Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540Av2 i JBL E60 jaka kicha

kfintal8711

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez pomysle o nowym stereo....

mysle bede celowal w Rotela albo w Musical Fidelity jesli chodzi o elektronike ..a co do kolumnn to moze kupie cos z DIY albo porozmawiam z p.Albeckim

LunaticAllegro, 4 Gru 2008, 11:58

>staraj sie sciagac mp3 kompresowane na 320 a jak juz sam kompresujesz CD z oryginalu to kompresuj

>wlasnie na tyle, dobrym programem(nie NERO) no i nagrywaj dosc wolno na dobrym nosniku CD..napewno

>pomoze

Bitrate to za mało. Są mp3 128 k lepszej jakości niż wersje 256 k (oba zgrywane z tej samej płyty jedynie kompresowane różnymi kodekami). Jakość kompresora potrafi dać więcej niż podwojenie bitrate dla mp3.

Ja skupiam się też na FLAC, na pewnej stronie można znaleźć bardzo fajne edycje płyt właśnie w FLAC :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

może znacie, jak nie to proszę bardzo: www.mininova.org

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ok sprzedam go.. ale na co zamienic?? o to jest pytanie ? tak zeby to gralo na przyzwoitym poziomie..w moim pokoju,,hce czysty bas.. bum bum bum... a nie buuummmm... buummmmm i sie zlewa wszytko.. albo duuuuuumm twardy strasznie:/

LunaticAllegro, 4 Gru 2008, 13:28

>ja staram sie nic nie kompresowac ... dlatego nie mam takiej wiedzy na ten temat..tylko cd

>oryginaly a jak jest mzliwosc kupienia SACD to wybieram wlasnie to...

Ja mam 100% utworów w wav (płyty oryginalne CDA są na półce) ... ale kiedyś z ciekawości porównywałem to i owo w kwestii mp3 ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

żeby nie było to niemoja aukcja i nieznam sprzedajacego,bedzie napewno lepszy od twojej Cambodzy

z nowych to np Nad 315bee napewno ktos sie wypowie na temat tego wzamcniacza za 1000 juz kupisz

to tak na szybkiego

Ukryta Zawartość

za tym sonym to morze bym sie jeszcze zakrecil.. ale czy to cos da? czy roznica bedzie powalajaca? w sumie to powiem tak.. Mialem kupic HK 970.. ale odradzili mi BO Ca zagra o niebo lepiej z tymi kolumnami.. poniewaz nie mam mozliowsci odsluchu.. no to musialem polegac na opinii sprzedajacego:/

moim zdaniem hk970 gra duzo lepiej od cambodzy 540 czy 640,ten sony napewno zagra lepiej i nad tez tylko inaczej,bedzie bas,wszystko bedzie pod kontrola anie plumkanie i plakanie jak w Cambridge

nie wiem pokombinuje Kolega ma Denona.avr2800 Złota edycja Chyba tak ten model sie nazywal. W sobote przywiezie zobaczymy jak to bedzie .. tego sony tez załatwie nie mam zamiaru tracic kasy w ciemno tak jak to Bylo z Tym zestawem..

mam Nad-a C315BEE i powiem tak rewelka w tej cenie, jak Ci sie uda kupisz nawet poznizej tysiaka ale to nowy model wiec z uzywka moze byc trudno, i kup jakies zrodlo ale nie Nad-a, np rotela lub arcama do tego i bedzie gralo:)

CA podłączyłęś do JBLi? :D Toż to masakra soniczna musi być :) nie dziwię się, że jestes tak zniesmaczony :) CA nie jest wstanie napędzić poprawnie JBL-a... Stąd dudnienie na basie itp :) Zmień wzmacniacz, lub zmień kolumny. Zależy jakiego brzmienia oczekujesz...? Razem to grac nie bedzie za nic...

