Skocz do zawartości
IGNORED

POLSKIE DZIECI NAJBARDZIEJ CHORE NA ŚWIE

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Mamy 2 miejsce na świecie OD KOŃCA!!! po Wietnamie w kategorii zdrowie dzieci!!!!

JAK TO JEST MOŻLIWE?? A TU JAKIEŚ KUR... DZIADKI PODNIECAJĄ SIĘ POWSTANIEM WARSZAWSKIM

NA SPACER KUR... IDŹ Z DZIECKIEM A NIE!!! ALBO TE BABCIE- WYSYŁAJĄ RYDZYKOWI PIENIĄDZE A DZIECI SĄ NIEDOŻYWIONE

CO TO KUR.. WOGÓLE ZA KRAJ? I PEWNIE MNIE TU ZBLUZGAJĄ ZAMIAST PRZEMYŚLEĆ KUR.....

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Mamy tutaj na forum kilkoro naprawdę chorych dzieci...numerek, horścik, jachcik i paru kolegów po fachu zdecydowanie odbiega od średniej ;-)

Witamy nowego potrzebującego pomocy! Jak się masz, co ci dolega kolego?

jakieś linki...w tv i w radiu różni różne rzeczy mówią i powołują się na dane których nikt nie potrafi zweryfikować...(emeryci stracą 240 zł...tak dla przykładu)

W obecnych czasach dzieci są generalnie rozpieszczone i "zpiździałe" że tak powiem.

Z byle gównem do lekarza, paluszek boli to zaraz zwolnienie z lekcji WF (zamiast kopa w dupę i na salę) błędy ortograficzne gamoń robi, to zaraz dysleksję jakąś tam ma (zamiast przypilnować szczeniaka z lekcjami) wścieka się, szaleje i nie słucha, to na pewno ma ADHD i trzeba z nim jak z jajkiem (dajcie mi go na tydzień, to już ja go wyleczę) marudzi z jedzeniem, bo trzy paczki czipsów popił wiadrem coli przed chwilą, to pewnie alergię biedny ma albo nietolerancję tego czy tamtego (trzy dni na suchym chlebie i wodzie ozdrowi każdego i apetyt wróci ekspresowo) i tak dalej i tak dalej. Do tego dochodzi usilnie lansowane "wychowanie bezstresowe" i spuszczanie się nad tymi dziećmi, no to mamy to co mamy. Kto kiedy słyszał o jakimś ADHD czy dysortografii? Dostał taki dziennikiem przez łeb i chodził jak zegarek, a dzisiaj nauczyciel pozwoli sobie założyć śmietnik na głowę byle tylko nie rozgniewać rozwydrzonego bachora i pracy przez debila nie stracić. Lać i patrzeć czy równo puchnie, a naród momentalnie ozdrowieje, bo inaczej wyhodujemy sobie całe pokolenia oferm, kalek życiowych, symulantów, nierobów i rencistów. Koniec i kropka.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

I nie tylko PiS-u.

Przecież wystarczy tylko spojrzeć na gęby tych naszych pożal się Boże polityków.

Same niedojeby i pokurcze. Co trzeci ma wadę wymowy, a co drugi budowy. W wojsku to nie było, bo yntelygencja wielka przecież, a prawda jest taka, że by ich tam zajeździli...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulla

mnie tez krew zalewa jak widzę np jak sie zachowują dzieci w programie Niania, ale bez przesady, idac twoim tokiem myslenia to trzeba by dziecku spuszczać wp***dol za wszystko, najlepiej tak jak jeden z tatusiów- kijem bejsbolowym bo niemowlak płakał...no i przestał na zawsze...

marcinw899 > tyle,że u nas popada się ze skrajności w skrajność. Dziecku nie zaszkodzi lanie jako kara. Zaszkodzi natomiast wyżywanie się na nim. To spora różnica.

dokładnie :/

nie wiem czemu, ale ludziom (nie tylko w Polsce) trudno znaleźć złoty środek, wiem, bo sam byłem "wychowywany" podobnie jak radzi parantulla

Wstyd mi ,że ktos takie pierdoły bieże serio . Tak się rodzi mit . Jak wiele innych o marnej Polsce . My Polacy to lenie , chorobliwe , złodzieje , nieuki i q...wa ostatni8 pomiot w Eurpie . Co za debil tak kształtuje obraz tego narodu i w jakim celu ?

