Skocz do zawartości
IGNORED

mamy mędrca

anastazy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Walery nie chce stosowac na forum wycieczek osobistych tak jak ty* to robisz bo nie mam zamiaru znizac sie do twojego* poziomu. Mam jednak nadzieje ze bedzie nam dane kiedys spotkac sie w realnym swiecie i w cztery oczy uslyszysz cala prawde na temat swojej osoby.

* - formy grzecznosciowe zostaly celowo napisane mala litera

Do innych tutaj obecnych:

Osobnik o nicku Walery od dlugiego czasu nagabuje mnie bardzo zlosliwymi uwagami. Powyzsze to tylko jeden z wielu przykladow dzialania z premedytacja.

bagatelizowałem spór na linii prezydent - rząd, ale jak w radiu słyszę, że w wiadomościach prowadząca mówiąc o wyjeździe do Brukseli - rzuca nazwiskiem Kaczyński - bez podawania jego funkcji, a nasz mianowany unijny mędrzec rąbnął ostatnio, że należy zbadać prezydenta Lecha Kaczyńskiego i usunąć z funkcji, to zaczyna coś bardziej tu śmierdzieć i widać, że mocodawcy zawsze trzymający się w cieniu potrafią mocno zdyscyplinować swoich totumfackich

czy za tak gorliwym wykonywaniem poleceń nie stoi czasem zapowiedź oskarżonego Wojciecha Jaruzelskiego o strącaniu aureol i o braku aniołów w Solidarności?

Nowy2> wybacz ale w obliczu tego co ten karzełek wyprawia naprawdę nie ma się czym przejmować. Wywalenie go z funkcji będzie bardzo dobrym krokiem dla Polski. Jakim prawem ten kartofel pcha się na szczyt i to jeszcze osobnym samolotem ? Na emerytury dla ludzi nie ma a ten !@#$% sobie wycieczki urządza by się w sprawach Gruzji wykazać ? I to kolejny raz za PUBLICZNE a więc NASZE pieniądze.

Władza powinna dostawać kasę na samym końcu. Jak zostanie. Od razu by pilnowali każdego grosza.

zdumiewające, że do 10:30 nikt nie zabrał z tzw. tuzów AS głosu na temat sporu na linii prezydent - rząd, a przecież po wczorajszej żenującej, tym razem mówię o obu stronach, kłótni u Sekiela i Moroza powinno kipieć od rana, a tu...

zapewne czekaliście na SMS, czy tez raczej z powodu powagi sprawy wymagano osobistego stawienia się w dyspozytorni :)

jak wymagać od innych by nas szanowali, jeśli sami nie potrafimy szanować naszych wybranych reprezentantów,

>Nowy2, 14 Paź 2008, 10:46

>jak wymagać od innych by nas szanowali, jeśli sami nie potrafimy szanować naszych wybranych

>reprezentantów,

Sami się nie szanują, wiec czemu tu się dziwić.

Jestem Europejczykiem.

jacchu, to takie bardzo komusze, bo kiedy przyjeżdżał Jan Paweł II, to zatroskanych towarzyszy kłuły w oczy te tłumy, te przygotowywania, te ołtarze, to sprzątanie i malowanie na potęgę wszystkiego na trasie pielgrzymki, i przeliczali to wszystko na niewydane zupki dla głodnych dzieci, na wózki inwalidzkie i inne ckliwe gadżety; mają to we krwi, a zrozumieć tego nie są w stanie, bo nie mają Boga w sercu

>jak wymagać od innych by nas szanowali, jeśli sami nie potrafimy szanować naszych wybranych

>reprezentantów,

Zaraz, zaraz. On nas nie szanuje ( wielokrotnie to już pokazał obrażając ludzi ) a my mu mamy szacunek okazać ? Za co ?

nie mogłem powitać porannej zmiany, bo jej dzisiaj nie było; karty obecności odbito dzisiaj zdecydowanie później

Skibus, 14 Paź 2008, 10:29

Jaro_747, 14 Paź 2008, 10:49

hola, hola, mój błąd, bo jak zwykle pracował samodzielny referent

muls, 13 Paź 2008, 22:24

muls, 14 Paź 2008, 04:53

muls, 14 Paź 2008, 04:55

muls, 14 Paź 2008, 05:19

muls, 14 Paź 2008, 05:35

Skibus, 14 Paź 2008, 11:00

>>jak wymagać od innych by nas szanowali, jeśli sami nie potrafimy szanować naszych wybranych

>>reprezentantów,

>

>Zaraz, zaraz. On nas nie szanuje ( wielokrotnie to już pokazał obrażając ludzi ) a my mu mamy

>szacunek okazać ? Za co ?

