Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

pech, no ale za 400zł to fakt, mogę brać i tak będzie lepsza od cd z pianocrafta ...

odpuść sobie 930 i poluj na 1050-1060. Kupisz 930 i po jakimś czasie twoje myśli będą błądziły przy 1050-1060. A różnica w zakupie niewielka, Tak to my już mamy!!

Denon AVP-A1 HDCI, Denon POA-A1 HDCI, Marantz UD-7007 Dac Master , kolumny YB 

A może tak 'wintydżowo', CDX-900RS? Słuchałem na Minimach Amator i grało to całkiem fajnie.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

A może tak 'wintydżowo', CDX-900RS? Słuchałem na Minimach Amator i grało to całkiem fajnie.

Na twoim miejscu polowałbym na 1060 plus nowy laser w razie czego

Jest tylko mały problem, na all...o jest 930RS, lub 1100RS, drugi za moment będzie poza moimi możliwościami, bo to jest popie.....ny kraj, od marca na leczenie oka wydałem 20 000zl, NFZ nie refunduje....... zwykłym podatnikom nie refunduje.... Ehhh szkoda pisania...

Maciej co do kraju to masz rację, wszystko, i wszystkich mają w d...., ale marzenia też podobno się spełniają, czego Tobie życzę (nowe CD).

Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

No powalczę chyba o ten 930RS, będzie pasował, do mojego KX-930RS, 1100 w tym roku odpuszczę:)

A ponieważ tak jak pisałem i tak chyba będzie lepszy od CD od PianoCrafta, więc najwyżej zostanie na części do wyższego modelu:)

Na twoim miejscu polowałbym na 1060 plus nowy laser w razie czego

Zapomnij o nowym laserze. Jesli się pojawia, to znika bardzo szybko.

Edytowane przez Majale

No powalczę chyba o ten 930RS, będzie pasował, do mojego KX-930RS, 1100 w tym roku odpuszczę:)

A ponieważ tak jak pisałem i tak chyba będzie lepszy od CD od PianoCrafta, więc najwyżej zostanie na części do wyższego modelu:)

Szanowny kolego proponuje byś rozważył zakup PHILIPS CD 303 ten cd jest klasą samą w sobie,Poczytaj troche o nim.U mnie gra to z zestawem Yamaha

Jak cos zapraszam na odsłuch woj łódzkie

W klubie miłośników Yamahy namawiać na jakiegoś Philipsa, No wiesz:)

Również jestem miłosnikiem sprzentu Yamaha tylko sugeruje by sie zainteresować owym CD.Decyzja należy do Ciebie

Wpaść na odsłuchy zawsze można, tylko trochę daleko masz :-)

Google Maps

To możę ja do Ciebie wpadnę przez Holandię zawszę jadę, jak wracam do Polski.Daj znać Pozd.

To możę ja do Ciebie wpadnę przez Holandię zawszę jadę, jak wracam do Polski.Daj znać Pozd.

A że wiozę parę klocków można zawsze zrobić mały odsłuch.

Zapraszam, tylko pokój odsłuchowy to straszna klitka, 16m2 więc za wiele się nie zmieści :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Również jestem miłosnikiem sprzentu Yamaha tylko sugeruje by sie zainteresować owym CD.Decyzja należy do Ciebie

Nabyłem wczoraj drogą kupna CDX-930RS za 270zł, zobaczymy czy działa jak sprzedawca opisuje...

Nabyłem wczoraj drogą kupna CDX-930RS za 270zł, zobaczymy czy działa jak sprzedawca opisuje...

Nie zapomnij i napisz swoje wrażenia (myślę, że będzie mała różnica do Pianocrafta)

Nie zapomnij i napisz swoje wrażenia (myślę, że będzie mała różnica do Pianocrafta)

Ja mam nadzieję, że się włączy i będzie działał :) http://allegro.pl/yamaha-cdx-930-okazja-od-1zl-i2763042822.html

Ma trochę lepsze parametry od PF E-410, zobaczymy, mam nadzieję usłyszeć wiecej szczegółów :)

Strasznie "zmęczone" te CD !!!

Co sądzicie o takich kolumnach ???? Piega P8 LTD, Są na all....http://allegro.pl/piega-p8-ltd-referencyjny-model-i2778978301.html. Przypominam , że gram na Yamaha DSP-AZ1 i BD-S 1062 , kable Qed silver spiral .

Stąd właśnie wzięła się moja troska o to czy da się włączyć:) resztę da się ładnie pomalować, choć i tak sprzęt mam w zamykanej szafce, tylko wzmacniacz jest na zewnątrz. Robi za dodatkowe ogrzewanie:)

Jako że to klub Yamahy :-))

23sdrnn.jpg

Echhh gdybym tylko umiał na tym grać..

Edytowane przez czolgista778

Słucham i słucham cdx-930rs...... Co za piękny niski bas ( w stosunku do cd od piano), jakie piękne umiejscowienie instrumentów...... Warto było...warto.

To nic tylko się cieszyć :-)

Mały soundcheck, niestety tylko pokaz slajdów:

http://www.youtube.com/watch?v=egP5j3kd-p8&feature=plcp

Witam wszystkich,

Ja również się dopisuję - na razie stoi u mnie wzmacniacz A-S500.

Niedługo dołączy do niego odtwarzacz sieciowy CD-N500:)

Korzystając z okazji od razu pytanie/problem - zauważyłem, że w moim A-S500 podczas kręcenia potencjometrem od LOUDNESS występują trzaski (w różnych pozycjach potencjometru, raz mocniejsze, raz lżejsze). Podobny leciuteńki trzask występuje podczas podkręcania potencjometru VOLUME (przy maksymalnie ściszonym).

Wzmacniacz ma rok, jest na gwarancji - czy powinienem to reklamować, czy sam coś z tym zrobić, czy po prostu ten model tak ma??

pzdr

• 3 tygodnie później...

Witam! Mam pytanie?,czy warto przesiasc sie z yamaszki as500 na yamaszke ax900 lub ax1050? Glosniczki to monitor audio rs8!

Witaj! Na AX-900 na pewno tak, natomiast na AX-1050 to już nie koniecznie.

Dzieki tez wlasnie tak myslalem! Bede szukal okazji kupna tego wzmaka! Jest na ebayu m65 moze mi sie uda kupic pozdrawiam

Witaj! Jeśli kupisz M-65 to napisz jak to gra bo mam CX-70 i w przyszłości chcę do tego dokupić MX-70 lub coś podobnego z Yamahy i zainstalować w sypialni.

Pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.