Skocz do zawartości
IGNORED

CD Frustracja :(

smog

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe to moze byc wk...e Moj Creek 43 mk2 upatrzyl sobie jedna plyte z kolekcji na dodatek oryginalna (jest nia plyta Ayo) i za skarby swiata nie chce jej przeczytac i na dodatek sie blokuje kompletnie gdy mu ja zaaplikuje hmmm widocznie ,,czarna,, dupeczka z gitarka mu nie teges.

Audiomeca na Philipsie czyta nawet ,,plyty chodnikowe,, na Sanyo zapomnij to utrapienie np taka Kreatura potrafila doprowadzic do szalu.

robix

Ja mam starego Sony CDP-970 i czyta wszystko, wymieniłem w nim niedawno laser na oryginalny mimo że stary radził sobie całkiem niezłe, czasami miał problemy z rysami. Za laser z przesyłką zapłaciłem około 50zł dokładnie nie pamiętam.

Halo koledzy!

Mam h/k DVD 20 i problem z nim.

mianowicie czyta mi plytki CD bez problemow, ale z DVD ma problemy (najchetniej czyta oryginaly, z kopiami juz sobie nie daje rady za bardzo).

Co z nim zrobic? oprocz wyrzucenia oczywiscie ;p

Jaki laser tam siedzi, mozna go wymienic?

Szanowni koledzy.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć co to za transport siedzi w moim SACD SONY.

CDM55B-DVBU3 o ile mi wiadomo tak się nazywały transporty PHILIPSA,ale

skąd by się wziął w SONY i ewentualnie gdzie, można nabyć.

Pzd.

Mój CA 640C - który generalnie nie cieszy się dobrą sławą na forum - czyta wszystkie CD oryginalne, CD-R jak i wszelakie CD-RW. Starsza Yamaha CDX - 496 podobnie. Dziwi mnie więc fakt, że w urządzeniach za tysiące lub dziesiątki tysięcy napęd może czegoś nie czytać. Niktórzy dorabiają do tego nawet ideologię, że w tak audiofolskim sprzęcie za kupę kasy tak być powinno, że byle czego nie czyta. pozdrawiam

berberys, 28 Paź 2008, 09:10

>A przypominasz sobie co "siedzi" w Mephisto?

W Mephisto mk I siedzi CDM-9/69 (inaczej CDM-9Pro). Mechanizm nie jest już produkowany, ale głowica jest identyczna z normalnym CDM-9/44 który jest ciągle dostępny, więc jak padnie laser to można podmienić. Można również wstawić cały mechanizm CDM-9/44 zamiast 9/69. Koszt ok 120zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A przy okazji jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło!

Pisałeś o Mephisto MK I. To sugeruje, że była również wersja kolejna. Czy w kwestii napędu/lasera coś się w niej zmieniło?

Dzień dobry. mój cd to nad i czyta nagrywane płyty jeśli przegranę są z małą prędkością i na płycie cd audio ostatnio wymieniałem laser w harmanie i ma to samo cd audio czyta wszystkie

Tak wygląda napęd z Mephisto II

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Z tego co pamiętam, w Mephisto II siedzi ich jakaś własna wydumka. CDM-9 to na pewno nie jest, bo ten co widać na zdjęciu ma liniowe prowadzenie lasera. Napisz do nich i się zapytaj.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Denon DCD-3000 (KSS 240) czyta wszystko, łącznie z CD-RW. Bez zaciachów. Mam jedną taką płytkę do testowania (Tubular Bells II- oryginał) syn kolegi wcisnął ją , sobie tylko znanym sposobem między dwa elementy słynnych gierkowskich segmentów pokojowych w 1997 r. Po, niestety, szybkim wyciągnięciu jest jak jest :-) - do tej pory tylko dwa odtwarzacze przeczytały ją "od deski do deski" bez trzasków i zagubienia ścieżek . Jednym z nich był nowy Diorowski CD 504 .....

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.