Skocz do zawartości
IGNORED

CA 540Av2 i JBL E60 jaka kicha

kfintal8711

Rekomendowane odpowiedzi

a tak ogólnie to moje preferencje juz sa na koncu.. kiedy twoje sa w polowie.. nie znasz mnie..nie wiesz czego ja oczekuje.. a to ze mam cienki portfel. to mnie ogranicza w 99.9%

kfintal8711, 8 Gru 2008, 19:15

Powtarzam nie chce dudnia i buczenia w domu ..!

To zmień dom !!! Akustyka to podstawa.

A tak w ogóle to sądzę, że żaden sprzęt hi-fi nie jest w stanie sprostać Twoim wymaganiom.

Ja tu nie widzę problemu w cienkim portfelu, a raczej w braku smaku, podejścia do tego czego oczekujesz od muzyki, chaos itd. Sprzedaj zestaw, ew. zmień kolumny na mniejsze, podstawkowe kup standy i będzie fajnie, nie głośno i dźwięcznie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Tak sobie myślę że najbardziej pod pasowały by Ci podstawkowe Paradigmy i do rozrywki a i w bardziej ambitnych brzmieniach poradzą sobie o niebo lepiej niż te JBL'e.

Np. takie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub inny kierunek grania:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czy wspomniane Ushery S520

ulżysz i wzmakowi i sobie :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

kfintal8711, 4 Gru 2008, 10:45

>byc na godz 14 zeby srednio glosno posluchac.. jak wjade na 15 to włancza sie zabezpiecznie o

>moliwosci uszkodznia glosnika..a tu Kur.. Gra Głosno.. ni HU..Wirza na sowich glosnikach gra mocniej

>niz to gowno..

Może jakieś kolumny estradowe ? One to ku... wymiatają. Nie ma ch..a. Nawet wirza wymięka.

W sumie macie racje, niech lepiej stoją na półce w sklepie(żal mi się zrobiło-te disco polo) ;)

Kfintal

Cos sobie przypomniałem i mam wrażenie, że masz to samo. Kiedyś słuchałem dużych kolumn które zachowywały się dokładnie jak Twoje - bas (krótki) się pojawiał gdy wzmacniacz był odkręcony na 2/3. wiesz co było przyczyną? W środku kolumny głośniki były podłączone w odwrotnej polaryzacji. To napewno są nowe kolumny?

Stary - nie ma bata - przy odkreconym w ten sposób wzmacniaczu nie uslyszałbyś żadnej babci i przez dwa dni chodziłbyś z piskiem w uszach. Cos jest źle podłączone. Mozna mówić że CA to taki sobie sprzęt, że JBL tez nie żaden laureat nagród, ale stary, jedno jest pewne - nie dasz rady wysiedzieć w pokoju 16m2 przy wzmaku na godz. 14.00 i tych kolumnach. No nie ma takiej opcji. Ja dzisiaj na swoich 40m2 dałem rocka na połowę mocy, to nie dało się wytrzymac dłużej niż minutę.

To trochę tak, jak z autami. Toyota, Ford i Polonez różnią się znacznie ale mają jedną wspólną wlaściwość - jak już jadą te 100km/h to z ktoregokolwiek byś nie wysiadł to czeka Cie szpital. I tak jest tu - czy to CA, Marantz, NAD, czy Rotel odkręcone na godz. 14.00 z podłogówkami JBL - nie ma możliwości żebyś usłyszał jakąkolwiek babcie czy nawet własny krzyk. Coś ty tam namotał? Nie masz aparatu nawet w komórce żeby pyknąć fotkę? Źródło podłączasz napewno do wejścia CD? sorry że pytam o podstawowe rzeczy, ale to co piszesz nie mieści się w głowie. CA + JBLE60 - bas ma sie zaczynać już od godziny 9.00. Możemy sie sprzeczać o jego kontrolę, twardość, ale nie o to czy jest czy go nie ma! MA BYĆ. Jak nie ma to cos jest źle podłączone i już.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Myslę ze kolega ma wszystko podłączone ok :) Poszukuje poprostu konkretnego pierdnięcia i tyle :) Niektórzy tak mają :) Znałem gościa co miał dwa suby JBL E250 + skrzynie E100 w 25m2 i było mu mało... :D Na elektrodzie był tez osobnik budujący kino na 4 Zeusach (w blokowej klitce) :) Myslę że z CA, nie ma duzego przyrostu głośności nawet na godzinie 15 :) jest za to zdecydowany przyrost THD...

