Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Z recenzji zestawu wynika że jak na tą cenę to bardzo dobrze.

Link do recki(dałem dwa odnośniki gdyby któryś z nich nie zadziałał na forum):

s700.rar

http://www.filefactory.com/file/af1884e/n/s700_rar

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

mechanizm w cedekach to poezja. Oczywiscie caly mechanizm to naped komputerowy przerobiony przez Yamahe - swiadomie by zwiekszyc zywotnosc. a wracajac do szuflad, dzis bylem posluchac kilku zestawow mikro i wszystkie szuflady sprawialy wrazenie jak mialyby sie zaraz rozleciec. zupelnie juz zapomnialem jak to jest u konkurencji. zwlaszcza na poziomie pianocrafta....

A propos, fajny sposob na poprawienie humoru. Isc posluchac sobie kilka malych systemow a potem wrocic do domu i odpalic pelnowymiarowa Yamahe:)) Polecam.... zwlaszcza tym ktorzy watpia w jakosc swojego systemu.

P.S.

Oczywiscie nie chcialem urazic posiadaczy zestawo mikro - w swojej klasie, dla mniejszych pomieszczen taki Pianocraft to wysoka klasa i sam planuje taki zakup do sypialni!:)

;)

..a tak na poważnie, wiadomo o co chodzi..:)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

zentaur

Mialbym do Ciebie pytanie bardzo interesuje mnie czy moze odsluchiwales jakis plytek SACD na swoim odtwazaczu jezeli tak to jakie sa Twoje odczucia w porownaniu z CD.Ja troche czasu temu posiadalem SONY QS940 SACD i NS900 DVD/SACD tez QS super odtwazacze w ns900 otwieranie szuflady to byla tez poezja :)

Pozdrawiam

trudno mi na razie odpowiedziec na to pytanie. Do tej pory sluchalem dopiero trzech plyt sacd na Yamasze. Na pierwszej, na Machine Head Deep Purple roznica byla wyrazna, na plus sacd. Na innych plytach (Peter Gabriel Up, Pink Floyd Dark Side...) roznica albo jest minimalna albo jej nie slysze.

Przy czym co ciekawe, machine head sluchalem podczas odsluchow w salonie na cd 2000. pozostalych sluchalem juz w domu na cd 1000. Moze wiec cedek 2000 gral lepiej sacd? W tej chwili nie mam machine head ktora to plyte odsluchiwalem w salonie (wtedy byla pozyczona) wiec nie moge porownac w domu i stwierdzic jak radzi sobie z nia cd 1000.

Na razie za malo plyt SACD sluchalem by wyciagac daleko idace wnioski.

mikson, mam srebrna yamahe - bo mamy jasne meble. co do roznicy 1000 i 2000 to nie jest ona duza, ale w kazdym aspekcie 2000 wydawala mi sie lepsza. nie gniewaj sie, ale porownawczy odsluch w salonie byl juz jakis czas temu i nie pamietam co dokladnie w 1000 podobalo mi sie mniej. Nie zajmowalem sobie tym glowy bo planowalem i tak wzmak 2000 wiec skupilem sie na dobieraniu kolumn do wzmaka 2000.

zentaur

:) mi się podoba i czarna i srebrna są naprawdę starannie wykonane i mają to coś w swoim wyglądzie nawiązujące do klasyków , jak będę już zbierał się do zakupów to przesłucham 1000 i 2000 , mam plan żeby jakoś to przetestować z dynkami focusami 140 może być ciekawe zestawienie,

marcus

kawał dobrej roboty z fotami :) i powiem że ta 10000 rzuca na kolanka :) mało tego te pierwsze KD AVM-3000 i 2000 końcówka kurcze dlaczego teraz Y takiej nie robi?????? dlaczego producent przechodzi takimi falami raz lepsze produkty raz gorsze w okresach kilkuletnich :) mam nadzieję że teraz jesteśmy na fali tych lepszych ;)

Focal + Naim

Witam, chciałbym dołączyć do klubu Yamahy ze swoją skromną, lecz urokliwą 10'tką Yamahy. Może Yamaha przed nowymi seriami stereo miała gorszy okres, ale patrząc na serię 10000 wiadomo z jaką marką mamy do czynienia :) Tamten sprzęt po prostu powala już na sam widok i to ze zdjęcia ;).

kurce

Witaj!

