Skocz do zawartości
IGNORED

AZUR 640a v2----jakie kolumny??

dargut

Rekomendowane odpowiedzi

napisalem ze do 6000 a nie ze za 6000zl. wzmak ma 2x75w przy 8omach to jest slabiak? mam za sciana sprzet estradowy do nalosnienia hali 300m2 to porownujac do niego azura to faktycznie jest SLABIAK.wydaje mi sie ze na warunki domowe te 2x75w to starczy mam podobne wielkosciowo miejsce do odsluch i przekonam sie czy ta moc wystarcza.

chodzilo mi o wydajnosc pradowa a nie moc wyjciowa ktora ma sie nijak do brzmienia. Nie wydałbym wiecej na kolumny niz 2tys do tego Azura i raczej byłyby to systemy ciemne moze cos z Kef-a sprobuj...(miałem kiedys tego Azura z Q1 i było znosnie)

Co fakt o fakt, nawet 12W z lampy może okazać się lepsze niż 100 z tranzystora ;) Jednak więcej na ten temat można znaleźć w wyszukiwarce.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

po denonie pma 1500 i audiolabie s ktore z kolumnami dali nie wywarly na mnie zadnego pozytywnego wrazenia postanowilem odsluchac inne wzmaki; marantza pm 8003.

nadac 352 i 372 oraz

rotela RA-06

a same pozytywy przeczytalem o azurze 640a v2 na tym forum tylko w OPINACH O SPRZECIE i dlatego postanowilem CAMBRIDGA dolaczyc do mojej listy,a ze bede go sluchal pierwszego dlatego zapytalem o kolumny do AZURA a nie do pozostalych.wiem ze roznica w cenach miedzy wzmakami jest znaczna ale warto posluchac czy tanszy Azur mocno ustepuje reszcie.

Myślę że nawet z tanim wzmakiem czy ampli stereo można uzyskać bardzo fajne brzmienie tylko trzeba trochę się natestować przy doborze kolumn, ustawieniu zestawu itd. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Miałem komplet CA640v2 CD+Wzmac. Miałem Triangle Comete TZX, Triangle Comete ES (sprzedane) potem po odsłuchach Dynaudio 52, Monitor Audio RS-1, Eposm M.12.2 zostałem przy tych ostatnich. Obecnie grają za CA 740 CS+Wzmacniacz - fajne połączenie ale teraz zmieniłbym na Dynaudio !

Proponuję posłuchać CA z Dynaudio 42 bo 52 potrzebują mocniejszego wzmacniacza niż 640-stka

dargut ty słyszałeś tego Azura 640 czy tylko czytałeś o nim bo to wielka różnica,bardzo dobry marketing jest tego sprzętu który niema nic wspólnego z rzeczywistością,koledzy dobrze radzą inny wzmacniacz na pewno

ja mam zestaw ca 540v2 i u mnie to gra na 16 metrach z paradigm monitor tytanv5 i jest fajnie zależy kto jaki dzwięk preferuje ja chciałem mieć dobrze słyszalne wysokie tony a paradigmy dawaja sporo basu i niczego nie brakuje temu zestawowi 'podobno połączenie ca' z głośnikami które mają mało basu to jazgot musi być do tedo głosnik który da bas

sluchalem CA 640 plus CD 640 z Kefami IQ9 i to byl jeden z lepiej brzmiacych zestawow komercyjnych jaki slyszalem. Brzmialo to lepiej niz np. Jamo r909 z elektronika aarona za 20000 euronow. POwaznie. Dzwiek byl bardzo dynamiczny i plastyczny, wrecz trojwymiarowy, taki jak lubie. Wokale i gitara byly zajebiste. NIe wiem jakie kable, ale zestaw brzmial fantastycznie. W tej chwili na audio-markt.de jest para uzywek w super stanie za 1050 euro, numer przedmiotu 2550037699 Liczac z transportem to zostanie ci jeszcze dobry tysiac na cd..

prosze bardzo te tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pablo-rock - słuszna uwaga.

>sluchalem CA 640 plus CD 640 z Kefami IQ9 i to byl jeden z lepiej brzmiacych zestawow komercyjnych jaki slyszalem.

To wstrzymaj się z zakupami na 2-3 miesiące i poczytaj to forum i posłuchaj innych zestawów.

Jakbym miał do wydania ok. 6 tys. CA znalazł by się na samym końcu na tej samej półce co HK.

>POwaznie. Dzwiek byl bardzo dynamiczny i plastyczny, wrecz trojwymiarowy, taki jak lubie.

No to jeszcze poczekaj, aż zobaczysz i usłyszysz co to jest holografia.

>Wokale i gitara byly zajebiste. NIe wiem jakie kable, ale zestaw brzmial fantastycznie.

