Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze kable z mocnym bassem 4x2,5m

dropson123

Rekomendowane odpowiedzi

Może to kogoś zainteresuje :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kolejna stronka, która pokazuje, że różne kable, maja różne parametry RLC.

Ukryta Zawartość

Jeżeli weźmiemy te fakty pod uwagę oraz to, ze zwrotnica, oraz głośniki to nic innego jak odpowiednio zestrojony układ RLC - jak można mówić, ze kable nie wnoszą subtelnej, lub czasami nawet wyraźnej zmiany w pracy przetwornika.

Właściwości kabla, które wpływają na tłumienie pewnych częstotliwości muszą mieć wpływ na dźwięk z głośników. Funkcjonowanie głosników opiera się na prostych założeniach fizyki. Podobnie jest z przepływem prądu przez przewód elektryczny. Czystość materiału przewodzącego, jego budowa atomowa - mają wpływ na tzw swobodny przepływ elektronów.

Sceptykom zalecam kubeł wody na głowę i powrót do szkoły - chociazby średniej - bo tam fizyka była zapewne.

Ukryta Zawartość

MariuszH, 10 Paź 2008, 21:53

>XYZPawel, 10 Paź 2008, 20:12

>

>>Kiedy się nauczysz tego, że jak się rozmawia z mądrzejszym to...

>

>Nie jestem polonistą, literatem, nie potrafię słowami spowodować efektu, jaki daje parsknięcie w

>twarz. Ale - z pewnością potrafisz sobie to wyobrazić. Właśnie parsknęłem ci w twarz.

>I daruj sobie komentarz, kompletnie mnie on nie interesuje.

:))

Wstydzisz się swojego wykształcenia ?

XYZPawel, 10 Paź 2008, 20:07

>Wij, 10 Paź 2008, 18:42

>

>Ptysiu, Eunuchy, chłopcy i Fafik :)

>To są Twoje argumenty :)))

>

>Ale cóż począć jak ma się pusto pod deklem ? Pozostają wyzwiska. Główny argument miernot.

XYZ - przypuszczam, że każdy wnikliwy obserwator, po przeanalizowaniu naszego dialogu, nie bedzie miał wątpliwosci, kto komu ubliża. Mój tekst był żartobliwy. Twój jest wulgarny. Oczywiście nie dostrzegasz różnicy. W niczym nie widzisz różnicy:)) Uważaj chociaż żebyś nie pomylił żony ze świnką morską. Może dla ciebie nie będzie różnicy, dla świnki... szkoda świnki:)

Wij, 11 Paź 2008, 07:01

>>Ptysiu, Eunuchy, chłopcy i Fafik :)

>>To są Twoje argumenty :)))

>>Ale cóż począć jak ma się pusto pod deklem ? Pozostają wyzwiska. Główny argument miernot.

>XYZ - przypuszczam, że każdy wnikliwy obserwator, po przeanalizowaniu naszego dialogu, nie bedzie

>miał wątpliwosci, kto komu ubliża. Mój tekst był żartobliwy.

Masz osobliwe poczucie humoru, ale trzymasz się standardów miernot.

>Twój jest wulgarny. Oczywiście nie

>dostrzegasz różnicy. W niczym nie widzisz różnicy:)) Uważaj chociaż żebyś nie pomylił żony ze świnką

>morską. Może dla ciebie nie będzie różnicy, dla świnki... szkoda świnki:)

Może Ty masz żonę, którą łatwo pomylić ze świnką morską ? Współczuję, ale nie wszyscy tak mają.

jaamar1, 10 Paź 2008, 22:19

>Sceptykom zalecam kubeł wody na głowę i powrót do szkoły - chociazby średniej - bo tam fizyka była

>zapewne.

Amerykę odkrył, brawo :))

teraz sprawdź ile kosztują w sklepie elementy RLC, a ile hajendowe kable...

Mam propozycję zbiorowej petycji do szefostwa AS o zablokowanie xyz.

To nie do przyjęcia aby tak prymitywny osobnik nie mając nic do powiedzenia non-stop śmiecił i podjudzał wszystkich forumowiczów.

To po prostu przechodzi ludzie pojęcie.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Z pewnością były źle przeprowadzone i źle opisane. Jeśli byłyby dobrze przeprowadzone i dobrze opisane nie wiedziałbyś, że twoja żona to twoja żona, a nie dajmy na to - jakas gęś lub co gorsza osioł.

Wij, 11 Paź 2008, 10:09

>Z pewnością były źle przeprowadzone i źle opisane. Jeśli byłyby dobrze przeprowadzone i dobrze

>opisane nie wiedziałbyś, że twoja żona to twoja żona, a nie dajmy na to - jakas gęś lub co gorsza

>osioł.

Może ty lubisz ze zwierzątkami ?

Wij, 11 Paź 2008, 11:30

>Tobie nie odmówię!

>

>Mam nowe kable głośnikowe. Dopiero się wygrzewają ale wyczad jest i tak nieziemski:)

>Wpadniesz?

Oj te kable to chyba wydzielają nie tylko ciepło... Wyłącz je natychmiast.

Ukryta Zawartość

Biografia autora publikacji od kabli.

