.