...there is no spoon...

marcinw899, 17 Lis 2008, 19:04

>parantulla

>mnie tez krew zalewa jak widzę np jak sie zachowują dzieci w programie Niania, ale bez przesady,

>idac twoim tokiem myslenia to trzeba by dziecku spuszczać wp***dol za wszystko...

Nie za wszystko i nie od razu, ale jeśli tłumaczenia, prośby ani groźby nie trafiają, to co mu zrobisz? Większość rodziców woli kupić szczylowi nową zabawkę, żeby tylko mieć spokój i uniknąć "konfrontacji". Dziecko, tak samo jak pies, musi znać swoje miejsce w szyku i bez dyskusji wykonywać polecenia dorosłych, a nie jak to ma miejsce w wielu przypadkach, to dzieciak rządzi starymi i to dzieciak decyduje o tym kiedy łaskawie posprząta, kiedy odrobi lekcje, czy w ogóle pójdzie do szkoły, co ma lecieć w telewizorze, co ma być na kolację, co wszyscy będą robić, kiedy pójdzie się umyć albo spać. Taki mały skubaniec bardzo szybko chwyta, że płaczem, wymuszaniem i symulowaniem można terroryzować całą rodzinę, stąd te wszystkie przeróżne nowoczesne "choroby" i "problemy" z nauką. Kiedyś tego nie było. Ja nie raz i nie dwa dostałem wp***dol od starych i jakoś żyję. Dupa nie szklanka i się nie potłucze. Mnie krew zalewa jak widzę rodziców srających się nad obtartym kolankiem, sraczką czy czkawką... albo proszących czy wręcz błagających dzieciaka o to lub tamto i nie mogąc sobie z nim poradzić próbują go przekupić McDonaldem, wycieczką, kinem czy czymś tam jeszcze innym. Ja bym go k...a poprosił. Po prostu za bardzo się pieścimy, dmuchamy i chuchamy, a byle pierdoła (jak na przykład to, że dzieciak nie chce czegoś tam jeść) urasta do rangi tragedii rodzinnej. Nie chcesz, nie jedz, ale nic innego nie ma... i nagle następuje cudowne ozdrowienie.

Powinni na dzień dobry zlikwidować wszelkie usprawiedliwienia na: dysleksję, dysortografię i inne bzdury, zwolnienia z WFu i cackanie się z każdym dzieciakiem przy zdawaniu - 51% a jak nie do oblewać bez kombinowania. Nie umie się zachować ? Wywalać ze szkoły bez konieczności szukania kolejnej ( niech to spadnie na rodziców, to się zainteresują swoją "pociechą" ).

Matura obowiązkowa z polskiego i matematyki ( i oczywiście min 51% z każdego zdawanego przedmiotu ).

Czas skończyć z pobłażliwością i tłumaczeniem każdego kretyna. Do kopania rowów też ludzi potrzeba nie każdy musi mieć średnie/wyższe.

Nie mam. Mam natomiast 2 lata psychologii i 2 pedagogiki + 3 lata praktyk w szkołach na różnych poziomach nauczania.

ps. Miłością do dziecka wszystkiego tłumaczyć nie można.

michal stabro, 17 Lis 2008, 19:38

>Skibus

>czy masz dzieci , moze !?

A co to, posiadanie dzieci wymusza jakąś poprawność polityczną

i powoduje automatycznie, że o pewnych sprawach "nie wypada" głośno mówić?

Ja mam dwójkę własnych i dwójkę niewłasnych obecnie na wychowaniu

oraz głęboko w dupie święte oburzenie osób trzecich czy śmiechu warte zalecenia jakiegoś tam ministra do spraw zbędnych, przeważnie starego babsztyla, którego przez całe życie nikt patykiem nawet nie chciał dotknąć i taka to musi być k...a ekspertem od wychowywania dzieci.

jeszcze jedno odnosnie baraku zdolnosci

do cyferek i literek

mam w domu dysgrafika , oraz zone ktora jest umyslem wybitnie humanistycznym

i czasami opowiadala o traumie jaka przezywala w szkole na lekcjach matematyki

nie jestesmy ludzmi mlodymi , i z tej perspektywy nie wydaje mi sie zeby

to ponizanie , bo inaczej tego nazwac nie mozna , na lekcjach matematyki mialo czemus sluzyc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.