Skocz do zawartości
IGNORED

Audioquest Type 4 do MF E10?

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

szukam kabli do zestawu jak w "o mnie". Słyszałem już Monstery XPHP, Qedy Silver, Real Cable i niestety czegoś zawsze brakowało, tego czego nie było w jednych w innych było ale z kolei brakowłao im czegoś innego. Zdaję sobie sprawę, że w tej cenie pole manewru jest ograniczone. Moje klocki też są z niskiej półki. Jak myślicie, jak będzie z Type 4? Mogę go kupic dość okazyjnie ale w ciemno.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/47991-audioquest-type-4-do-mf-e10/

Dzięki, Miał ktoś jeszcze do czynienia z takim połączeniem? Podobno E10 bardzo wrażliwy na kable, brać w ciemno type 4?

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Mogę jeszcze mieć za połowę ceny sklepowej VAN DEN HUL CS 122 HYBRID. Też w ciemno..... Co wziąć?

type4 są dość neutralne ale stoją po zimnej stronie brzmienia podobnie jak type8, type4 nie mają tak wycofanej średnicy jak w typ8 i słabiej tworzą scene, type8 ma więcej ugładzonej góry i lepiej kontrolowany bass , oba mają dużą rozdzielczość dźwięku nie zamazują go, są to kable raczej dość ostro grające np u mnie kiedyś z rotelem i b&w podkreślały lekko nerwowość, dlatego lepiej je zastosować do cieplej grającego systemu niż analitycznego, polecam oryginalnie konfekcjonowane przez aq

Focal + Naim

W QEDach przeszkadzały mi sybilanty, w Monsterze rozlazły i suchy bass, w Real Cable jakieś takie bez wyrazu....Chodzi mi o to, żeby nie zamazały mi średnicy, żeby nie straciły wokale powietrza. Bas żeby nie było go mniej ale żeby zyskał na konturowości, na "ciosie", na punkcie. Wysokie żeby nie były jednostajne i natarczywe. Wiadomo, wszystko w to co moge osiągnac w tym przedziale cenowym.

Mam Type-4 na basach i tylko tam się nadają.

Jeżeli szukasz bardziej uniwersalnych kabli Audioquest to proponuję raczej niedoceniane CV-4. W Twoim systemie zapewne się sprawdzą. Niestety nie wiem jaka jest różnica w cenie.

a ja polecam tara labs rsc prime 500 , świetna średnica, leciutko osłodzona góra, i bass z drivem mięsem i kopem ale dobrze kontrolowany, dobra scena, średnica nie wycofana duża rozdzielczość

polecam,

Focal + Naim

RSC za drogi dla mnie. Poza tym kolega mi mówił, że ten kable nieco zaokrągla brzmienie i go ociepla. Obawiam się, że po wpięciu w MF E10, który sam w sobie jest ciepły, zaokrąglony wyjdą flaki z olejem albo ciepłe kluchy :)

150zł z konfekcją Real Cable z dwóch stron bananami.

W sumie to nie aż taka okazja,ja kupiłem kiedyś czterometrowe odcinki typ4+ czyli cztery kable w jednym do podwójnego okablowania za 90 zł.fakt że bez konfekcji.Ale z tego co ostatnio widziałem na allegro jeśli chodzi o ceny tego kabla to te 150 wydaje się nie aż taką wygórowaną ceną.

A Van Den Hul CS 122 Hybrid? Może to lepsze byłoby? Też mogę mieć 2X2 metry za 130zł

Najlepiej jak byś miał te kable do porównania,no ale jak piszesz,nie ma takiej opcji.WDH nie znam to nic nie powiem.Audioq..na pewno cie nie zawiedzie,a jak Ci nie podejdzie to zawsze można odsprzedać:)

tymek, 4 Sty 2009, 16:39

>CS 122 kosztował nowy około 50 zł za 1m. Miałem i całkiem miło wspominam, uczuciowe granie z lekkim

>ociepleniem.

I dlatego w tym zestawieniu raczej się nie sprawdzi.

czasem można kupić ten model tary na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gra troszkę z mniej ugładzoną górą niż rsc 500

dobry kabelek

albo omni2

Ukryta Zawartość

moim zdaniem lepszy niż type4 mniej nerwowy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Mogami "the pure"

Sprawdzone połaczenie do MF E10 - grał u mnie parę lat - CS122 był gorszy a omawiany AQ type 4

strasznie "szaro gra"

Mogami to koszt nowego ok 35 zł/m

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.