Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

CD S3000 - cena 18 tys.

CD A3000 - cena 19 tys.

trochę przegieli z tymi cenami w porównaniu do serii 2000

A ja myślałem że wycenią jakieś 2000 złoty więcej od serii 2000...

Aż taki przeskok technologiczny i jakościowy w nowej serii, może....

Pewnie za rok już będą dużo tańsze bo teraz rynek badają :P

Ale bogatemu nikt nie zabroni kupić :)

Napiszcie koledzy jak To gra jeśli będzie Wam dane posłuchać :)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Jarula, ukłony, za post, na poprzedniej stronie. :)

Kolejka.Pozdr.

Dzięki Kiza. Ciekawy jestem czy spodziewałeś się takich cen ? Za taki zestaw to chyba motocykl Yamahy bym kupił. Tylko po co skoro nie lubię motorów ? Nie lubię też zbyt częstych zmian sprzętu grającego więc serii 3000 też nie kupię. Ja pozostaję przy swoich 2000, które kupiłem nówki 4 razy taniej.

A Ty zaczynasz zbierać ?

To jakaś cena z kosmosu. Lubię swoją Yamahę i nie mam żadnych kompleksów wobec tej marki ale tak sobie pomyślałem, że gdybym dzisiaj miał zbywające 40 000 zł to jednak wybrałbym coś z marek audiofilskich, wtedy chociaż bym swoją próżność dokarmił.

Dzięki Kiza. Ciekawy jestem czy spodziewałeś się takich cen ? Za taki zestaw to chyba motocykl Yamahy bym kupił. Tylko po co skoro nie lubię motorów ? Nie lubię też zbyt częstych zmian sprzętu grającego więc serii 3000 też nie kupię. Ja pozostaję przy swoich 2000, które kupiłem nówki 4 razy taniej.

A Ty zaczynasz zbierać ?

To jakaś cena z kosmosu. Lubię swoją Yamahę i nie mam żadnych kompleksów wobec tej marki ale tak sobie pomyślałem, że gdybym dzisiaj miał zbywające 40 000 zł to jednak wybrałbym coś z marek audiofilskich, wtedy chociaż bym swoją próżność dokarmił.

Liczyłem na 8-10 tyś. za klocek.Mało mnie to interesuje jak już wiadomo że ceny są dwukrotnie wyższe.Wydanie kasy na nową (starą), serię 2000

kosztowało mnie wiele wyrzeczeń.W pełni się z Tobą zgadzam, nawet przy tych 40 zbędnych tysiącach zrobił bym tak samo.Ja także nie przewiduję żadnych zmian, chyba że wymiana kolumn, z którą jak wiesz się męczę od pewnego czasu, z mizernym skutkiem.Tylko ja należę

do ludzi cierpliwych, może w końcu się uda, i na tym etapie chyba już pozostanę?? Chyba że wygram w totka, co jest mało prawdopodobne?

Chyba dopada nas "starość", skoro nie lubimy częstych zmian?, albo jesteśmy realistami z umiarem? Pozdrawiam serdecznie.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Chyba dopada nas "starość", skoro nie lubimy częstych zmian?, albo jesteśmy realistami z umiarem?

to nie starość tylko mądrość i doświadczenie, choć niektórzy powiedzą, że to to samo

Liczyłem na 8-10 tyś. za klocek.Mało mnie to interesuje jak już wiadomo że ceny są dwukrotnie wyższe.Wydanie kasy na nową (starą), serię 2000

kosztowało mnie wiele wyrzeczeń.W pełni się z Tobą zgadzam, nawet przy tych 40 zbędnych tysiącach zrobił bym tak samo.Ja także nie przewiduję żadnych zmian, chyba że wymiana kolumn, z którą jak wiesz się męczę od pewnego czasu, z mizernym skutkiem.Tylko ja należę

do ludzi cierpliwych, może w końcu się uda, i na tym etapie chyba już pozostanę?? Chyba że wygram w totka, co jest mało prawdopodobne?

Chyba dopada nas "starość", skoro nie lubimy częstych zmian?, albo jesteśmy realistami z umiarem? Pozdrawiam serdecznie.

Gdybym miał zbędne parenaście tysięcy, to też szukałbym zestawu AX, TX i CDX 2000 (klocki z seriii 10000 w zasadzie się nie pojawiają w sprzedaży) - nie żeby nowe były złe, ale nie leży mi design - poza tym lubię stare brzmienie Yamahy.

