Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kable z mocnym bassem 4x2,5m

dropson123

Rekomendowane odpowiedzi

antoś, 9 Paź 2008, 20:21

>Najbardziej ujmujące jest to że w temacie kabelków wypowiadają się osoby które nawet nie stały obok

>przyzwoitego kabelka (nie mają nic w "omnie") a co dopiero mówić o sprzęcie który jest w stanie

>pokazać róznice wpływu kabli.

Skąd wiesz? Rozumiem, tworzysz sobie takie teorie dla lepszego samopoczucia. I słusznie, lepiej być wesołym niż smutnym. :)

>Skąd wiesz? Rozumiem, tworzysz sobie takie teorie dla lepszego samopoczucia. I słusznie, lepiej być

>wesołym niż smutnym. :)

o to chodzi ze chciałbym wiedzieć...na czym grasz...jakich kabli uzywasz...jakiej muzyki słuchasz

porozmawiajmy o konkretach a nie o tym w co wierzymy, porozmawiajmy o tym na czym opieramy nasze twierdzenia. Niestety nie moge się domyslać tego na jakiej podstawie piszesz swoje zdecydowane opinie.

Widzę, że to kolejny wątek o wszystkim i o niczym....

antoś powiedz, jeśli możesz jakie modyfikacje przeszedł Twój CDP.

Jak się zmieniło jego brzmienie ?

Antoś, po co chcesz o tym gadać? Chcesz mnie przekonać do swoich racji? Tak samo Ci się uda jak mi przekonanie Ciebie. Milion razy były obracane w gębie te same kluski bez żadnego efektu.

dla postronnego czytelnika na szczescie bardziej jest wiarygodny antoś i to co pisze zacheci ludzi chocby do zastanowienia sie i paru testów nawet w sklepie aby miec własne zdanie

mariusz dla ciebie chyba juz tylko elektroda

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 9 Paź 2008, 22:03

>dla postronnego czytelnika na szczescie bardziej jest wiarygodny antoś...

Następna fajna teoria na podtrzymanie ducha? :))

Postronny czytelnik równie dobrze może litościwie kiwać głową nad losem "kablarzy" i wyznawców innych przeróżnych i równie mądrych pierdół.

PS: Fajnie, dawno nikt nie bił piany o kabelkach :)))

Heh... a mnie sie przypomniało, jak kiedyś na parapetówkę do świeżo wyremontowanego mieszkania przytargałem wieże sony i, że zapomniałem kabelków, kolumny podłączyłem drutami elektrycznymi (resztki po wizycie elektryka, który montował instalacje)... I grało ;-) Człowiekowi to czasami na prawdę niewiele do szczęścia potrzebne...

Przepraszam...nie na temat:-)

jozefkania, 9 Paź 2008, 21:30

antoś powiedz, jeśli możesz jakie modyfikacje przeszedł Twój CDP.

>Jak się zmieniło jego brzmienie ?

wymieniłem opampy na 2604 + silvermica, kwarc prec Omig, wywaliłem tranzystory mutujące, kondki przy TDA1541 na Wima 0,1uF, kondki zasilające na 2x Panasonic 500uF/50V ...lepsze w tym miejscu niz BGN 1000uF/50V, wieksze kondki wyjsciowe na BGNX 100uF/50V. Próbowałem zegar ale bez osobnego zasilania nie było jakoś lepiej. Ogólnie dzwięk, całkowicie odmulony bardzo szybki dynamiczny precyzyjny ze świetnym basem i krystaliczną góra:-). Koszt urzadzenia 200zł, tuningu jakis drugie tyle. Jedyny problem to fakt że zaraz po włączeniu gubi ściezki ale po kilku minutach problem znika.

rbej, czodaboy i lechb :)))

Się chłopcy dobrali w czambuł:)))

Jakieś wędrówki dzikich ludów Wschodu następują na terytorium Najjaśniejszej, czy co?

Jaki idźcie lepiej doić i kobyłki po zadach klepać. Forum audiofilskie nie jest dla was odpowiednią płaszczyzną do prowadzenia dialogu. Skoro audiofile są dla was idiotami, co u licha tutaj robicie? Są pewnie inne ciekawe stronki w internecie, dowiecie się jak skutechnie pozbyć sie trądziku i zaspokoić piękna Zuzannę. W waszym wieku, to sa sprawy bardziej istotne, nie jakieś kable w cenie Golfa III kolegi. Co wy na to, smarki?

Dziwi mnie jedna rzecz - po co kupować kabel z mocnym basem skoro można sobie przekęcić gałkę na wzmacniaczu w prawo i efekt taki sam. No a przecież wg zasad "audiofilizmu" przekaz powinien być jak najbardziej wiarygodny, a nie tu dodaję sobie kabelkiem trochę basu, tu wysokich.

