Skocz do zawartości
IGNORED

power amp 1500-2000zł

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

macrob

z całym szacunkiem, ale nie jestem zainteresowany zestawem który wlasnie sprzedajesz na allegro, chyba ze po normalnej cenie, bo taki sam moge miec w kazdej chwili za 350 euro, co dla mnie i tak jest przesadą.

parasound, yamaha mx-1000 powiadacie, ale gdzie i za ile to kupic? ja w sumie mam cos podobnego pod wzgledem funkcyjnym do tego parasounda, tylko ze lezy juz 2 miesiące w naprawie, jakis drobiazg mu dolega, tylko niewiadomo gdzie. pisałem na forum, koncówka mocy WB M-500, podajze 4 pary najwiekszych sankenów na kanał, 12 kondensatorów, tez ma tak jak ten parasound jakąs zwrotnice do trybu mono-chyba do suba. słyszał ktos cos o tym? toto jest dosyc duze, i dosyc cięzkie.

mozecie sie smiac-znowu utknałem z marantzem hahahah pm-68 tym razem, ale spokojnie, nie wyzywac-sprzedaje go, marantzów mam narazie dosc, choc zawsze bede sie cieszył z kolejnego nabytego porządnego wzmaka tej firmy. dobry sprzęt, ale jednak w moim repertuarze brak im jasnosci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te misicale też wyglądają ok, na allegro są ładnie wykonane monobloki symasyma na dwóch parach tranów. Miałem ten wzmacniacz- gra dynamicznie i neutralnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 7 miesięcy później...

na swiezo jestem z koncówką yamahy m-45, od razu mowie towar handlowy, bo nie jest to wysoki model, ale fakt faktem gra swietnie, na podobnym poziomie co integry ax900 i 930. idac tą drogą tak sobie mysle zeby sprzedac tą m45, ax900 i 930. uzbiera sie około 2000 z tego, i za to kupic PORZĄDNĄ KONCÓWKE YAMAHY, tylko którą polecacie? stara yamaha z lat 80-tych. prosze tez wszystkich którzy mieli jakąklowiek koncówke yamahy o wypowiedzenie sie na jej temat.

denon.dcd.2560, 12 Lip 2009, 14:24

>A JAK WRAZENIA Z MX-1000???

Witam kolegę;

Mam MX-1000 - to przepotężna mocowo końcówka - w mojej ocenie bardzo neutralna. Napędzi najbardziej wymagające kolumny;

Pozdrawiam wszystkich

MX-1000 to potężny piec, potrafi zawstydzić nie jedną audiofilską markę... A to przecież mało komu znana Yamaha z 90 lat... Konstrukcja dual-mono, neutralna. Dla kogoś kto lubi wykop i tranzystorowe granie gorąco polecam. Wymaga wg mnie lampowego preampa.

B-2 to inna bajka, magia tranzystorów V-fet, taki "wystrzałowy" SET. Konstrukcja również dual-mono, zasilanie, że hoho, moc "tylko" 2x100W na 8Ohm i 2x140W na 4Ohm. Można z resztą poczytać sporo w necie. Ma dwie istotne wady: tranzystory są już nieprodukowane, w razie awarii trzeba się trochę naszukać dawcy. Należy się bardzo postarać by upalić trana... Gra 35lat, pogra i kolejne. Jest cholernie wymagająca w stosunku do reszty toru.

Ja swojej już na inną końcówkę nie zamienię, ale oczywiście z pewnością są lepsze...

pozdrawiam,

• 4 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.