Ukryta Zawartość

tak sie zastanawiam dlaczego tematy o kablach nie sa blokowane ?? ciagle przez nie sa glupie teksty , nieporozumienia i sprzeczki - 100 tysiecy postow a i tak z nich nic normalnego nie wynika

ps

tak kupujecie te swoje kable za ceny samochodow sredniej klasy i co ?? i dalej macie kiepski dzwiek bo z elektrowni prad nie leci kablem z midzi beztelnowej lub srebra czy tam zlota , nie mysleliscie o ich wymianie ?? czasem nie pomincie kabli w scianach !! slupy trakcyjne tez nie stoja na kolcach a transformatory sa kiepskiej jakosci , a moze lepiej pod sam generator sie podlaczyc ?? to pewnie bedzie ze nie ta woda plynie , nie tym weglem palą lub reaktor jest nie audiofilski

przestancie zakladac juz te bzdurne tematy o tych kablach bo rzygac sie chce jak to sie czyta

pozdr.

Dlaczego tematy o kablach maja byc blokowane?

Nie chodzi tu o kable i inne akcesoria. Tutaj nalezałoby sie zastanowić nad ignorowaniem a moze blokowaniem ludzi od których az zieje zakompleksieniem a moze pewnego rodzau zawiscia w stosunku do tych co maja z powodu kabelków i pomniejszych pirdółęk dużo radochy.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

yancho, 11 Paź 2008, 12:43

>krzyh

>

>To sp***dalaj.

Popis głupoty i chamstwa audiofili wprost wzorcowy. Należałoby ten post, i do którego się odnosi, w ramki oprawić :)

Gagacek byłby z Ciebie dumny :)))

Mam pytania do znawców miedzi :

Skąd wiadomo że w waszych kablach jest chociaż 10% miedzi ? Bo tak jest na etykiecie napisane ? Bo uwierzyliście w zapewnienia sprzedawców i "producentów" ? Bo kolor się zgadza ? Bo należy tak wierzyć bo inaczej by się zostało spalonym na "audiofilskim" stosie ? Bo macie laboratorium w domu i detektory zawartości pierwiastków ? Bo głęboko wierzycie że kabel kosztujący 10 czy 100 zł za metr musi być z czystej miedzi ?

Domyślam się że każdy i tak na ślepo wierzy w zapewnienie co do składu kabli bo usłyszeć składu się chyba nie da ? Więc jakie ona ma znaczenie ? :)

yancho, 11 Paź 2008, 13:01

>Gagacek jest ze mnie dumny.

ya też jestem z Ciebie dumna yancho ale z całkiem innego powodu, w ogóle to Cię podziwiam i wiesz... wydaje mi się, że rochu chyba też Cię trochę podziwia z tego samego powodu

jozefkania, 10 Paź 2008, 22:14

">antoś, 10 Paź 2008, 07:01

>

>OK :) Dzięki.

>

>Najbardziej mnie intryguje ta krystaliczna góra :)"

Krystaliczna znaczy się czysta pełna wybrzmień nie zapiaszczona:-) etc.

wracając jeszcze do tuningu CDP950 to wymieniłem ostatnio kondy za LM w tym filtrujący prąd do Opampów na BG FK 2200/35V po wielu próbach z innymi BG. Jesli chodzi o BG FK jest to najlepszy kondensator do zasilacza lepszy od STD w ty miejscu. Wygładza ale i nasyca dzwięk masą mikro i makro detali. Teraz wiadomo dlaczego McIntosze tak czarują, siedza tam całe baterie identycznych kondów;-)

W zupełności się zgadzam, nie mogę jednak przyjąć propozycji. Każdy z nas powinien mieć możliwość wypowiedzenia się, również on - debil.

Prywatnie uważam, że temu człowiekowi wyrządzono kiedyś krzywdę i trzeba go spokojnie obłaskawiać. Metoda lagi względem wściekłego psa, jest radykalną i prowadzi do uśmiercenia zwierzęcia. Jesteśmy cywilizowanym narodem, okażmy zrozumienie i wskażmy właściwą drogę.

Wij, 12 Paź 2008, 05:18

>W zupełności się zgadzam, nie mogę jednak przyjąć propozycji. Każdy z nas powinien mieć możliwość

>wypowiedzenia się, również on - debil.

>

>Prywatnie uważam, że temu człowiekowi wyrządzono kiedyś krzywdę i trzeba go spokojnie obłaskawiać.

>Metoda lagi względem wściekłego psa, jest radykalną i prowadzi do uśmiercenia zwierzęcia. Jesteśmy

>cywilizowanym narodem, okażmy zrozumienie i wskażmy właściwą drogę.

Szkoda Wij że nie widziesz tego, że sam jesteś debilem jakich mało. Zresztą większość Twoich "kolegów" z kółka pseudo-muzycznego nie jest dużo lepsza. Ale żyjcie sobie dalej w przekonaniu że jesteście wyjątkowi...

rbej, 12 Paź 2008, 12:17

>

>Szkoda Wij że nie widziesz tego, że sam jesteś debilem jakich mało. Zresztą większość Twoich

>"kolegów" z kółka pseudo-muzycznego nie jest dużo lepsza. Ale żyjcie sobie dalej w przekonaniu że

>jesteście wyjątkowi...

A zastanawiałeś się rbej jaki ty poziom prezentujesz i co twoje wpisy wnoszą do tego forum? Po co w ogóle tutaj zaglądasz? Leczysz jakieś niepowodzenia życiowe, czy co?

Co do kabli to powiedz ile ich przetestowałeś, że wysuwasz tak jednoznaczne opinie? Ile przeprowadziłeś tych ślepych testów, którymi się ciągle podpierasz?

Ja też jestem voodoo-sceptykiem, ale po podłączeniu srebrnego interkonektu w system mój sceptycyzm w kwestii okablowania nagle się rozpłynął. Polecam najpierw samemu wszystko przetestować zanim zacznie się wszczynać krucjaty na forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.