Skocz do zawartości
IGNORED

PROszę o pilną rade

AndrzejSz

Rekomendowane odpowiedzi

Andrzej

Miałem kiedyś zestaw nr. 1 tj. 370+541+470. Było to niezłe zestawienie za te pieniądze, kable polecam do tego Audioquest CV4 (koniecznie bi-wire) oraz IXOSa 101 lub inny jasny, dobrej klasy. Po 1/2 roku całość poszła na sprzedaż, ale tak już niestety z tą chorobą audiofilską jest...

Nie uważam jednak, że z Vincentem zagra to gorzej czy zgoła źle, jak suerują niektórzy, uważam że może to zagrać lepiej i zgadzam się z kolegą Józwą M., że doda pazura - wołowatym i nieco mulistym - Dali.

Vincent to solidny i dobry sprzęt za te pieniądze, niektóre opinie podane przez Kolegów są nieco przesadzone moim zdaniem.

Uwaga do Dali 470-tek: te kolumny wymagają: dużego pomieszczenia i dalekiego (0.8 -1m) odstawienia od ściany tylnej - inaczej padaka). Poza tym nieco niestety grają wszystko fajnie, ale tylko przez pierwsze miesiące. Potem irytują swą nachalnością i dosłownością, niestety.

Ale wykonane są pięknie i co ważne - są dalej odsprzedawalne, grają też dobrze z lampami, bo prędzej czy później NADy też sprzedasz.

Kup jednak ten zestaw, który TOBIE odpowiada bardziej: posłuchaj tych zestawień jeszcze raz - jutro lub za parę dni, na odsłuch zabierz nie tylko ulubione płyty, ale też te troszkę gorzej nagrane i wybierz to, co lepiej dla CIEBIE, a nie innych, gra.

Pozdrawiam

Z Nadem 370 świetnie wypadają kolumnt TLC Classic, potrafią wykorzstać niezły wykop tego pieca. [email protected]

[obrazekLUKASZ-69137_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

broy

Już wybra łem jednak Vincent poszedłem i wpłaciłem trudno, zrobiłem co poradziłeś poszedłem posłuchałem i jednak to jest to.

Może nastepnym razem srebrny Nad zobaczymy dopiero się wciagam w temat ( kurcze gdyby nie mój bliski kolega który mi zaprezentował prawdziwy dżwięk nie wiedział bym co tracę słuchając swojej lipowatej wieży Sonyw sypialni.

Dziekuje wszystkim kolegom za uwagi na interesujace mnie tomaty oraz pośrednio w doborze sprzętu..

mam nada370 i muszę powiedzieć, że trzeba trochę pokombinować, aby wydobyć z niego całe dobro, słuchanie go w salonie i wydawanie opinii, to dziś mnie już tylko śmieszy - najpierw wygrzanie, po dwóch tygodniach inne brzmienie, dopiełem Heliona, pojawił się bas, postawiłem na granitowych stoliku, pojawiła się przestrzeń, wpiełem sonego 559es bas mnie zmiażdzył i w końcu jest, to czego oczekiwałem po tym wzmaku, a miałem się już do pozbywać, a teraz... no chyba że wygram w totka

Z tymi Chinami nie jest może aż tak źle. Owszem można lepiej, ale cóż - ryż jest tani. W Chinach jest wiele firm, produkujących sprzęt dla światowych marek - tak tak, to nie są np. zakłady Nad of China, ale po prostu spółka z chińskim i jakimś tam zagraanicznym kapitałem, produkująca sprzęt dla Nad'a. Podobne spółki produkują urządzenia dla Cambridge, Rotela itp. Nawet kolumny firmy Avance z serii Dana, Omega, a także uwaga Audio Psyhic model Yara są produkowane w Chinach. Dystrybutorzy jednak milczą na ten temat, ale cóż...jest zima i musi byc zimno, haha.

Myślę, że decyzja Andrzeja pokazuje, że produkty chińskie dzisiaj stanowią bardzo ciekawą alternatywę dla tzw. uznanych marek - z siedzibą i laboratorium w Anglii, ale halą produkcyjną - w Chinach.

Dodam jeszcze, że niektóre produkty "budżetowej" marki Red Rose Music M. Levinsona są produkowane w chińskiej firmie Korsun

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Reasumując wiele gałęzi zachodnich koncernów wykorzystuje tania chińską siłę robocza mam nadzieje że mój sprzet jest to ryk chińskiego smoka i tak właśnie bedzie super grał i długo słuzył.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.