A propo starej Yamahy - ostatnio uciekł mi sprzed nosa tuner T-80 - i w sumie nie wiem, czy żałować czy mała strata - ktoś go słuchał - czytałem o nim w sumie same dobre opinie, ale też takie, że nie ma szans z TX-1000, TX-2000, czy nawet TX-950/930, TX-900 czy T-85. A chciałbym znaleźć coś lepszego od mojej TX-950.

No i dalej szukam pokrętła 16mm do AX-730 - może ktoś ma na zbyciu?

Edytowane przez Varrol

A propo starej Yamahy - ostatnio uciekł mi sprzed nosa tuner T-80 - i w sumie nie wiem, czy żałować czy mała strata - ktoś go słuchał - czytałem o nim w sumie same dobre opinie, ale też takie, że nie ma szans z TX-1000, TX-2000, czy nawet TX-950/930, TX-900 czy T-85. A chciałbym znaleźć coś lepszego od mojej TX-950.

Tutaj jest na sprzedaż Tuner Yamaha T 80 http://www.ebay.pl/itm/Vtg-Electronics-Yamaha-Natural-Sound-Home-Theater-Stereo-Tuner-Series-T-80-/221240449381?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3382f55965

Tutaj jest na sprzedaż Tuner Yamaha T 80 http://www.ebay.pl/i...=item3382f55965

Ale ten z Allegro poszedł za 80zł :( - i też był w ładnym stanie.

No i o: post-11903-0-47623000-1373060134_thumb.jpg

A to ostatnio przytuliłem - srebrna CDX-810 - ciekawe ile z oryginalnych Black Gateów 1000uF zostało :)

post-11903-0-74028800-1373061839_thumb.jpg

No i cóż - chyba jednak srebrne ładniejsze od czarnych:

post-11903-0-23316600-1373061951_thumb.jpg

Varrol- piękny zestaw, wswzystko z gustem, i smakiem, o brzmieniu nie wspomnę, bo na pewno gra zacnie w tej konfiguracji .

Dużo przewalasz tych klocków, tylko pozazdrościć zabawy, nie każdy ma takie możliwości. Gratulacje, pozdr.

:) +

Jak to dobrze , że nie tylko ja robię takie...;-)

Pozdr.

Tomek, chciał byś być lepszy, ale nic z tego !!, chociaż w czymś jestem dobry??

Przepraszam za tą literówkę, dzieciaki tak walą podczas grania, że klawisze

nie wytrzymują, i znowu klawiatura do wymiany.Pozdr. serdecznie. :) +

<br />Tomek, chciał byś być lepszy, ale nic z tego !!, chociaż w czymś jestem dobry??<br />Przepraszam za tą literówkę, dzieciaki tak walą podczas grania, że klawisze<br />nie wytrzymują, i znowu klawiatura do wymiany.Pozdr. serdecznie. :) + <br />

Pozdrowienia dla dzieciaczków:)

Pozdr

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

• Redaktorzy

Tak se polewacie chlopaki, ze i ja Wam doleje :-) Dzisiaj dokladnie wyczyscilem wilgotna szmatka fronty mojej Yamahy, ze sladow po paluchach juz nie widac. Z winyla poszedl Kiss od kizy i Hanna Banaszak taki jazzik swing z 1979 roku. Mam nowa wkladke AT 110-E to i docieram igle ;-)

Pozdrowienia!

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

++++

To aby wkładka się spisywała jak należy i za dokładne dotarcie igły:)

Pozdr.

.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Varrol- piękny zestaw, wswzystko z gustem, i smakiem, o brzmieniu nie wspomnę, bo na pewno gra zacnie w tej konfiguracji .

Dużo przewalasz tych klocków, tylko pozazdrościć zabawy, nie każdy ma takie możliwości. Gratulacje, pozdr.

Kiza, tak to zestaw moich marzeń - jak narazie nawet na jednego z tych klocków nie mogę sobie pozwolić - może kiedyś - choć z latami tylko coraz ciężej je dostać.

A klocuszków Yamahy przelewa się trochę, ale wszystko to są okazyjne tanie zakupy - choć w sumie inwestycja na przyszłość, bo zawsze jakbym chciał się pozbyć to sprzedam drożej. Te dwie cdx-810 wyszły mnie poniżej 100zł (i to razem z CDX-410 który musiałem kupić celem wymiany lasera w czarnej).