krytykować prezydenta, dlaczego nie, ale przyklejać Prezydentowi pogardliwe miano kartofla, które to przezwisko wymyśliła n_i_e_m_ie_c_k_a bulwarówka świadczy dobitnie o tobie mały człowieczku i nie będzie zmiłuj, o nie

• Redaktorzy

"przezwisko wymyśliła n_i_e_m_ie_c_k_a bulwarówka"

Kto tu się ostatnio pochlebnie wypowiadał się o springerowskim Fakcie, który przestępczo pozwoliłem sobie nazwać brukowcem? Nie Nowy2 - są granice, których ludzie posiadający własne poglądy nie przekraczają. Był-żeż to Horst? A tylko dlatego, że wspomnianemu szmatławcowi prezydent udzielił jakiejś swej wypowiedzi. Cóż, w końcu Springer to poważny człowiek, nie to, co "Mity i Fakty".

Odpowiedzcie drogi Redaktorze, skąd ta usłużność? Po kiego licha Polacy mają za friko rozpowszechniać, powiedzmy umownie, niemiecki punkt widzenia; niech Niemcy firmują i ponoszą całkowite koszty takiej działalności

a swoją drogą przypomina mi to mentalność targowiczan, tout proportion gardé, którzy i z diabłem zawarliby pakt, byle dokopać nielubianemu ziomkowi, wybić własne korzyści, nawet za cenę ostrej kolaboracji

bardzo to postmodernistyczne i ahistoryczne, a dla mnie zatrważające, bo widzę armię lemingów gotowych na sygnał pociągnąć do morza

• Redaktorzy

Czyli polskojęzyczny Fakt jednak dobry? :-) A więc narodowość gazety wbrew pozorom nie ma znaczenia? I jeśli mi się nie podoba Kaczor, to znaczy, ze mam niemiecki punkt widzenia, a jeśli się podoba, to jaki? Rosyjski? Mongolski? Oder japoński? No bo skoro Polak w Polsce na temat polskiego prezydenta może mieć punkt widzenia zagraniczny, to czemu ograniczać się do jednego kraju? Jaki jest urugwajski punkt widzenia na x.Rydzyka? To akurat wiadomo, ale jacyś twierdzą, że jest to punkt widzenia wybitnie polski! Wychodzi, ze ja już głupi jestem i nie wiem, czy mam grać??

mylicie mnie kochany Redaktorze z kimś innym, bo ja w lipcu tego roku pisałem:

"Fakt" jako rozprowadzający

Premier Kaczyński w marcu 2007, następnego dnia po kolacji z prezesem Springera Doepfnerem, udał się do redakcji "Fakt-u" i wziął udział w debacie z liderem PO Donaldem Tuskiem.

W listopadzie tego samego roku już inny premier, Donald Tusk, redagował przez jeden dzień wydanie "Faktu".

Rżnięcie głupa to też jakieś rozwiązanie, lecz cenzus naukowy do czegoś jednak zobowiązuje.

To może zrób listę.Jak ktoś powie o kaczyńskim:

1. Kartofel - reprezentuje niemieckie racje

2. Debil - reprezentuje ....... racje ?

3. Pokurcz - reprezentuje ....... racje ?

4. Kaczka - reprezentuje ....... racje ?

5. Kretyn - reprezentuje ....... racje ?

6 Niedorozwój - reprezentuje ....... racje ?

7 .....

No dalej

• Redaktorzy

Nieładnie Nowy piszesz, a ja przecież zaznaczyłem, ze ciepłe uczucia dla Faktu wyrażał kto inny. Mam zaznaczać jakoś silniej? A teraz tylko subtelnie napomknąłem, że niemieckość Faktu raz przeszkadza, raz nie. Tak samo zapewne niemieckość tego Tages-cośtam. Jak widać liczy się nie narodowość gazety, tylko jak pisze o kimś, kogo lubimy. Pomysł, ze punkt widzenia Tages-cośtam jest specyficznie "niemiecki" i dlatego niezdatny dla Polaków, wydaje mi sie ryzykowny. A jeśli naczelnym jest Austriak? Albo, o zgrozo, emigrant z Polski? A z drugiej strony, czy zainteresowani narodowością gazet powiedzą stanowczo, ze polski punkt widzenia wyraża Gazeta Wyborcza, albo (żeby było łatwiej) Trybuna lub Fakt właśnie? I znowu wracamy do punktu wyjścia: nie ważne, kto mówi, tylko jak mówi o naszym ulubieńcu. A gdyby w Tages-cośtam napisali nie "kartofel", tylko "ziemniak", ich punkt widzenia byłby na pewno bardziej polski...

nowy nie napinaj sie tak.trzymam reke na pulsie.Obserwuje i karetka jest w pogotowiu.Takze psycholog czy pediatra.Nie sprawdzałem.Na razie awantura nie ma znamion awantury w szpitalu psychiatrycznym.Jak taka bendzie- wysle własciwą karetkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.