Skocz do zawartości
IGNORED

czy ktos odsluchiwal cd meridiana

Lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Moze sie tez roznic jakoscia transportu, jak 508.24 vs. 508.20. Google Twoim przyjacielem. Zalecam ostroznosc jesli chodzi o Meridiany tej serii, bo wlasnie z transportem byly najwieksze klopoty.

Jak sie transport wysuwa, czy przy odtwarzaniu nie wydaje dziwnych dzwiekow, nie stuka, itp. Ja akurat na transport nie narzekam, ale mam nowszy model. Poczytaj sobie relacje uzytkownikow, poszukaj na Google albo np. audioreview.com.

Mysle, ze 506.24 jest duzo lepszym strzalem, chyba ze roznica w cenie jest horrendalna.

Mam 508.24. Troche zaczelo buczec mi trafo (nieslyszalne podczas odsluchu), poza tym jestem bardzo zadowolony. Wspanialy sprzet.

Mysle, ze powinienes sie potargowac i brac model .24. Czytalem dyskusje nt. 508.20 vs .24, consensus byl na korzysc tego ostatniego. Podobnie powinno byc z seria 506.

Nie ma co przesadzac. Sprzet Meridiana brzmi doskonale (jesli ktos ceni sobie neutralnosc), zeby nie powiedziec, high-endowo, a mozna obecnie go kupic za ulamek niegdysiejszego tzw. RRP. Klopoty z transportem zdarzaja sie rozmaitym markom, np. LC-Audio bodajze z tego powodu w ogole zaprzestalo produkcji odtwarzacza CD. Co do termiki, nie mam z nia problemow, choc faktycznie odtwarzacz zbudowany jest w taki sposob, ze na wentylacje trzeba uwazac. Buczace trafo jest pewnym problemem natury ogolnoestetycznej, natomiast nawet przy b. cichym odsluchu buczenie jest nieslyszalne. Podsumowujac - zalecany jest zdrowy rozsadek no i, jak zwykle szczegolnie w przypadku second hand, caveat emptor.

kupilem w rozrachunku troche drozej 506.24 , ale odjazd takiego dzwieku nie slyszalem w odtwarzaczach za dwokrotne pieniadze, tenmeridian bardzo przypadl mi do gustu w polaczeniu z accuphase e-206 rewelacja

A gdzie jeszcze mozna kupić 506 lub 508 ? Rok temu próbowałem 507,ale ten zabił mnie dżwiękiem "na twarz" i męczącą detalicznością. Potem próbowałem 588.Mimo znakomitych recenzji nie było to dla mnie "odkrycie". Niedawno bodaj w Hi Fi World porównywano najnowsze wyroby Meridiana z 1-szym topowym z 1984 r. Te najnowsze,choć bardzo właśnie detaliczne,były zdaniem recenzenta nie tak "muzykalne" jake ten 20-latek, cokolwiek mieli na myśli.

> Zildjian

Teraz to chyba juz tylko pozostaje second hand, ze wszystkimi zwiazanymi z tym problemami. Moj 508.24 tez ma detaliczne brzmienie, nie sluchalem nowszych modeli, wiec trudno mi porownac.

>>> Paavo: ale jeśli znajomi z UK wolą 508.24 od topowego Linn'a,coś w tym musi być ! Długo szukałem 508.24, był tylko rzeczywiście 2-nd hand i w cienkim stanie i to za b. drogo a rok temu ktoś mi sprzątnął 2nd hand 506.24....., a propos coś wiesz o najnowszej serii ???

Na razie nie szukam,ale kiedyś zacznę szukać czegoś nowego,może w US, U$ taki "tani" (Sic!)

> Zildjian

508.24 byl najdrozszym i najbardziej udanym modelem z serii. Z porownaniami do Sondeka sie nie spotkalem, ale byli tacy, co porownywali go z Wadia 860. W ogole AFAIR ten model mial bardzo dobre recenzje, wsrod internautow i w prasie fachowej. Ja z brzmienia jestem bardzo zadowolony i na pewno dlugo bym sie zastanawial, jesli mialbym zamienic go na cos innego (wszystko jednak jest mozliwe i troche odmiany w zyciu sie od czasu do czasu przydaje ;-))

W chwili, kiedy kupowalem swojego 508.24, w Warszawie byl przynajmniej jeszcze jeden na sprzedaz. Wyglada na to, ze jest w Polsce tego pare sztuk. Trzeba wiec wypatrywac, bo moze sie cos na rynku pojawic. Trzeba pamietac tylko o rozmaitych problemach z jakoscia, szczegolnie w modelach serii x.20.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.