Do czasu aż posłuchasz np. AA, MF, Myryad i innych.

>W tej chwili na audio-markt.de jest para uzywek w super stanie za 1050 euro, numer przedmiotu 2550037699 Liczac z transportem to zostanie ci jeszcze dobry tysiac na cd.

Z kolum posłuchał bym Usher i Xavian.

do autora....najlepiej nie sugeruj sie jakimikolwiek wpisami, experymentuj i kieruj sie wlasnym smakiem. Forum pelne jest pseudoexpertow i zlotouchych audiofilii...na co ci tak naprawde ich (i moje..) zdanie.. Tak naprawde TWOJ system bedzie dostosowany tylko i wylacznie do TWOJEGO gustu, preferencji dzwiekowych, reszty komponentow i pomieszczenia. Cala reszta nie ma znaczenia.

>Mrok...

co masz na mysli z ta holografia i czytaniem forum...Jego lektura ja poprawi czy jak?? Zakup myriada, AA, MF i Ushera to objawienie??? KOlejny nonsensowny wpis nie poparty rzadnymi konkretnymi faktami.

nookie736

KOlejny nonsensowny wpis nie poparty rzadnymi konkretnymi

>faktami.

a twoim zdaniem to Mrok powinien krwi utoczyć żeby udowodni to co pisze,największy nosens jaki czytałem na tym forum to twoja wypowidż,cytuje;

sluchalem CA 640 plus CD 640 z Kefami IQ9 i to byl jeden z lepiej brzmiacych zestawow komercyjnych jaki slyszalem.

jak się słyszało dwa zestawy to wszystko mozliwe,Ca 640 najsłabszy wzmak jaki słyszałem a nie czytałem

dzieki

>Pablo-rock

nie, nie powinien utaczac krwi, ale udzielac konkretnych rad i sensownych odpowiedzi o ktore pytal autor watku.

>>jak się słyszało dwa zestawy to wszystko mozliwe,Ca 640 najsłabszy wzmak jaki słyszałem a nie

>czytałem

Wnioskuje ze miales okazje porownywac Ca do wielu wielu innych....

co do mnie, to mniemam ze mialem mozliwosc odsluchu takiej ilosci przetu o jakiej ty mozesz pomarzyc. Napisz w jakim systemie (w przeciwienstwie do mnie) miales okazje sluchac CA ze uwazasz go za najgorszy i w porownaniu z czym????. Ile sprzetow przezuciles ze takie teorie wyglaszasz...

Odpowiedz autorowi tego watku w jakis konkretach...

abstrakujac od temat CA i calej reszty, to osobiscie uwazam ze sprzet o ktorym piszemy to BULLSHIT jesli chodzi o stosune jakosci do ceny, gowniany mainstream, wyroby ktorych setkami sluchalem lata temu jak nim handlowalem i mialem okazje testowac we WLASNYM systemie (w przeciwienstwie do znakomitej wiekszosci), jak mi sie wowczas zdawalo ze firmy o ktorych piszecie potrafia produkowac sprzet co ladnie gra...

może od poczatku

>co do mnie, to mniemam ze mialem mozliwosc odsluchu takiej ilosci przetu o jakiej ty mozesz

>pomarzyc.

możliwe że masz racje,ale narazie ty podałe jeden wzmacniacz ktury niby gra gorzej od CA 640

moim daniem wszystkie Rotele,Nady,Sony seri es modele 670 i 690,Advance Acustic,Harmany ogólnie wzmacniacze do 2k graja dużo lepiej od Cambodzy

proponuje przesłuchac Advance Acustic MAP105 z kloumnami Triangle Comete EX,na moje ucho rewelacja,przedewszyskim scena jaką graja Advance

nookie736, 25 Gru 2008, 18:49

setkami sluchalem lata

>temu jak nim handlowalem i mialem okazje testowac we WLASNYM systemie (w przeciwienstwie do

>znakomitej wiekszosci),

widzisz,ja cały czas tym handluje,ale nie tylko testuje a slucham caly dzien w pracy tych różnych zestawów,to nietosamo co podłaczenie na pare dni czy godzin do sprawdzenia czy cos dziala,może stad ta różnica

Dargut. Nie słuchaj tych pseudo-znawców o złotych uszach, tylko kieruj się własnym gustem. Nie będą Ci co słuchają kabli i stolików, mówić jaki sprzęt masz kupić. Oni mają wypaczone pojęcie o brzmieniu dźwięku. Daruj sobie ich rady i idź do salonu. Sam posłuchaj i wybierz to co odpowiada Ci najbardziej.

Pablo-rock, 25 Gru 2008, 18:59

>może od poczatku

>>co do mnie, to mniemam ze mialem mozliwosc odsluchu takiej ilosci przetu o jakiej ty mozesz

>>pomarzyc.

