Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

witam w klubie ze znakomitym cdx-2020.

20 latek, a gra z wyrafinowaniem i drivem.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Witam Wszystkich :) Po dwóch miesiącach poszukiwań stałem się posiadaczem zestawu as-500 +cd-n500+Pylon Topaz 20, z tym że na kolumny jeszcze czekam. Łączę to kablami ultralink matrix 2, I.C ultralink caliber.A teraz pytanie; czy to może zagrać pięknie? Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam

Witam Wszystkich :) Po dwóch miesiącach poszukiwań stałem się posiadaczem zestawu as-500 +cd-n500+Pylon Topaz 20, z tym że na kolumny jeszcze czekam. Łączę to kablami ultralink matrix 2, I.C ultralink caliber.A teraz pytanie; czy to może zagrać pięknie? Jakie jest Wasze zdanie? Pozdrawiam

Nie licz, że dostaniesz tutaj wiarygodną i obiektywną odpowiedź. Wątpię, że ktoś miał/słyszał dokładnie taki zestaw o jakim piszesz.

Po drugie nie chcę wchodzić w definicję piękna a szczególnie w dziedzinie tak trudnej do oceny jak wrażenia odsłuchowe sprzętu - to jest po prostu kwestia bardzo indywidualna i zależna od wielu czynników obiektywnych i nieobiektywnych. To Tobie musi się ten dźwięk podobać.

A po trzecie i najważniejsze - czy Ty tego zestawu nie słuchałeś przed kupnem ? Jeżeli słuchałeś to sam wiesz najlepiej jak gra. Jak nie słuchałeś - to moja opinia i każdego innego i tak Ci nic nie pomoże.

Słuchałem tego zestawu, tyle że z innymi kolumnami, a konkretnie z castlami knight ,bardzo mi się podobało,a potem jakoś mnie wzięło na polskie kolumny. Topazy 20 mają dobre recenzje, istnieje nawet klub kolumn pylona,gdzie prawie sama chwała o tym produkcie.Liczę więc że będzie super, a gdyby już dziś ktoś potwierdził że to dobry zestaw, stałbym się spokojniejszy.:) Dziękuję Pozdrawiam

Witam Kiza.

Jestem na etapie poszukiwań jak już pisałem.Żeby nie było te końcówki nie są nówki ale są w podobnej cenie co Yamaha.

Pojawił się też Vitus RI-100 też w podobnej cenie.Na chwile obecną mam taki budżet i w tym przedziale cenowym się poruszam.

Dzięki za odzew, nie śpiesz się, bo to nie mała kasa, lepiej wszystko dokładnie przemyśleć, i obsłuchać faworytów.

Wydając taką kasę nikomu nie życzę wtopy.Życzę Tobie jak najlepiej, żeby to był udany wybór, i spełnił Twoje

oczekiwania.W końcu nie samym chlebem człowiek żyje.Powodzenia, pozdr.

Skrobnij coś jak już dokonasz wyboru, i klocek będzie cieszył oczy,

no i uszy w domu.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Dzięki za dobre słowo.Być może jeszcze poczekam i dołożę trochę kasy.

Trochę się boje używek bo nie jestem tak obcykany w temacie.

A co do Yamahy to myślę że dużo osób porostu czeka jak cena spadnie albo będzie jakaś promocja.

Pierwsza fotka z tunningu optycznego Yamaszki R-900: post-11903-0-69937100-1377463559_thumb.jpg

Srebrne gałki z polerowanego aluminium zamontowane (dałem krótsze od oryginalnych matowych i nawet lepiej teraz). Selektory tymczasowo zamontowane - jeszcze wypolerować trzeba i nie wiem, czy nie skrócić, żeby były równo z gałkami. Jeszcze tylko muszę utoczyć gałkę głośności - fi40mm/h20mm.

Witam Muszę się pochwalić że moja yamaszka as-500 współpracuje już z dostarczonymi wreszcie topazami 20.Piękne kolumny, żeby nie powiedzieć śliczne. Teraz wygrzewanie!!! Chciałbym prosić klubowicza-posiadacza CD-N500 o ujawnienie, mam kilka pytań. Pozdrawiam Kurcze!!! nie mogę się nacieszyć :)

Faktycznie :) Wygląda pięknie,z graniem nie jest żle, ale... brakuje mi niskich, z sopranami też nie jest najlepiej.O przestrzeni też narazie nie mogę mówić.Wokale za to bardzo mi się podobają Mam nadzieję że wygrzanie to zmieni, jestem pewien ze będzie fajnie. Pozdrawiam

• Redaktorzy

A jakie jest źródło? Bez źródła nie ma mowy o barwie czy graniu przestrzennym. Nie mówię już o realizacji nagrania danej płyty.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Faktycznie :) Wygląda pięknie,z graniem nie jest żle, ale... brakuje mi niskich, z sopranami też nie jest najlepiej.O przestrzeni też narazie nie mogę mówić.Wokale za to bardzo mi się podobają Mam nadzieję że wygrzanie to zmieni, jestem pewien ze będzie fajnie. Pozdrawiam

Za bardzo na wygrzanie bym nie liczył, że wprowadzi diametralne zmiany (Yamaha), może kolumny, bo one potrzebują więcej czasu żeby się dotrzeć.Jak nic się nie zmieni, to zajrzyj do zakładki "Akustyka", tam możesz szukać pomocy która

może dużo zmienić ??

