Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby było jasne do Pionieera SACD nie moge sie czepić bo w swej cenie to dobra rzecz. Tylko mały problemik gra gorzej na SACD od starszych CD dzisiaj za podobna cenę i gdzie tu sens nowego formatu.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

>Cholera akurat nigdy nie słyszałem systemu Naima dobrze grającego, ale płyty owszem - oczywiscie

>CD.

To fakt, trudno taki znaleźć. Ale sam CD5i Naima nie jest taki najgorszy.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

a słyszałeś już płyty dvd-a NAIMa?

Nie - ale nie o tym była mowa. - chetnie posłucham jesli takowe z odpowidajacym mi repertuarem są.

Mój Panasonic pewnie tez sie ucieszy jak dostanie cos innego niz DVD-V

mlb

Ale sam CD5i Naima nie jest taki najgorszy.

:) ale trafiłes - dla mnie całkiem kiepski (zalezy od reszty sytemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

a czy ja gdzieś napisałem że jest tragiczny? Napisałem że nie będę o tym brzmieniu dyskutował. Brakuje barwy i tyle.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Ale sam CD5i Naima nie jest taki najgorszy.

>

>:) ale trafiłes - dla mnie całkiem kiepski (zalezy od reszty sytemu!!!)

W zestawieniu z lampami i herbatnikami potrafi fajnie zagrać.

mlb, 17 Gru 2008, 21:18

>a czy ja gdzieś napisałem że jest tragiczny? Napisałem że nie będę o tym brzmieniu dyskutował.

>Brakuje barwy i tyle.

ale słuchałeś plilków FLAC 24/96? czy zwykłych plików jakości "CD audio"?

bo jeśli jakości CD to brak barwy nawet by mnie zdziwił...

mlb, 17 Gru 2008, 21:14

>>Cholera akurat nigdy nie słyszałem systemu Naima dobrze grającego, ale płyty owszem - oczywiscie

>>CD.

>

>To fakt, trudno taki znaleźć. Ale sam CD5i Naima nie jest taki najgorszy.

Dla mnie jest fatalny:) Naim się w tej niszy nie popisał. Posłuchajcie Panowie właściwego Naima np. CDX2 + Super Nait'a. Mniaam:)

>bo jeśli jakości CD to brak barwy nawet by mnie zdziwił...

Tym wpisem uduwodniłeś że nie wiesz co to jest barwa.

CDX2 to już trochę inna półka ;)

audioholik

DVD-audio czy SACD nisza nisz, płyty audiofilskich Naimów i Linnów kolejna nisza nisz.

Słuchanie muzyki czy tez jej poszukiwanie nie powinno zalezec od rodzaju formatu - jesli wszystkie dostepne płyty dostępne w formacie CD beda dostepne na SACD, DVD-A czy jeszcze czyms innym wówczas mozemy podyskutować. W tej chwili ta dyskusja, przynajmniej dla mnie to czyta rozrywka albo jak kto woli przekomazanie sie bez specjalnego celu.

Z ta "barwą" z SACD to bym uważał bo moim zdaniem akurat jak dla mnie tu tkwi problem tego formatu.

CD5i Naima to strzaszna małóść jak na Naima. Wierzę, że Herbetami i lampa to gra ale CDX2 zagra jeszcze lepiej i w ogóle z czym kolwiek gra lepiej i warto dopłacic.

xniwax,

posłuchaj chociażby

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zanim zadecydujesz o problemie tego formatu :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audioholik, nie mam zamiaru niczego Ci udowadniać

albo Xniwax, poczekaj na nowe wydania SA-CD Blue Note i Impulse i powiedz o 'problemie' tego formatu

Ukryta Zawartość

post-17470-100008966 1229547018_thumb.jpg

post-17470-100008967 1229547018_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audioholik, to już stało się nudne... przestań wklejać zdjęcia z gazet tylko pisz o własnych doświadczeniach jeśli takie masz.

audioholik

co mi blue note itp.

Ja chce Methenego, Gurtu, Abercrombiego, Stańke, Rush, Queen, Iron Maiden, Marca Johnsona...Dode ;P - duzo by wymieniać.

Ja nie chce SACD dla samego formatu.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik

17 Gru 2008, 20:56

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 393 / 1639 / 0

discomaniac71,

sprzęt Pioneera, Linna, Naima, za 1500 czy 5000 każdy może ocenić jakość formatów

Taa tylko ze Ty nie miales takiej mozliwosci. Popierdulka za 999zl rulez:)

Nie rozumiecie nic... Nie mamy co pisać, bo NAIM i LINN mają rację. Muszą. Przecież oni mają tylko inżynierów, którzy dbają o to, żeby audioholikowi dobrze się słuchało nagrań w wysokiej rozdzielczości. To ich priorytet. Te tandetne ulotki wydają tylko po to, żeby audioholik był zadowolony. Oni nie mają księgowych i marketingowców, w ogóle oni o zysku nie myślą i wszystko co mówią, to jest szczere, żadnej ściemy w tym nie ma.

Prawda, mamo?

Ooo!

Trochę mnie nie było, a tu straszny chaos.

Audioholik wkleja obrazki. Pozostali ubliżają jego sprzętowi.

Dajcie spokój. Idą święta.

Ja jestem usatysfakcjonowany dyskusją o tyle, że ludzie wreszcie uwierzyli w format cyfrowy (CD). Nie za bardzo słyszą pasm niesłyszalnych (SACD). Robi się fajnie.

Audioholikowi dziękuję za pasję i wiarę w to, że SACD jednak będzie się rozwijało.

Podsumowując:

CD trzyma się mocno.

SACD nikomu nie zaszkodzi i jak czasami wpadnie nam w ręce to chętnie posłuchamy. Byleby muzyki!

discomaniac71, 17 Gru 2008, 23:06

> Popierdulka za 999zl rulez:)

Popierdułka za 999zł+dobry DAC może naprawdę nieźle zamieszać - w roli takiej popierdułki właśnie bardzo dobrze się DVD+MP3+WMA+SACD+... ulubionego przez Disco Pioneera sprawują :) Szkoda że nikt nie znalazł sposobu na wyprowadzenie sygnału cyfrowego z SACD bo wówczas naprawdę byłoby się o co spierać.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mlb nie wiem czy ulubionego aczkolwiek darze te firme sympatia podobnie jak Krella czy Accuphase:) Jednak niespecjalnie lubie wzmacniacze Pioneera z wyjatkiem A 07 A 09 i A 91D oraz koncowek z serii Exclusive.

>Pioneery niestety kiepsko sprawdzaja sie jako napedy. Sa rozne opinie na ten temat.

Zależy jak na to patrzeć. Same napędy są dość głośne i pewnie niespecjalnie trwałe. Natomiast czytają wszystko co im się pod nos podsunie a same playerki wydalają sygnał cyfrowy o bardzo przyzwoitej jakości.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.