Skocz do zawartości
IGNORED

Manley Steelhead - czy i za ile?

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

hehe no pewnie bym go sprzedał i nawet bez wielkiej straty, ale nie w tym rzecz... patrzę na cena/jakość w kontekście mojego systemu, nawiązuję też do opinii, że mój gramofon może być zbyt słaby... z drugiej strony b. rzadko Steelheady są w odsprzedaży i kto wie kiedy okazja się pojawi ponownie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu jest ;-) Teraz może ci ktoś sprzątnąć sprzed nosa ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

product-family: Phono Amplifier

function: no restrictions

appearance: as good as new

accessories: complete with orig. packing

colour: schwarz ( blau)

price new: 8000 EUR

warranty:

price: 2.800,00 EUR

adamgdansk=>

To są klocki ogólnie dostępne ;-)

Idę o zakład , że będą następne wielkie okazje kultowych klocków.

Ja ten rynek śledzę od lat i tak było i jest, a będzie jeszcze lepiej ;-)

patrzę na cena/jakość w kontekście mojego systemu, nawiązuję też do opinii, że mój gramofon może być zbyt słaby...

Co znaczy "za słaby"?

System na pewno nie zacznie grać gorzej z powodu zbyt drogiego/dobrego pre.

Co najwyżej będziesz miał motywację do następnych zakupów.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

>adamgdansk, 13 Paź 2008, 13:44

....witam, mialem okazję słuchać Steelhead`a z Twoim Bluenote'm......bez obaw - bylo dobrze :-), oczywiście, że zawsze można lepiej....ale ja osobiście wole słuchać, niż gonić.....pozdrawiam - Andrzej.

->adamgdańsk,

Phono gramofonowe to obok wkładki i ramienia jeden z ważniejszych składników systemu analogowego i jako taki wymaga dopasowania, zwłaszcza do wkładki. Kupić je w ciemno, owszem można ale w takich pieniążkach to już lekko hardcorowo się robi :-) Wszystko zależy od tego, do czego dążysz, chociaż odnoszę wrażenie, że lubisz handlować sprzętem audio :-))

W takich sprawach doradzać ciężko ale faktem jest, że Manley Steelhead to na pewno topowy phono, jeśli masz kasę i ochotę na zakup a w dodatku dążysz do doskonałości w analogu, bierz a martwić będziesz się później.

Pozdrawiam,

jak na tle Manley i RCM gra np. Klimo Viv albo Klimo Lar? To już zupełna egzotyka, ale jako że miałem styczność z Klimo Merlin to zaufałbym ;)

czy ktoś słuchał?

>adamgdansk, 14 Paź 2008, 12:12

........Panie Adamie, w mojej branży takie "miotanie" nazywane jest "gwiaździstym prowadzeniem porcesu"........czasu zabiera to od groma, rezultaty - w zasadzie żadne......pozdrawiam - Andrzej.

adamgdansk=>

Tylko się nie obraź , ja ci dziś całkiem poważnie odpowiedziałem na temat Accu DP 75,

Bo jeszcze rano chciałeś go kupować ;-)

Jak tam sub zgrywa się z monitorami ? Czy trzeba latać i pogłaśniać - regulować ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.