A to, co najlepiej wpływa na dźwięk naszego zestawu to nie żadne kable tylko POMIESZCZENIE i jego akustyka, która sprawia że ten sam sprzęt w jednym pokoju brzmi zupełnie inaczej niż w drugim, nawet lekkie przestawienie/ dogięcie kolumn daje ogromne różnice. Dobre kable powinny być kupowane dopiero wtedy, kiedy mamy już zaadaptowany pokój do słuchania, jako "ukoronowanie", kupowanie super kabli do sprzętu trzymanego w bloku między meblościanką a telewizorem w pokoju który ma 30 innych zastosowań niż słuchanie muzyki jest co najmniej dziwne, ludzie po prostu zaczynają "od końca", to moje osobiste zdanie mam nadzieję że nikogo nie uraziłem

Gość

(Konto usunięte)

Wij, 10 Paź 2008, 07:41

>Forum audiofilskie nie jest dla was odpowiednią

>płaszczyzną do prowadzenia dialogu. Skoro audiofile są dla was idiotami, co u licha tutaj robicie?

Wiju, może już jesteś tak stary i Ci już mózg szwankuje, ale to nie jest forum audiofilskie... Tylko się tak Tobie wydaje, tak samo jak to, że słyszysz kable. Może czas na spacer do parku z laseczką (drewnianą ;) z wnukami się pobawić, zamiast się kompromitować w internecie ?

Wij

albo pomyliles priorytety albo straciles kontakt z rzeczywistoscia i w dodatku bredzisz, rzucajac jakies wiesniacze teksty, jesli to jest Twoj poziom jako "audiofila" to przynajmniej nie zarazaj tym innych...

Poziom audiofila jest zazwyczaj żenująco niski, kiedy ktoś nie zgadza się z jego opinią. To już tacy ludzie. Bardzo zapatrzeni w siebie i nie przyjmujący żadnych argumentów z zewnątrz. Każdy kto nie słyszy różnicy jest albo głuchy albo ma za słaby sprzęt. Osoby takie nie wierzą w naukę, tylko we własne nieomylne złote uszy. Szkoda tylko że uszy te potrafią słyszeć różnicę w kabelkach i stolikach a nie słyszą rzeczowych argumentów. Pewnie dlatego że argumenty te nie zdążają dotrzeć do ich bardzo ograniczonych umysłów, które nie są w stanie zrozumieć że na uszach świat się nie kończy.

Zgadzam się z rbej i potwierdzam podobne spostrzeżenia :)

rbej, 10 Paź 2008, 13:58

(...) na uszach świat się nie kończy.

Śmiem twierdzić, że istotniejsze jest to, co pomiędzy nimi... :)

"Czy to kable tak pięknie grały?!

A to echo grało..."

rbej, ja Tobie proponuję inny ślepy test. Za kurtyną będzie stał zestaw Grand Silver Mono, i będą odtwarzane z płyty dźwięki instrumentów, a potem te same instrumenty będą grane na żywo. W dowolnej kolejności. Pan Waszczyszyn już takie pokazy robił. Ty masz powiedzieć co gra. Potem postawimy Twój sprzęt, tę samą płytę z samplami będzie odtwarzał, i znowu będziemy odróżniać od bębenków, fletów, skrzypiec, itp. Można jeszcze spróbować w jednym i drugim systemie podmienić kable, i zobaczymy, kiedy to się da odróżnić, a kiedy nie. Na deser proponuję rozmowę z panem Waszczyszynem na dowolnie wybrane zagadnienie z zakresu elektroniki i pokrewnych nauk. O ile prawdopodobieństwo takiego wydarzenia określam jako niskie, o tyle mam jednoznaczne wyobrażenie o jego przebiegu, zwłaszcza w kwestii rozmów merytorycznych.

>michelangelo

ano niestety taka raczej smutna prawda.

jedyny argument niedosłyszących to taki, że ktoś kiedyś w jakimś ślepym teście pokazał, że nie ma różnicy.

Za ten "argument" daliby się poćwiartować. A pojęcia w temacie zero.

Gość

(Konto usunięte)

michelangelo, 10 Paź 2008, 14:18

>rbej, ja Tobie proponuję inny ślepy test. Za kurtyną będzie stał zestaw Grand Silver Mono, i będą

>odtwarzane z płyty dźwięki instrumentów, a potem te same instrumenty będą grane na żywo. W dowolnej

>kolejności.

Czego to ma dowieść ?

pawcio, chyba coś ci sie pomieszało... :)

To MÓGŁBY być argument kablarzy, gdyby choć raz wyniki takiego testu, potwierdzające waszą tezę, gdzieś się pojawiły...

Ale jakoś nikt nie widzi potrzeby udowadniania całemu światu, że kable maja wpływ na dźwięk.

No bo co komu do tego, że słyszę różnice?

Niektórzy tylko zazdroszczą i tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.