Skocz do zawartości
IGNORED

Karta z najlepszym wyjsciem słuchawkowym

thomaz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szukam jakiejsc karty z dobrym wyjsciem sluchawkowym.Co polecacie?

Obecnie mam sb awe64 i gra jak by troszke lepiej od zintegrowanej i sb 7.1 24bit ale niestety

jest na isa co ja dyskwalifikuje.

Chcialbym cos tanio kupic do sluchawek koss ur-40.Dadam ze nie chce sie bawic w wzmacniacze

sluchawkowe ze wzgledu na koszta.

Pozdrawiam

awe 64 gra lepiej niz jakakolwiek wspolczesna karta? przeciez ja ja mialem w swoim pierwszym albo drugim kompie!! z 10 lat temu :)... pamietam ta karte :)... podaj przedewszystkim ile masz hajsu :)...

no to chyba znacznej roznicy nie poczujesz miedzy jedna a druga karta w takim budzecie i z takimi sluchawkami... zostaw sobie sb live (dam sie pociac ze gra lepiej bo ja rowniez kiedys mialem... choc krocej) a stowe ... stowe wydaj wedle uznania... choc ja gdy mam stowe to jest to dobry poczatek do rozpoczecia zbierania na nowy sprzet :) a ze stowka znajdzie sie zawsze - permanentnie zbieram :P

thomaz - czy wypowiadasz sie w swoim imieniu? w "o mnie" masz HD2 to skad awe i live?

Witam, ja chciałem na moim Scaleo600 też posłuchać muzyki.

Czym najlepiej zastąpić zintegrowanego realteca. Czymś wyżej proponowanym (szukać używki), sb audigy se, a może coś wyżej ale czy warto?

ciągłe zmiany ...

Jezeli masz wyjscie cyfrowe, to moze zew. DAC i do wzmacniacza. Ja tak zrobilem (SCALEO e) i jest OK, choc szczerze mowiac i ta zintegrowana karta dzwiekowa ktora tam zastosowali grala calkiem dobrze,

Mój scaleo to zwykły uniwersal w obudowie tower.

Z wyjścia słuchawkowego to całkiem kiepsko słychać. A więc zapodać sb live aby chociaż zwiększyć poziom na wyjściu czy szukać droższej. Muzy w pełnym formacie to posłucham na stac. sprzęcie.

Czy jest coś w omawianej cenie z sensownym wzmocnieniem na pci?

ciągłe zmiany ...

Ja bym poszukał na allegro Asusa Xonara. Rczej nie najnowszych modeli z tego roku, ale poprzednia generacja pomimo lekkich zgrzytów przy reprodukcji EAC'a (ale to patent grany praktycznie tylko w grach więc można olać) to nadal kapitalna karta.

Z tego co pamiętam to albo nowe albo stare były dodatkowo zasilane więc pewnie mają większy zapas mocy. Tak czy inaczej - nową odsłonę Xonara odsłuchiwałem z pomocą zestawu głośników Logitecha i słuchawek Creative Aurvana Live! i porównywałem z standardowym Realtekiem. Naprawdę kapitalna zmiana jakości - dosłownie w każdym aspekcie. O ile głośniki same z siebie grały kinowo spektakularnie to Xonar wyciągał to wszystko bardziej kulturalnie i bez potrzeby grzebania w ustawieniach, na słuchawkach trudno było cokolwiek porównywać - xonar grał wszystko wyraźnie, mocno i w sposób na tyle uniwersalny, że miałem satysfakcje w słuchaniu niemal każdego gatunku muzyki jakim się katuję.

Starego xonara słuchałem raz, ale z tego co wiem to nowy to gruntowny upgreade zwłaszcza na poziomie zgodności z SB i jego rozwiązaniami dźwięku przestrzennego (xonary sa chyba tylko w wersji 7.1). Więc jeśli stara wersja gra nawet w połowie tak dobrze i sprawnie jak nowa - to będize to idealne rozwiązanie. Nowe kosztują coś pod 200 zł ale na allegro powinno się udac kupić cos taniej.

Powodzenia.

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam kupiłem leciwą Turtle Beach na vortexie - trochę ocieplony dźwięk, ale do tych na crystalu nie ma kozaka.

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

Ukryta Zawartość

Myślę że w stereo lepsza od Creative.

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

Test kart dźwiękowych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ciągłe zmiany ...

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Posiadam oryginalną kartę DIAMOND Sonic Impact na tymże procesorze, tor analogowy nie zachwyca, karta gra bardzo poprawnie i słucha się jej przyjemniej niż Sound Blaster Live, ale w porównaniu do np. ESI Maya 44 albo Audiotrak Prodigy HD2 wady można by długo wymieniać.

• 7 miesięcy później...

Poniżej jest czytelnie na wykresach pokazane jakie maksymalne niezniekształcone moce w zależności od obciążenia mogą rozwinąć wbudowane wzmacniacze słuchawkowe w najpopularniejszych kartach dźwiękowych oraz przykładowe samodzielne wzmacniacze :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.