Skocz do zawartości
IGNORED

Przetworniki współosiowe Tannoy

fatboy888

Rekomendowane odpowiedzi

>pawcio

Inna nazwa modelu - te same wymiary jak moje mniejsze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Podobnie, lecz w takiej samej obudowie, jak moje te dwie pary wiekszych. Tu tylko inne rozwiazanie regulatorow charakterystyki dla roznego zakresu czestotliwosci - zamiast przelacznikow, otwory z przestawianym kolkiem - w powyzszym identycznie. Tu widze,ze rog obudowy wyrwany - trzeba by naprawic i nowa okleine.

Ukryta Zawartość

A tu np. taniej (te male monitory)ale w Szwajcari, wiec dojdzie wiekszy koszt przesylki i do lacznej ceny wraz z kosztem przesylki trzeba dodac 22% VAT i 3-4 % cla

Ukryta Zawartość

I jeszcze identyczne jak moje (znow te male), ale z kolei ze Stanow, wiec ok. 500 - 700 USD przesylka plus pozostale koszty jak powyzej.

Ukryta Zawartość

Te male mozna dostac, natomiast bardzo rzadko pojawiaja sie te wieksze 12X. W tym roku widzialem na Ebay-u tylko dwie pary, a zagladam niemal codziennie.

Moje kupilem taniej niz ceny powyzej.

Jesli jestes zainteresowany jak graja, lub ktos z kolegow, to zapraszam - wiadomo, ze trzeba zaczac od odsluchu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moze ceny nie sa niskie, biorac pod uwage zarobki w tym kraju, ale trzeba powiedziec, ze jakosc dzwieku do cen wybitna.

Sporo kolegow juz bylo u mnie na odsluchach i opinie sa jednoznaczne: ciezko bedzie znalezc cos ze wspolczesnych kolumn - i to za duze pieniadze - zeby tak zagralo. Jako ciekawostke powiem, ze jeden z bywalcow Audio Show napisal: " Lutek, niestety wyglada na to ze nie masz po co jechac na as :)

tzn., zeby zrobic sobie wycieczke jak najbardziej !:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

... co powiecie na te ? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 9 miesięcy później...

titan, 24 Sie 2009, 15:59

>Kupiłem głośniczki tannoy red 10" , znacie jakieś plany obudów ???

Rowniez planuje jesienia zrealizowac projekt duzych, podlogowych obudow do Tannoy D.C. , ale 12-to calowych. Opieram sie na stylistyce linii "Prestige".

Zalozylem w tym celu watek, jednak w sieci trudno o jakies ryssunki i nie otrzymalem namiarow na takowe. 10-cio calowe siedza w kolumnach Stirling, Turnberry, Kensington, na ktorych stylistyce wlasnie sie oparlem. Zrezygnowalem jednak ze swzczelinowych otworow b.r. na rzecz typowych okraglych - swoboda z dostrajaniem, dzieki dostepnym, tanim rurom kartonowym.

Ukryta Zawartość

W tym watku wklejinych jet troche linkow. Moze znajdziesz jakies rysunki innych starych modeli obudow na glosniku 10-cio calowym.

Ukryta Zawartość

Lutek,

Linki z tego wątku przewertowałem już tydzień temu, ale znalazłem tylko jeden projekt obudowy do 10" redów... są projekty ale najczęściej do 12" lub 15". Stąd moje pytanie.

• 2 lata później...

witam wszystkich w nowym roku. pojawiła się okazja, naprawdę okazja na zakup świetnych kolumn. przetwornik HPD295 (10'' alnico, wszystko 100% idealne wizualnie i technicznie, przetworniki na oryginalnych membranach, gumowe "wieczne" zawieszenie) obudowy stirling HE z linii prestige, zwrotnica: rezystory mills, kondensatory jantzen a w kluczowych miejscach mundorf silver gold oil. okablowanie srebro w teflonie, terminale eichmann, wszystko lutowane cyną mundorf z dodatkiem 9,5%Au i 0,1%Ag, całość jest wygrzana i była robiona z myślą o sobie wiec starano się nigdzie nie oszczędzać. polecam do lampy i nie tylko. cena okazyjna (po kosztach) info i foto na PM. zapraszam.

To jest chyba dobre miejsce do zadania tego pytania: Tannoy Definition DC8 - czy ktoś słuchał? Jak wrażenia?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.