Kiza, tak to zestaw moich marzeń - jak narazie nawet na jednego z tych klocków nie mogę sobie pozwolić - może kiedyś - choć z latami tylko coraz ciężej je dostać.

A klocuszków Yamahy przelewa się trochę, ale wszystko to są okazyjne tanie zakupy - choć w sumie inwestycja na przyszłość, bo zawsze jakbym chciał się pozbyć to sprzedam drożej. Te dwie cdx-810 wyszły mnie poniżej 100zł (i to razem z CDX-410 który musiałem kupić celem wymiany lasera w czarnej).

Kolego, myślałem że to Twój zestaw, z tej pierwszej fotki, ale marzenia się spełniają, jak się bardzo tego chce, co Tobie serdecznie życzę.

Ja także ze względów finansowych muszę się zadowolić serią 2000 (teraźniejszą), nad czym zresztą zbytnio nie ubolewam, bo to jak na razie

najlepsze klocki które miałem.Nie zawsze można sobie pozwolić na to, na co mamy apetyt.Muzyka nawet na średniej klasie sprzęcie może

dać dużo radości.Zabawa z tymi Yamahami na pewno daje Ci wiele satysfakcji, i bagaż doświadczenia, a to bezcenne.Pozdr. :)+

Kangie, za wyczyszczenie Yamahy +, nie zapomnij od czasu do czasu obmieść KISS.Pozdr.

Witam.

Chciałbym dołączyć do klubu.

Ja już od dawna posiadam Yamahę 3000 tzn.wzmacniacz a-s1000 i cd-s2000.

Gratulacje, jesteś z Ostrówka (Kuj.-Pom.). Pozdr. :)+

Jestem z centralnej Polski woj.Łódzkie.

Ciekawy jestem jak zagra ta prawdziwa Yamaha-3000.

Może ktoś już słuchał tej serii 3000.Osobiście bardziej mnie interesuje wzmacniacz bo odtwarzacza raczej nie będę wymieniał na nowy.

Jeżeli chodzi o odtwarzacz to czekam jak rozwinie się sytuacja z plikami bo podobno pliki to przyszłość.

Chyba choroba mnie dopadła i połknąłem bakcyla.

Chce wejść szczebelek wyżej.

Mam tylko nadzieje że leczenie nie będzie zbyt długie i kosztowne.

Moja Yamaha a-s1000 jest do wymiany co ją zastąpi tego nie wiem.

Może Yamaha a-s3000.

Moja Yamaha a-s1000 jest do wymiany co ją zastąpi tego nie wiem.

Może Yamaha a-s3000.

A może?

MX10000+

Plus pre.

CX10000

mx-10000.png

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Jeżeli cena AS-3000, się potwierdzi, to musi być naprawdę dobry klocek żeby pobić konkurencję?

W tej cenie można już coś dobrego wyrwać, oby Yamaha dołączyła do tego grona.

post-11903-0-94372700-1373378551_thumb.jpg

Znalazłem ciekawy opis decka Yamaha K-1xw: http://www.ne.jp/asahi/kousoku-web/hp/k1xw.html - ciekawe uzupełnienie starej serii 2000 - wydaje mi się, że to dosyć rzadki model (większość opisów jest z Japonii) - ciakawe czy tak jak gramofon GT-2000 był tylko w Japonii dostępny.

Kiza, cena pieca A-S3000 to 20 000zl. Dostepny w salonie TopHiFi W-w.

Dzięki za informację, niech się w....Pozdr. :)+

AA, zawsze wyszuka coś ciekawego, i bez kosmicznych cen. :)+

Kiza czyż byś się obraził, a tak poważnie myślę podobnie jak Ty, że w tym przedziale cenowym Yamaha będzie miała sporą konkurencję.

Może cena po pewnym czasie spadnie i być może okaże się że w tej cenie to dobry klocek.

Obrażam się w takich sprawach zazwyczaj na siebie, nieudolność?

Nie obraziłem się, tylko jak cena nawet spadnie to i tak mogę tylko powzdychać.Muszę zostać przy tym co mam.

Może i dobrze, na starość zmiany?, po co, już z górki.Jestem realistą, a że trochę szurnięty.Zobaczymy co

gwiazdy przyniosą, oby nie było gorzej.Życzę udanych zakupów.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.