Skocz do zawartości
IGNORED

JAK STUNNINGOWAC MARANTZA PM-78

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

waham sie nad sprzedazą a nad tunningiem-czytałem ze bardzo wiele mozna z tego wzmacniacza wyciągnąć.

moje pytania: ile by to kosztowało? który z forumowiczów by sie tego podjął? co między innymi podlegaloby przeróbce?

zalezy mi na jasniejszym, dynamiczniejszym i nieco bardziej wyrazistym dźwięku. da rade to z nim zrobic?

https://www.audiostereo.pl/topic/46327-jak-stunningowac-marantza-pm-78/

Jest bliżniaczo podobny do marantza PM7000 w srodku te same płytki radiatory tyle ze pm78 ma niby pracę w klasie A i to go rózni.

Uwaga jakość obwodów drukowanych pcb woła o pomstę do nieba sciezki odchodza przy byle podgrzaniu lutownica i np wlutujesz grubszy kabelek ale sztywny to potrafi wyrwac scieżkę.

Konieczna na cito jest wymiana mdłej jakości mostka prostwoniczego..na mocniejszy conajmiej 10Amperowy..tylko ten zabieg natychmiast daje wiekszą werwę..warto wymienic tez kabelki które doporowadzaja napięcie 220V do transformatora na grubsze conajmiej 2x1mm2 linki skrecone razem..to co tam dali to załość.O reszcie znajdziesz mase wpisów zdaje mi sie naszego Guru od Marantza co nie jedną godzinę nad nim przesiedział MC Gyvera..poszperaj.

PM78 to PM8000 a 68-7000

Wiele można poprawić w przedwzmacniaczu, kondensatorach sprzężenia zwrotnego oraz sygnałowych. Oj jest tam pole do popisu ale fajnie potem gra. Użyj szukajki bo bez sensu jest pisać w kółko jedno i to samo.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.