Skocz do zawartości
IGNORED

AZUR 640a v2----jakie kolumny??

dargut

Rekomendowane odpowiedzi

>rbej,

>Bredzisz jak zakompleksiony złotouchy.

Masz siebie na myśli ? ;)

Czy poza wysłaniem autora do "salonu" (Media Markt jak sądzę) i zaśmiecaniem wątku masz dla niego jakieś inne, sensowne propozycje ?

>Daj sobie siana.

Jestem pod wrażeniem Twojego świątecznego menu. ;) Niestety ja nie jadam siana.

Oczywiście że B&W 604 S3 mogą grać neutralnie i nie męcząco.

Polecam z całą odpowiedzialnością zestawienie CA 640A + CA 640C + B&W 604 S3 gdyż takie zestawienie służyło mi przez 2 lata. Gwarantuję że nie jest ostro i że dzwiek nie męczy.

Chciałbym jeszcze dodać na podstawie swoich doświadczeń, że B&W 604 S3 są mylone przez większość osób z jakimiś innymi modelami, często w rozmowie wychodziło że ktoś myslał o zupełnie innych kolumnach, dlatego zawsze sie pytam po kilka razy czy ktoś na pewno zna te kolumny. Mistrzostwem świata dla mnie jest porównawnywanie tych kolumn z monitorami B&W lub stwierdzeniami że z Rotelem RA04 grają ostro i wysnuwanie na tej podstawie tez ze to sa ostre kolumny, nic bardziej mylnego. Osobom takim gratuluję pomysłowości. Cambridge Audio seria AZUR to naprawdę bardzo udane klocki, jeśli dodatkowo wezmie sie pod uwagę ich atrakcyjną cenę to mamy naprawdę okazję posiadania dobrego zestawu stereo za niewielkie pieniążki.A czy może być lepiej? Pewnie ze może ale co z tego, nie zmienia to faktu że to dobre klocki.

Posiadam Azura od ponad roku.

Od ponad roku gra u mnie na Celestionach i od ponad roku słuchanie tego zestawu sprawia mi ogromna przyjemność. Dlatego proponuję uwzględnic je podczas swoich odsłuchów.

Zestaw gra jasno, to fakt ale nieprawdą jest, co pragną niektórzy zasugerować, że brak mu dynamiki, tudzież basu. Bynajmniej nie w pomieszczeniu, w którym go słucham.

Warunek - dobrze zrealizowana ścieżka dźwiękowa. Azur jest bezlitosny dla kiepskiej jakosci nagrań.

Dla uścislenia dokładny symbol kolumn o których piszę to: B&W DM604 S3.

Zastanawiam się jeszce co znaczy zagrały jak potulne baranki, dzwiek nie moze byc bowiem za ostry ani za miękki, musi być odpowiedni, chyba że ktos lubi przesadną miękkość, mulenie, nienaturalność dzwięku.

sirVincent, 28 Gru 2008, 19:08

>>Warunek - dobrze zrealizowana ścieżka dźwiękowa. Azur jest bezlitosny dla kiepskiej jakosci nagrań.

Potwierdzam, dobrze nagrane płyty brzmią na Azurze jak dla mnie świetnie. Dlatego słabo wypada wiele nagrań zespołów rockowych, gdyż większośc z nich jest dość kiepsko zrealizowana. Co prawda moje doświadczenia opierają się na odsłuchach z udziałem amplitunera 640R, ale w stereo w zasadzie nie ustepuje on jakością brzmienia 640A, a w pewnych aspektach wg mnie jest nawet ciut lepiej.

potulne baranki jak dla mnie nie męczące przy długich odsłuchach, słodka góra dźwięczna delikatna ale rozdzielcza, nie schowana średnica i jak potrzeba przywalą dynamicznie :)

604 s3 słuchałem w salonie jak pisałem z rotelem i średnio mi to podeszło, nie porównuje ich do monitorów które posiadałem przez ponad 3 lata 602 s3 601 s3 i 685 ale mam wyrobione zdanie o tej serii ,w przypadku monitorów dochodzi jeszcze efekt schowanej średnicy i "nosowych wokali", prawda jest taka że seria 600 jest grająca dosyć ostro bez finezji na górze i to dotyczy się praktycznie każdej sztuki z tego przedziału potrafią zagrać przestrzennie ale potrafią też zakuć sybilantami !, moim zdaniem jak za te pieniądze bardzo przecięte brzmienie raczej analityczne niż muzykalne, 604 s3 są mocno dociążone niskim pasmem dlatego mogą wydawać się lekko ciemne, nic bardziej mylnego bo metaliczna góra nadal pozostaje ostra ot cała naga prawda o tej serii , moim zdaniem jeżeli repertuar jest spokojniejszy to azur i kef iq7 będzie dobrym rozwiązaniem słuchałem i krew nie poszła z ucha :)

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.