>możliwe że masz racje,ale narazie ty podałe jeden wzmacniacz ktury niby gra gorzej od CA 640

>

>moim daniem wszystkie Rotele,Nady,Sony seri es modele 670 i 690,Advance Acustic,Harmany ogólnie

>wzmacniacze do 2k graja dużo lepiej od Cambodzy

>proponuje przesłuchac Advance Acustic MAP105 z kloumnami Triangle Comete EX,na moje ucho

>rewelacja,przedewszyskim scena jaką graja Advance

Chyba sceną jaką grają Triangle!!!

rbej, 25 Gru 2008, 19:06

>Dargut. Nie słuchaj tych pseudo-znawców o złotych uszach, tylko kieruj się własnym gustem. Nie będą

>Ci co słuchają kabli i stolików, mówić jaki sprzęt masz kupić. Oni mają wypaczone pojęcie o

>brzmieniu dźwięku. Daruj sobie ich rady i idź do salonu. Sam posłuchaj i wybierz to co odpowiada Ci

>najbardziej.

kto tu sie uważa za złoto uchego,chyba ty,mozliwe że ty słuchasz kabli i stolików bo ja słucham muzyki,kolega na forum prosi o rade,możliwe ze tego nierozumniesz,jedynie masz racje idz do salonu i słuchaj,słuchaj

DawidM, 25 Gru 2008, 19:10

>Pablo-rock, 25 Gru 2008, 18:59

>

>>może od poczatku

>>>co do mnie, to mniemam ze mialem mozliwosc odsluchu takiej ilosci przetu o jakiej ty mozesz

>>>pomarzyc.

>>możliwe że masz racje,ale narazie ty podałe jeden wzmacniacz ktury niby gra gorzej od CA 640

>>

>>moim daniem wszystkie Rotele,Nady,Sony seri es modele 670 i 690,Advance Acustic,Harmany ogólnie

>>wzmacniacze do 2k graja dużo lepiej od Cambodzy

>>proponuje przesłuchac Advance Acustic MAP105 z kloumnami Triangle Comete EX,na moje ucho

>>rewelacja,przedewszyskim scena jaką graja Advance

>

>Chyba sceną jaką grają Triangle!!!

z innymi kolumnami też tworzą wspaniałą scene,z Triangle jest najlepsza ale to juz napisałem

rbej, 25 Gru 2008, 19:06

>Dargut. Nie słuchaj tych pseudo-znawców o złotych uszach, tylko kieruj się własnym gustem. Nie będą

>Ci co słuchają kabli i stolików, mówić jaki sprzęt masz kupić. Oni mają wypaczone pojęcie o

>brzmieniu dźwięku. Daruj sobie ich rady i idź do salonu. Sam posłuchaj i wybierz to co odpowiada Ci

>najbardziej.

Może Ty rbej,nie-pseudoznawco coś koledze doradzisz zamiast krytykować pomysły innych?Ostatnio jak pisałeś "było Ci niedobrze"-jestem pewien że Twoja niestrawność nie ustąpiła...

Poza tym nie ma tu nagonki w stylu "kup to","kup tamto".Propozycje dotyczą tego aby sprzętu posłuchać.

Więc Twój wpis jest jak zwykle nie na miejscu i całkowicie w tym wątku można go pominąć.

-->Do autora wątku,chłopaki dobrze radzą,CA to nie koniec świata.Słuchałem zestawu firmowego "640",nie wciągał,kupiłem tylko CD.Wzmacniacz w moim odczuciu nieudany,odtwarzacz lepszy,w pewnych konfiguracjach może się podobać.Ale i tak dopiero zagrał po dogłębnym grzebnięciu.

Miałem sporo wzmacniaczy do 5k (jako nowe),w tym zakresie cenowym niewiele ciekawego się dzieje.Paradoksalnie wszystkie te ogwiazdkowane w czasopismach budżetowe wzmacniacze położyła 15-to letnia amerykańska końcówka Adcom (900zł) z pre lampowym Phast (1kzł).

Na forum organizuje się sporo różnych spotkań odsłuchowych,postaraj się zajrzeć na któreś,posłuchasz-będziesz miał punkt odniesienia.Potem już na salony i wtedy dla sprzedawcy nie będziesz już takim łatwym kąskiem na zakup Azura-będą Ci musieli na prawdę brzmieniem zaimponować.

l'enfant sauvage

Doradziłem mu najlepiej jak można. Do salonu i słuchać sprzętu a nie rad innych. Zwłaszcza że niedługo pojawi się pełno osób, które będą mu chciały wcisnąć swój używany zabytkowy sprzęt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.