Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

A-S 1100, z wycieraczkami ???? :)

Cierpliwości nie ma co się napalać.

To tylko nowy wzmacniacz ?

Oczywiście kibicuję nowym modelom,

jak przystało na posiadacza starych Yamah.

Oby były warte swojej ceny. Pozdrawiam.:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

jest też cd/sacd model 2100 za 2000 E

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

napisz jakieś dane jaka moc jakie wejścia cyfrowe posiada wzmak i cd bo zdjęcia nie wyraźne ale i tak dzięki za wklejenie :)

F2D8582BA6194264B688791D6B6D94AD_12073.jpg

CED118196B13418F8796545747B71DE7_12075.jpg

Technische Daten

Receiver / Integrated Amplifier

Max. Ausgangsleistung (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 160 W + 160 W

Hohe dynamische Ausgangsleistung / Kanal ( 8/6/4/2 ohm ) 105/135/190/220 W

Dämpfungsfaktor 250

Frequenzgang 5 Hz-100 kHz (+0 dB/-3 dB)

RIAA Equalization Deviation 20 Hz-20 kHz +/-0.5 dB

Klirranteil( CD zu Sp Out, 20 Hz-20 kHz ) 0,025%

Signal Rauschabstand (CD) 103 dB (S: 200 mV)

Eingangsempfindlichkeit (CD) 200mV/47k Ohm

Abmessungen ( B x H x T ) 435 x 157 x 463 mm

Gewicht 23,4 kg

Rudy-102

Dzięki za info, tu w całej okazałości :)

http://de.yamaha.com/de/products/audio-visual/hifi-components/

Fajnie bo chyba będzie także można w trybie czuwania zostawiać i na szybko z pilota włączać.

Zastanawia mnie do czego służą te hebelki tylna ścianka wzmaka (ATTENUATOR i PHASE)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

seria 1100 pewnie też niebawem , ale ceny min 5kPLN za moduł

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

witam! jestem posiadaczem wzmacniacza Marantz PM 7004 i zastanawiam się nad jego wymianą. jakie macie zdanie na temat wzmacniacza YAMAHA A-S 2000? czy wart jest swojej ceny i czy będzie dużo lepszym wyborem niż mój Marantz?

czy będzie dużo lepszym wyborem niż mój Marantz?

Yamaha jest wydajniejsza prądowo, i trochę ma więcej watów.

Oba wzmaki możesz bez problemów porównać na sucho w necie. Niestety, który Ci bardziej odpowiada, ? trzeba już posłuchać. :)

witam! jestem posiadaczem wzmacniacza Marantz PM 7004 i zastanawiam się nad jego wymianą. jakie macie zdanie na temat wzmacniacza YAMAHA A-S 2000? czy wart jest swojej ceny i czy będzie dużo lepszym wyborem niż mój Marantz?

Ten Marantz wypada w okolicach Yamahy A-S 700, więc teoretycznie A-S 2000 powinien być lepszy.

Yamaha A-S 2100 ma Dämpfungsfaktor 250, A-S 2000 160 . Ciekawe jak lepsze parametry zagrają w nowej odsłonie.??

Jeśli cena "zagra", powinno być ... !!?? :)

• Redaktorzy

Yamaha A-S 2100 ma Dämpfungsfaktor 250, A-S 2000 160 . Ciekawe jak lepsze parametry zagrają w nowej odsłonie.??

Jeśli cena "zagra", powinno być ... !!?? :)

A po polsku, Mariusz, to nie łaska? Moja R-S700 ma współczynnik tłumienia bodajże 240 i co w zwiazku z tym? Rozwalcowuje A-S2000? ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

a mój Rotel 400 ( były modele o współczynniku 1000 )

A Hegle aż 1000, to podobno przekłada się na kontrole głośników (membran) Kiza tylko dał info że więcej i dobrze! A jak zagra to się dowiemy gdy ktoś posłucha :-)

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

Rozwalcowuje A-S2000? ;)

Cieszę się bardzo z tego powodu, zaoszczędziłeś trochę kasy. :-D)

http://www.koris.pl/p642,pass-labs-x350-5.html

Dämpfungsfaktor

• Redaktorzy

Piękny piec. Musi trzymać bas w ryzach, kontrolować go i trzymać dyscyplinę by nie rozłaził się po pokoju jak smród po.... ;)

Cieszę się bardzo z tego powodu, zaoszczędziłeś trochę kasy. :-D)

Zaoszczędzoną kasę wydam m.in. na to LP:

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Zaoszczędzoną kasę wydam m.in. na to LP

Widzisz, i co więcej do szczęścia potrzeba.Rozwalcowuje, jeszcze jedno określenie mi się podoba:

"zjada na śniadanie", w trakcie którego jestem, w końcu dzień wolny.Pozdrawiam :)

Jakby parametry grały to Technics by był teraz na szczycie, a tu trochę się porobiło przez te 30lat.

Czy na lepsze? Pewnie tak , technologia ...

Hmmm, moim zdaniam HiEND był w..... latach 70-tych

Pewno że był, ale mi chodziło o troszkę co innego. Technics był wychwalany za parametry ( może nie zawsze ale często).

Jak by był produkowany do dziś z tak wychwalanymi parametrami to może reszta firm poszła by .....

A tu nie zawsze parametry są najważniejsze, i nie zawsze grają tak jak byśmy tego chcieli.!? :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.