tu sie zgodze, CA tak od ok godz 11-12 ma nijaki przyrost glosnosci do obrotu potencjometrem i nie ma kolosalnej roznicy z tym co słychac na godz 14, w kazdym razie w porownaniu do kiedys posiadanej integry Onkyo A-8850

moze problem lezy po innej stronie? kolega odziedziczył słuch po babci...?:)

Dokładnie, podobnie jest ze słabowitymi amplitunerami KD. Można kręcić Volume na max, a dużo głośniej nie jest... No ale z tymi JBL-ami i wzmakiem co ma prawdziwe (nie papierowe) waty (jakiś stary NAD/Yamaha itp.), to powinno na godzinie 15 kolegę wbić w fotel, a nawet z fotelem w scianę... Ale mówię, może być kwestia akustyki...

ja posiadalem co prawda E80 ale pamietam dosc dobrze ze nigdy nie udało mi sie odkrecic potencjometr po za godzine 12 w Onkyo, nawet gdy bylem sam w domu i gdy naszlo mnie zaszalec. Hałas nie pozwalał na dalsza zabawe....

Miałem CA640 wz i CD razem z KEF Q5. Jedna z wad tego sprzętu (w tym polączeniu) było to, że dźwiek się budził od razu - tzn jedno dotknięcie pilota i już gra (jak na wieczory to za głosno) a jedno w dół i milczy. Inną historią było to, że kanaly budziły się nierówno. NIGDY nie doszedłem w tym połączeniu do godziny 13.00. Już przy 12.00 było niemożliwie głosno.

Chyba wszyscy zapominamy, łącznie z autorem wątku że głośniki i wzmacniacz są podłączone do komputera z integrowaną kartą muzyczną na AC97. Każdy kto chociaż raz w życiu słyszał AC97 wie jak to paskudnie brzmi. Zwłaszcza w sferze basowej. Takie badziewie nie zagra dobrze nawet na najlepszym zestawie audio świata.

Jak wymieniłem dawno, dawno temu AC97 na Audigy 2 to szukałem szczęki na podłodze przez tydzień. Od tej właśnie wymiany zaczęła się właśnie moja przygoda z audio.

Autorowi wątku radzę kupić najpierw jakąś normalną kartę muzyczną a nie sprzedawać i kupować nowy wzmacniacz i głośniki.

Co fakt to fakt że tu karta dźwiękowa jest też dużym winowajcą.

Kupić raz a dobrze:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ew. któraś z tych w wersji USB(by móc ją ze sobą wszędzie zabrać).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

STOP STOP

To co opisujesz to jest tylko i wyłącznie akustyka pomieszczenia!

Popracuj nad akustyką pokoju, dywany latające, piramidy (są dosyć tanie na alegorze) itp. Nawet najlepszy zestaw w kiepsko zorganizowanym pomieszczeniu zagra jak Amator + Altus w DiscoPolo Clabie. Sam to przeżyłem.

Witam, jak chcesz zostawić JBL to podłącz je z Harmanem może być uzywany ale jakiś wyższy model, lub jeszcze lepiej NAD ale żeby miał chociaż te 80w na kanał. najlepiej sam posłuchaj przed zakupem. CA to porażka jeśli chodzi o wysterowywanie większych lub trudnych kolumn. np. Nowy NAD 355 gra dynamiczniej i czyć jak by miał 3 razy większą moc niż CA 840! Poszukaj mocnego, dynamicznego mieca, można też pokombinowaćz wyższymi modelami Denona. Pozdrawiam

ok decyzja zapadla JBl napewno nie sprzedam..

sprzedam wzmacniacz

Zakupie nowy wzmacniacz.

npewno to bedzie jeden z tych modeli:

-Harman/Kardon HK 980

-ARCAM A18

-NAD C352

-Pioneer PDX-Z9

-Marantz PM 7003

na którego padnie to nie wiem..Nie mam mozliwosci odsluchu.!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.