Skocz do zawartości
IGNORED

Odbiór satelity tv N

opolanin

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tv PANASONIC TH-PV80 i odbieram z zestawu sat telewizje N.

Zauważyłem że kanały nadawane w HD,DISCOVERY HD,TVP HD,HBO test HD,mają logo programu juz poza ekranem,paradoks taki że np HBO i HBO test HD ma taki sam program i HBO jest ok a HBO test HD ucieka logo,tak jakby był zoom ustawiony a mam 16:9.Czy to jest prawidłowe?.

Pozdrowienia

https://www.audiostereo.pl/topic/47380-odbi%C3%B3r-satelity-tv-n/

TOMEK7776 co prawda jak mialem pakiet HD z Cyfry to mialem jeszcze CRT 100HZ , i na NG wyraznie bylo widac roznice w obrazie i dzwiek jest 5.1, natomiast to co bylo na HBO i Cyfrze to porazka , zadnych roznic jak kanaly zmienialem i te stereo .Teraz mam plazme 50 cali fullHD i jak ogladam NG to sie ciesze jak dziecko i sie boje na nowo pakiet poszerzyc.

roznica na "n",jest znaczna,moze Twoja cyfra ma cos z jakoscia tunera,lub strumieniem danych.

HBO HD ma zdecydowanie lepsza jakosc od HBO.TVN HD juz jest mniejsza roznica niz TVN.

najlepsza jakosc z polskich kanalow oferuje TVN HD,jakosc rewelacyjna.zachodnie kanaly rowniez oferuja swietna jakosc.

jednak prawdziwe TV HD to Blu Ray!!

Stawiam na tuner - trzeba ustawić zdaje się format obrazu 720p 16:9 rozdzielczość 1280×720 czyli HDready

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.