Nie taka skromna seria mini 10 Yamaszki byla bardzo udana mi szczegolnie podoba sie wzmak z tej seri:)

Jaki masz kolorek przewaznie sa to zestawy srebne czarne byly mniej dostepne :)

post-21568-100002244 1235920497_thumb.jpg

post-21568-100002245 1235920497_thumb.jpg

> marcusSE

Kolor mojej jest srebrny czy tam tytanowy a nawet niektórzy mówią że to kolor stali nierdzewnej ;) W każdym razie jest bardzo zadbana i zakonserwowana przez Forumowicza z audiostereo.pl. Jak dla mnie gra to bardzo fajnie i jeszcze sporo starych płyt muszę przesłuchać na nowo bo wciąż mi mało :). Mam nadzieję niedługo będę mógł się rozejrzeć za jakimiś fajniejszymi kolumnami do niej. Póki co gra z nx-e800 od PianoCrafta.

mikson

=>mało tego te pierwsze KD AVM-3000 i 2000 końcówka kurcze dlaczego teraz Y takiej nie robi?????? dlaczego producent przechodzi takimi falami raz lepsze produkty raz gorsze w okresach kilkuletnich :) mam nadzieję że teraz jesteśmy na fali tych lepszych ;)

Mikson jestem pewien ze teraz to wlasnie czas tej lepszej Yamahy :)

Co do KD powiedzmy lat 90 to nie ma co porownywac ale tez bylo wtedy jeszcze inne nastawienie i mimo wszystko priorytetem bylo zbudowanie owszem KD ale jadnak fundamentem byl dobry dzwiek stereo to byla podstawa niestety popyt na rynku spowodowal to co spowodowal czyli najwazniejsze aby na przednim panelu znalazly sie nap typu DTS®, DTS ES®, THX EX®, Dolby Pro Lo..itp no i oczywiscie ilosc kanalow dla klienta liczyly sie bajery im wiecej to znaczy lepiej (jeszcze troche to na przednich poanelach zabraknie miejsca na nowe THX itp :) )Jedno jest pewne ze Yamaha KD robila tez swietne pozostaje tylko czekac :)

post-21568-100002236 1235925293_thumb.jpg

Jestem zwolennikiem dźwięku stereo nawet przy oglądaniu filmów, ale takie yamahy jak te powyżej są przepiękne, jestem Ciekaw jak to gra i czy na naszym forum jest jakiś właściciel takich cudeniek?

dartman, 1 Mar 2009, 20:26

Jeśli dobrze widzę, to Twoje Yamahy pracują z niebylejakim Technicsem ;) Pewnie klub Technicsa by nie przeszedł na tym forum, a szkoda, bo parę rodzynków też chyba ta firma miała w zanadrzu.

Klub Technics, hmm... to byłoby bardzo nieaudiofilskie :p

Swego czasu firma popełniła parę ciekawych rozwiązań, między innymi SL-Z1000 i SH-X1000. Jakość zastosowanych elementów i zaawansowanie technologiczne bije na głowę wielu współczesnych pretendentów do highend...

Oprócz tego, wygląd to arcydzieło współczesnego design.

pozdr,

Zentaur widze ze juz nie mozesz sie doczekac :)

A z ciekawosci co sadzicie o nowym ubranku Yamahy w zasadzie to chyba tylko ten wyswietlacz jak narazie pojawilo sie tylko pare modeli wlasnie z tym nowym wyswietlaczem

post-21568-100001595 1236266412_thumb.jpg

mnie to osobiście trzęsie jak są tak ordynarnie wystawione złącza na froncie, nawet zaślepki nie dadzą a nie mówię żeby to schować pod klapką, tym bardziej jak często się podłącza tak do tych złącz, raz na tydzień miesiąc czy dwa razy do roku na święta ;)

Focal + Naim

osobiście uważam że nadziubdziany maksymalnie nic nie widać z 2 metrów już tylko największe litery, za dużo chcieli przesłać informacji i pogubili się w tym maksymalnie ,, dla mnie to jest świetny wyświetlacz matrycowy duże litery i minimalizm i oto chyba chodzi

http://www.arcam.co.uk/products,fmj,AV-Receivers,AVR600.htm

Focal + Naim

marcus, raczej jestem ciekaw jaki bedzie. i tak kupie go dopiero pod koniec roku bo teraz cala kasa idzie na kolumny.

a propos, dzis bardzo ladnie zagrala yamaszka z pro-acami studio 100 - miodzio. 2000 jest przejrzysta - pokazuje cala nedze slabego elementu w torze. ale jak podepnie sie do niej dobre kolumny, to...mniam.

co do tunera serii 2000, to nie mam takiej informacji. slyszalem tylko o serii 1000 i 700. ale kto wie, moze tez bedzie do 2000 choc nie wiem czy az tyle tunerow by robili??

na koniec jeszcze jeden film:

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.