Skocz do zawartości
IGNORED

Czy na densena można postawić cd i deck?

tomsoul

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem Densena B-100. Mam jednak bardzo mało miejsca w szafce. W związku z tym chciałem się spytać czy można postawić na mojego Densena takie rzeczy jak odtwarzacz cd i magnetofon? Na razie nie biore pod uwage względów brzmieniowych bo wiem że będą gorsze. Jest to rozwiązanie tymczasowe. Ale czy mój densen się nie uszkodzi od tego? Troche się grzeje ale ja nie gram strasznie długo jakieś 2 godzinki i przerwa na ostygnięcie.

P.S.

Czy to normalne że jak on się nagrzeje to wydaje takie drobne trzaski ze środka obudowy, jakby się rozgrzewało???

A jak ostyga to też są.

• Redaktorzy

W Densenie takie pykanie to norma - obudowa jest radiatorem, więc się nagrzewa (w moim DM-10 po kilkunastu godzinach grania nawet gałki potrafią być ciepłe). A co do stawiania to lepiej postaw B-100 na CD-ku a gramofon gdzieś z boku

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

sorki źle doczytałem. nie gramofon a magnetofon ;-) W takim razie wzmaka postaw na samej górze

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

To najlepsze rozwiązanie, pod warunkiem że wzmak zmieści się na cd itd. Cd mają zazwyczaj mniejszą głębokość niż wzmacniacz i po prostu może nie być miejsca na nóżki wzmacniacza na górnej częsci odtwarzacza.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Postawienie na densena cd i deck jest wręcz zalecane. Dla właściwego odprowadzenia ciepła niezbędna kąpiel w H2O.

pozdrówka,

ps. A Ty przed popełnieniem kolejnego wpisu włóż głowę w lodówkę na 15min.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.