dobra chlopaki to nie jest kacik dla polonistow oraz badaczy poprawnosci jezyka polskiego!!! klient sie zniesmaczyl bo wydal duzo kasy a mu nie gra i spontanicznie cos napisal!!! trzeba mu pomoc, nie kazdy ma dostep do szerokiej palety sprzetow i marek i niestety tak jak ja uczy sie na bledach, Jbl-e to nie sa zle kolumny ale bardziej pasuja do sluchania Van Dyk-a anizeli akustycznych wywodow, poprostu musisz poszperac i kupic dobre zrodlo bo to podstawa, niekoniecznie drogie, moze cos z uzywki Rotela, Arcam-a, a nastepnie sprobuj sprzedac kolumny za rozsadna cene i kup cos w stylu acustic energy wharfedale diamond, tez moga byc uzywki, eksperymentuj na tyle ile Cie stac a znajdziesz to o co Ci chodzi

zwroc uwage na missiony - m34i byly by dosc ciekawa propozycja a z mniejszych m33i tez podlogowce... - maja dosc szybki bas ale jak to sie z kambodza sprawdzi to nie wiem, choc sam mam chec na m34i

Zastanawiam sie nad uzywka mam na oku takie modele:

Sony TA-F650ESd , TA-AV790 ES oraz TA-FE600R jak myslice czy dynamika oraz kontrola bassu.. bedzie na przyzwoitym poziomie? Nie chce dudnienia.. chcy czysty kontrolowany basik Z CA 540av2 tak owego na pewno niema

Hmm, ja się zastanawiam nad zmianą TA550ES (to jest to dokładnie taki sam wzmak jak 650ESD tyko bez przetwornika DAC który i tak jest średniej jakości) na CA840a. Co prawda CA840a i 540a dzieli przepaść jakościowa, ale zastanawiam, się czy do 550ES to nie będzie zbyt mały krok na przód. 550ES jest jak dla mnie za ciepły, brakuje mi w nim analityczności i tzw powietrza. Wydaje mi się, że 840a właśnie powinien mi to zapewnić, ale to wyjdzie jak uda mi się go posłuchać. Na razie to są tylko moje dywagacje.

ichom, 5 Gru 2008, 02:00

>Hmm, ja się zastanawiam nad zmianą TA550ES (to jest to dokładnie taki sam wzmak jak 650ESD tyko bez

>przetwornika DAC który i tak jest średniej jakości) na CA840a. Co prawda CA840a i 540a dzieli

>przepaść jakościowa, ale zastanawiam, się czy do 550ES to nie będzie zbyt mały krok na przód. 550ES

>jest jak dla mnie za ciepły, brakuje mi w nim analityczności i tzw powietrza. Wydaje mi się, że 840a

>właśnie powinien mi to zapewnić, ale to wyjdzie jak uda mi się go posłuchać. Na razie to są tylko

>moje dywagacje.

szkoda że niedodałeś ze CA840a kosztuje 3500zł a za 3500 można kupić naprawde wyjebczy wzmak,czy różnica bedzie duża pomiedzy azurem 540 a Sonym 650es moim zdaniem bedzie spora na kożyśc sonego,może sam zaproponuj koledze coś konkretnego co już słyszałeś

czy słyszałeś azura 540a? to mnie ciekawi

kfintal8711, 4 Gru 2008, 16:16

>nie wiem pokombinuje Kolega ma Denona.avr2800 Złota edycja Chyba tak ten model sie nazywal. W

>sobote przywiezie zobaczymy jak to bedzie .. tego sony tez załatwie nie mam zamiaru tracic kasy w

>ciemno tak jak to Bylo z Tym zestawem..

Byłoby bardzo dziwne gdyby ten stary amplituner kina wypadł lepiej niż Twój wzmacniacz STEREO ... ale wszystko jest możliwe, więc daj znać jak wypadły odsłuchy.

A co myslicie o tym ? PIONEER A-705r czy gralo by to lepiej od CA 540 jak z Basem mial ktos stycznosc z tym wzmacniacze.. czy te JBL wreszcie by zagraly jak powinny? nie chce dudnienia w pokoju.. Czysty sprezysty bas i bardzo dobrze kontrolowany.

kfintal8711

Zamiast wzmacniacza, w pierwszej kolejności pozbądź się tych badziewnych pudeł - to najgorszy model z całej kiepskiej serii E Northridge - one z żadnym wzmacniaczem nie zagrają nawet poprawnie...

To typowo imprezowo-kinowe wynalazki brzmiące podobnie do "hitów" Audiomega za 500 stów na allegro.

tak to u mnie wyglada . i gra najlepiej w takim ulozeniu.. ale i tak fatalnie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.