Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy selektor wejść- który

adik

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem takie rozwiązanie. Proszę o komentarz. Jest to co prawda rozwiązanie z PGA, którego ja nie chcę- chodzi mi tylko o sterowanie SSM'ami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8810-100001424 1266943791_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podłączene sygnału 1khz przy sw1_ctr LOW

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podłączenie sygnału 1khz przy sw1_ctr HIGH i not connected

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ze wszystkich opisów jakie znalazłem wynika (nie wiem czy to prawda), że układ ssm2404 działa jak przekaźnik. Sygnał sterowanie i wio. A u mnie 2402 nijak nie chce ruszyć podłączony w ten sposób.

ok, udało mi się jakoś ogarnąć dg411 ale mam pytanie dotyczące trybu OFF.

Na niebiesko jest sygnał przed DG411 a czerwony to sygnał wyłączony (za DG) ale pomimo tego ma około 100mV Pk-Pk- czy to nie jest problem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szkoda, że to nie jest wątek o gainclonie bo bym miał już 10000 odpowiedzi i 213 stron :)

koledzy czy wyciszenie sygnału z 10V do 100mV to jest parametr OK czy nie? Czy to jest wyłączenie sygnału? Ewentualnie co mam zmierzyć i jak?

>>wojtekr

Karta katalogowa podaje parametr OFF-isolation na poziomie 68dB (przy F=1Mhz, RL=5Ohm Vin=0dBm) u Ciebie jest tylko 40dB to trochę mało.

40db Vin/Vout=100

68db Vin/Vout=2511

Pozdrawiam

JarekC

Jesli dobrze wykonales pomiary to mozna powiedziec ze ten scalak nie nadaje sie na przelacznik wejsc audio.

Przesluchy miedzywejsciowe i w pozycji off zaleza w duzej mierze od mozaiki sciezek a dokladnie pojemnosci montazowych. Sciezki sygnalowe powinny byc oblewane masa malo kto zwraca na to uwage.

Widze ze pomiary robisz karta muzyczna wiec sprawdz najpier jej parametry przesluchu miedzykanalowego.

Ten schemat z PGA ktory wrzuciles kilka wpisow nie jest wiele wart ... moze nie mozna powiedziec zeby byl bledny i nie dzialal ale nie tegdy droga :) dlaczego nie przeczytasz PDFa do tego SSMa? Tam jest czarno na bialym napisane jak najlepiej kostke zaimplementowac :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a teraz najwazniejsza sprawa - zastanow sie dlaczego switch jest za wejsciowym rezystorem, bezposrednio na wejsciu wzmacniaczy operacyjnego ??? co to daje ... podpowiem, przypomnij sobie podstawowa zasade dzialania wzmacniacza operacyjnego :) lepiej czasem cos samemu przemyslec i dojsc do rozwiazania, zrozumiec i sie nauczyc niz dostawac gotowe rozwiazania i je bezmyslnie implementowac a potem nie wiedziec dlacego nie dziala ... nie martw sie mi tez kiedys setki ukladow nie dzialalo zanim sie nauczylem :)

wiesz co, masz racje :) jak by to byl watek o gainclonie to bys mial juz co najmniej cala strone porad :) albo zapytaj jaki kondensatory dac na zasilanie :))) ...

... a tutaj cisza :) nikt chyba nie chce pomoc w takim projektcie ...

wojtekr ~ jasne ze mozesz dac dowolnego podobnego opampa - OPA2132, OPA2604, OPA2134 czy cos w tym stylu, ten SSM2131 jedynie jako przyklad w PDF'ie do SSM2404 aöe jest od lat nie produkowany ...

przytoczyłem jedynie jako najprostszą alternatywę dla oampa pracującego jako bufor z fetami na wejściu, po prostu ostatnimi czasy męczyłem się aby dopasować DAC do reszty toru z pre pasywnym na shunt-volume i najbardziej właśnie podeszło mi rozwiązanie na LSK389.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.