Edytowane przez kiza

Dzięki kiza :) Kangie Moje zródło to CD-N500 Myślę że jeśli będę niezadowolony to tylko z mojej winy, bo w ciemno postawiłem na dobrze recenzowane kable Ultralink matrix 2. Namawiano mnie na odsłuchy kabli, a zrobiłem jak zrobiłem. Pozdrawiam

Kable, tak z marszu, także nie pokażą swoich wad, czy zalet.

Muszą trochę pograć, także swoich, nie skreślaj po kilku

godzinach grania, daj im trochę czasu.Pozdr.

post-11903-0-15987100-1378454344_thumb.jpg

Zgadywajka - co to za sprzęt na zdjęciu :) ?

I znowu cały śmierdzę kontaktami 60, 61 WL :) ale przełączniki i potencjometry czyściutkie - nawet płytki odkurzyłem.

Mysle ze lepsze byloy porowniane AX900 do A-S1000 a A-S2000 do AX2000, chociaz AX pewnie nie zostawia suchej nitki na A-S, szczegolnie w przypadku serii 2000.

robiłeś takie bezpośrednie porównanie czy słowo "pewnie" oznacza jedynie tryb przypuszczający nie poparty własnym słuchem ?

Ja nigdy nie słuchałem co prawda ax900 ale słucham as 1000, porównywałem tylko bezpośrednio na tych samych kolumnach z Rotelem Ra 1520 no i Rotel poległ pod względem dynamiki a scena i średnie wypadły tak samo.

ps myślę, że jakby dziś pojawiła się taka ax2000 to by była klasyfikowana wyżej niż as 2000

http://www.ebay.de/itm/Yamaha-CDX-2020-echter-Klassiker-/271262320816?pt=DE_Elektronik_Computer_Audio_Hi_Fi_CD_Player&hash=item3f287e88b0 jak ktoś ma kasę to może warto :)

Nie, to AX-900 :-)

Tak, to AX-900 :) !! trafo i kondensatory robią wrażenie - no a poza tym ma całkiem prostą budowę.

Porównywałem do AX-1070 ze wzmacniaczy na podobnym poziomie i dla mnie rewelacja - na korzyść AX-900 - lepsza dynamika i przestrzeń - ten wzmacniacz po prostu ma "to coś". Mam wrażenie, że AX-1070 pokazuje na co go stać dopiero po mocniejszym podkręceniu głośności, a AX-900 od razu. Tylko teraz mam dylemat i chyba zostawię oba :) tylko by mi się czarny TX-900 przydał do kompletu.

A CDX-2020 niedawno na Allegro poszedł za 1600zł :) Za to AX-2000 jest już totalnym rodzynkiem - no ale sam też bym się go na pewno nie pozbył :)

• 2 tygodnie później...

Witam, moje wpisowe, to Piano 810, ale do rzeczy. Parę lat temu uparłem się na jakąś przyzwoitą namiastkę kolumn NS-1000M. Swojego czasu zasugerowałem się modelem NS-30X. Transakcja nie doszła do skutku gdyż zostałem oszukany. Po jakimś czasie znów trafiła się możliwość zakupu, ale okazało się, że to wałek i znów przysłowiowa dupa. Obecnie mam możliwość zakupu wspomnianych kolumn ale zapał w międzyczasie ostudził się i powstaje pytanie, czy to faktycznie będzie namiastka NS-1000M?, czy tego typu zakup w ogóle będzie miał sens?. Na chwilę obecną aplikacja do Piano a w przyszłości kto wie może z czymś bardziej wyrafinowanym.

Witam, moje wpisowe, to Piano 810, ale do rzeczy. Parę lat temu uparłem się na jakąś przyzwoitą namiastkę kolumn NS-1000M. Swojego czasu zasugerowałem się modelem NS-30X. Transakcja nie doszła do skutku gdyż zostałem oszukany. Po jakimś czasie znów trafiła się możliwość zakupu, ale okazało się, że to wałek i znów przysłowiowa dupa. Obecnie mam możliwość zakupu wspomnianych kolumn ale zapał w międzyczasie ostudził się i powstaje pytanie, czy to faktycznie będzie namiastka NS-1000M?, czy tego typu zakup w ogóle będzie miał sens?. Na chwilę obecną aplikacja do Piano a w przyszłości kto wie może z czymś bardziej wyrafinowanym.

Co masz na myśli pisząc "namiastka"? Z wyglądu kolumny są bardzo podobne do NS-1000M tylko mniejsze - ale to raczej inna liga. Grają ponoć dobrze, ale weź pod uwagę że mają już przynajmniej 25 lat, więc trzeba dobrze sprawdzić, też czy przetworniki są oryginalne.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.