Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 200 zl pomocy

soulfly

Rekomendowane odpowiedzi

a więc posłuchaj uważnie.mnie nie interesuje topografia wzmacniacza, czy jest on nawet dual mono cz też nie.swego czasu w Poznaniu był sklep laser 66 obsługiwany przez starszego faceta który, jakby nie patrzeć postiadał dużą wiedze.miałem wówczas diore 504 i pojechałem na odsłuch kolumn.gość podłączył bowersy bodaj 303, oraz klase wyżej śląskie audiowave (piękne wykonanie)171.zanim podłączyliśmy mój wzmak było to spięte z technicsem v 500 ( bodaj 50W).wobec tego ocieplonego i zapaszczonego wzmaka z mulącym dziękiem diora zagrała klase wyżej - niechodzi mi tu o regulacje tonów, nie używam tego typu korekcji dźwięku.zresztą był wówczas szał na pewexy.zapewne było dużo więcej klocków które, potrafiłyby zagrać lepiej od diory, jednkaże porównanie z technicsem wypadło na kożyść polskiej produkcji.

natomiast jeśli chodzi o słuchanie kondów czy też zasilacza czy to 200w czy też 500 w to doskonale wiesz że, nie chodziło mi o "suche "słuchanie tego elementu wzmaka.

moim najlepszym doradcą jest chłopie słuch i nim się kieruje.ja wcale nie neguje Twojego zdanie , więc dlaczego wciskasz swoje opinie???

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

widać bijesz piane i tyle mi wystarczy.chciałeś przykład omawianego przez Ciebie szajsu z pewexu i proszę bardzo masz!!!

teraz może zapytasz czego to nie słuchałem.zobaczyłeś badziewskiego technola w pewexie i od razu pomyślałeś że, polskie badziewie na złom.widać ze, choć i dałbym Ci przykłady mojego małego stażu odnośnie audio to i tak znajdziesz bóg wie jakie wytłumaczenie.

chłopie troche ogłady, wyluzuj w tym kraju są też inni co mają swoje zdanie,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

terror twins jak bedziesz na forum tyle co ja i bedziesz cieszyl sie zaufaniem forumowiczow to moze pogadamy bo na razie nie mamy o czym. Dluga droga przed Toba. Musisz jeszcze sporo posluchac a przede wszystkim wytrzyj mleko spod nosa.

spoko doszkole się ale zapewniam że, takich aroganckich i narcyzowatych kozaków słuchać nie będe,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ci inni ktorzy maja swoje zdanie w zaden sposob nie podbudowane osluchaniem powinni raczej pisac "wydaje mi sie" niz operowac tak wielka pewnoscia siebie jak Ty. Dlatego pisze i bede pisal w tym watku zeby jego autor nie ulegal opiniom takich "znafcow" co to (jak sami przyznaja) niewiele slyszeli ale swoje wiedza. Wiecej dystansu do siebie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jeszcze jedna mala uwaga: Technics SU V 500 byl produkowany w latach 90-tych i jest to kompletnie nieudany model (choc jak twierdzi jeden z forumowiczow od amplitunera Tosca i tak lepszy) a moje uwagi dotyczyly tego co firma robila wczesniej. Lata 90-te w przypadku Technicsa to znacznie obnizenie lotow.

mój słuch zapewnim Cię że, jest dobry.rejestrując się na forum nie masz zielonego pojęcia czego słuchałem.ale zakochany w sobie jesteś, nie da się tego nie zauważyć;-), wobec czego oszczędź biednej klawiatury,

pozdrawiam

Panowie do szeregu - Disco jest forumowym masterem i porządek musi być :)

A co do tematu to za 200 zł można kupić niezły wzmacniacz tylko trzeba mieć fart, ja kupiłem swego czasu Creeka za mniej 3/4 tej kwoty :) No ale okazje niestety rzadko się zdarzają... polecam coś z niemieckiej archiwalnej produkcji typu Klein&Hummel Telewatt ES20 (w Polsce do kupienia teraz za ok. 150 zł), Telefunkeny lub Sabę którą polecał ArtPaw.

Pozdrawiam,

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

szwagiero bez przesady: nie bylem nie jestem i nie bede zadnym guru. Sa koledzy ktorzy wiecej slyszeli i wiecej wiedza. Natomiast z racji doswiadczenia siegajacego wczesnych lat 80-tych i obycia z tamtym sprzetem ktorym sam sie rozczarowalem chce zeby inni unikneli tych przezyc. Co do K&H Saba Telewatt - zgoda. Z tym ze sa to rzeczy bardzo stare i mimo ze graja zacnie nie kazdemu odpowiada ich design.

technics generalnei zawsze był gówniany, nieliczne klocki grały POPRAWNIE, a su-v500 mozna dać dziecku do zabawy a nie do słuchanai muzyki. pusty w srodku ,jeden STK, trafo jak w w marantzu cd10 (odtwarzacz cd) ,wiatrak, pare kondensatorów, oporów, przeciąg jak w opuszczonym kosciele, plastikowy, łapiąc za panel i unosząc mozna go połamac (!!!). poprostu wstyd nie sprzęt.

zwracajac sie do kolegi tego od polskiego SYFU:

akurat w temacie bardzo tanich, budzetowych wzmacniaczy i amplitunerów trudno mnie zagiąć. przerabiam tego około 15 na miesiąc (robię to całkowicie legalnie-placę podatki- wiec nie musze się z tym kryć),

co jest liczbą srednią, pomnóz to sobie x2 lata i dodaj powiedzmy 50 z czasów kiedy było to dla mnie czyste hobby. nie discomaniac71 jest tu kozakiem-tylko TY.

jesli moge troche poza tematem-kupilem sobie dzis koncówke mocy, pierwszy porzadny power amp (16x najwieksze sankeny, 12 kondensatorów, 700w poboru). nazywa sie toto WB M-500 , endorsed by CONRAD. co to wogóle jest? domowy power amp czy estradowe mono? bo ma niby jakąs zwrotnice (crossover), znajomy elektronik zasugerował mi ze moze pracowac jako mono do suba, a moze jako MONOBLOK? kto mialdo czynienia z tym sprzetem? totalnie NIC nie moge znaleźć w necie, cos sobie kupiłem, i sie ciesze, niewiem tylko CO.

jezeli ta saba jest dual mono, to szczerze mowiac na początek czemu nie. dynamika bedzie pierwszorzędna. chociaz-saba,telefunken, dual i inne tego typu firmy odbiegaja znacznie jakoscią wykonania i uzytych częsci od reszty (choc są wyjątki).

>jezeli ta saba jest dual mono, to szczerze mowiac na początek czemu nie. dynamika bedzie

>pierwszorzędna. chociaz-saba,telefunken, dual i inne tego typu firmy odbiegaja znacznie jakoscią

>wykonania i uzytych częsci od reszty

---------------

denon...........

jaja sobie robisz?

od jakiej reszty?

mówimy tu o wzmaku za 200zł.

saba 215 jest ... zresztą sam kiedyś posłuchaj.

ap.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tu troche za duzo, ale moze sie da zbic)

jak do rocka to chyba Rotel

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja nie mowie ze saba źle brzmi. duale tez brzmią dobrze, telefunkeny. mowilem o jakosci uzytych elementów które w tych podrzednych firmach bardzo często (ale nie zawsze !!!) byly, jakby rzec.. marnej jakosci i marki. wiem z doswiadczenia.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.