Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

>Widzisz różnicę między tymi dwoma stwierdzeniami?

A widzisz, że już w pierwszym poście napisałem "Nie przypadło mi do gustu."? No i znowu się niepotrzebnie czepiasz :-)

>Poluzuj, bo się niepotrzebnie napinasz ;-)

Przemyśl następnym razem, czy to co piszesz nie zostanie odebrane jako atak lub próba ośmieszenia ;-)

...piwko Zywe pije czesto, ma swoj smak, ktory przy wiekszym i czestym spozyciu moze sie znudzic, ogolnie polecam, dla mnie super.

sprobujcie rowniez John Smiths Bitter / Extra Smooth, w srodku jest kulka, trzeba mocno wstrzasnac, szybko otworzyc i do szklany :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

albo takie piwko, tanie, podane w dobrej temperaturze w goracy letni wieczor, ciekawy smak...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

esh, kubedes

fajny wątek, zdecydowanie za rzadko tu zaglądam ;-)

przy całej zgniliźnie bocznicowej to jest fajny temat

zacznę od tego, że absolutnie nie zgodzę się, że żywe jest kiepskie

mało tego, uważam je za jedno z najlepszych polskich piw!

jeden warunek - musi być schłodzone (czyli jak prawie każde piwo ;-) , przechowywane w sklepie no i nieprzeterminowane, mało tego: mój sklep robi promocję jak zbliża się termin

generalnie jestem wielkim fanem małych browarów, które już są na wymarciu niestety

w zeszłym roku padł jeden z moich ulubionych - lwówek śląski, nie dali rady, szkoda ;-(

natomiast amatorom doskonałego browaru amber polecam złote lwy ich nowy pils

znakomity!

na zdrowie!

abs

nie kupuj tego miodowego

to sama chemia :-(

ten miód jest sztuczny tam

poza tym ciechan mocne i ciechan niepasteryzowane w porzo!

pzdr Ciebie serdecznie

cold fire

jeśli lubisz portera, kup porter łódzki

nie będziesz żałował

żywiec, mimo że to najlepszy ich produkt imho, może się delikatnie usunąć w cień przy łódzkim...

pzdr

esh0

Obolon faktycznie niezłe, tutaj jest tylko ten minus, że te same piwa na Ukrainie są tańsze (to nie dziwne, wszak tam wszystko jest tańsze lub dużo tańsze), ale też znacznie lepsze!

lane, przewyższa każdy obolon, jaki piłem w kraju nadwiślańskim

nawet butelkowe mają dużo lepsze

pzdr

może są tutaj fani piw rosyjskich, ukraińskich i innych 'wschodnich'?

broy, 5 Lut 2008, 11:51

>na zdrowie!

Browaru z Lwówka faktycznie szkoda ...

Śląskie było fantastyczne, rześkie w smaku z dobrze podkreśloną goryczką, choć często zdarzały im się wpadki w postaci źle zakapslowanej butelki.

Ja osobiście Ciechana pijam tylko Wybornego lub Beczkowego.

Pojawiło się też na lokalnym rynku mazowieckim piwo „Dawne” z browaru w Konstancinie, ale mi nie podeszło. „Czuć” je kadzią.

Złotych Lwów poszukam jeszcze dziś! Jestem bardzo ciekaw.

A jak nie mają w moim sklepie to polecę ściągnąć. Dzięki za polecenie!

>broy

dzieki, ze martwisz sie o moje zdrowie ;-)

a tutaj niezla kolekcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

broy, 5 Lut 2008, 11:55

>cold fire

>

>jeśli lubisz portera, kup porter łódzki

>nie będziesz żałował

>

>żywiec, mimo że to najlepszy ich produkt imho, może się delikatnie usunąć w cień przy łódzkim...

>

>pzdr

broy jestes jasnowidzem hehe... Wlasnie w poniedzialek planowalem zakupic Portera Lodzkiego;) Mieszkam w Lodzi, wiec pluje sobie w brode, ze jeszcze tego piwka z moich browarkow nie sprobowalem, a sprobowalem wiekszosc.

Szkoda tylko, ze ta wiekszosc w wiekszosci jest niestety kipeska... Modle sie, aby ten porter byl faktycznie dobry.

pzdr

BTW - ladny kufel sobie kupilem?;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CATV, 27 Sty 2008, 21:58

>Podaję skład Millera:

>piwo jasne 11,2% wag., alk. 4,7 % obj. przechowywać w chłodnym miejscu, zawiera słód jęczmienny!

>Najlepiej spożyć po spożyciu!

To zalecenie przypomina mi swoją konstrukcję zdanie W. Cejrowskiego na temat piwa, które wygłosił w niemieckiej gospodzie w Namibii: "piwo przyczynia się do sikania i z tego samego jest zrobione".

Przepraszam bardzo, ale ktoś tu czegoś nie zrozumiał. Piwo Miller traktuję jako lekarstwo na kaca, którego miewam nader często, a nie jako piwo które pijam codziennie. Zresztą, które lekarstwo jest dobre!

cold fire

cieszę się, że pochodzisz z miasta wszystkich polskich włókniarek ;-)

czy jak to mówią polskiego manchesteru

szkoda tylko, że nie rozwija się tak, jak manchester

no i tam stadiony mają nieco ładniejsze

anyway

mam nadzieję, że trafisz na dobrego portera

kiedyś piłem, chyba w łodzi kaliskiej, lanego portera łódzkiego

ale mówię chyba, bo knajpy nie pamiętam ;-)

był znakomity

hmm, prawda jest taka, ze Lodz juz zawsze bedzie w cieniu Warszawy, wiec nigdy nie bedzie szybkiego rozwoju i ladnych stadionow. Chyba, ze przeniosa stolice;)

Co do Portera Lodzkiego, to mysle, ze juz w poniedzialek bede mial czas skoczyc do Browarow Lodzkich i postaram sie jeszcze tego samego dnia opisac wrzenia. Oby jak najbardziej pozytywne - niech chociaz z tego aspektu Lodzkosci bede dumny hehe.

pzdr

>cold fire

Tylko gdzie kupić nad morzem to Malinee bo nigdzie nie znalazłem? Będzie mi mocno potrzebne lekarstwo... koledze córka się urodziła i będzie ostro! Jak nie dostanę, to cóż, choć nie wypada ale będę się leczył starym dobrym Millerkiem:).

Peroni.

Kolor: bardzo jasny złoty

Piana: gęsta, smaczna - smakuje bardziej piwem niż pianą :)

Alkohol: 5,1%

Smak: bardzo delikatne, właściwie nie bardzo potrafię określić czy smakuje bardziej wodą, czy piwem :) Po wzięciu łyka wyczuwalna delikatna goryczka... W sumie to nic specjalnego, ale można uznać za dobre - wydaje się, że można go sporo wydoić.

Cena: prawie 4zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiesz co, chyba masz rację. Coś w tym jest... Nawet tak się teraz zastanowiłem, to w zimę bardziej smakują mi ciężkie piwa, o konkretnym smaku, a w lato właśnie lekkie, które przyjemnie się pije w dużych ilościach :)

esh0, 9 Lut 2008, 20:25

>w zimę bardziej smakują mi ciężkie piwa, o konkretnym smaku, a w lato właśnie lekkie, które przyjemnie się pije w

>dużych ilościach :)

Dokadnie. Dlatego wlasnie teraz recenzuje glownie ciemne piwa. Mysle, ze latem bedzie wiecej lagerow i pilznerow:)

>ps. esh0, nie ech0 ;)

sorki;)

pzdr

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.