Skocz do zawartości
IGNORED

PHONO STAGE MM MC - wersja forumowa

Rekomendowane odpowiedzi

no wlasnie... moje sa tez na folii samoprzylepnej ale drukowane na laserze i ciete... poniewaz pierwsza proba na folii przezroczystej wyszla kiepsko - wychodzi na bialo porowata struktura aluminium, nastepna proba byla na tej samej folii ale z czarnym tlem... wyglada lepiej ale... jest tez opcja wydruku calej tylnej scianki i zaklejenia calosci ale wtedy zniknie urok szczotkowanego alu... raczej pomysle nad sitodrukiem...

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Technika wygląda następująco wycina się napisy i przenosi w całości za pomocą folii transportowej na podłoże potem wystarczy odkleić transportówkę i wszystko gotowe.Zrobiłem zestaw dla Prezesa ale chyba jeszcze nie okleił jak bedę u niego to pomogę i zrobimy fotkę to się wklei i pokaże jak wyszło.

masz dostep do takiego plotera czy tez moze zrobia to w dowolnej agencji reklamowej? w jakiej formie nalezy dostarczyc projekt napisow? dwg, pdf czy moze zwykly doc?

Zrobia to w dowolnej agencji reklamowej na miejscu dobiora czcionke jest to dziecinnie proste dla grafika a jesli chcesz szybciej to zrob to w Corellu ale i tak trzeba zamienic na vektory zanim wytnie sie ploterem dlatego lepiej to zostawic komus kto sie zna i zrobi to w 5 min:)

robix

Gość jarokar

(Konto usunięte)

Mam dostęp i mogę wyciąć, projekt musi być w corelu i zamieniony na krzywe bez konturu ale to mogę zrobić sam potrzebna tylko jest informacja jaka czcionka i wielkość czyli wysokość liter.

czołem, właśnie zabrałem się do lutowania phonoclona (w końcu kupiłem wkładkę mc) i mam następujące pytanie: dlaczego oporki przy switchach są w innej kolejności w prawym i w innej w lewym kanale? czy to znaczy, że switche też trzeba ustawiać niesymetrycznie?

pzdr

j

Zrób tak jak na rysunku. Poza tym w moim 'o mnie' jest link do albumu, który może pomóc ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

skończyłem składać phonoclona. no i dupa, nie zagadał :( słychać delikatny piard, a sygnał nie przechodzi. nie wiem co schrzaniłem, jutro wyjmę płytkę i obejrzę dokładnie, może jakieś zwarcie.... oba kanały głuche. why??

darekdz>

rzeczywiście, że ten ad5509 jest świetny! krótko słuchałem ale wysokie jak z bajki. dzięki temu wybrzmienia długie i scena fajna. wieczorkiem dłużej posłucham.

swoją drogą zalutować to do podstawki to jak bombę rozbrajać ;)

zapakowałem go na razie do vspsa, bo zdobyłem tylko jeden (od kolegi z forum - dzięki). potrzebuję jeszcze 2 do phonoclona. czy koledzy wiedzą skąd je wziąć (w wawie lub w necie), a może ktoś ma do odstąpienia?

pzdr

mowilem, ze jest super... teraz przy Goldringu to jest poezja im dluzej slucham tym bardziej sie ciesze z zakupu i pre i tej wkladki...

szukaj w google... jest w polsce dystrybutor hurtowy... dogadalem sie i mieli mi sprzedac 3 szt. ale znalazlem taniej na AS. tez mieli tylko powierzchniowe i kosztowaly ok 50 zl za sztuke + wysylka... moze ebay.com

Znalazlem poprzez kontakty sluzbowe mozliwosc bardzo profesjonalnego wykonania opisu gniazd scianki tylnej obudowy tego pre. Technologia polega na bardzo trwalym rozwiazaniu wydruku na etykietach samoprzylepnych wykonanych z poliweglanu o grubosci do wyboru 0,125mm lub 0,250mm. Oczywiscie koszt jednostkowego wykonania mija sie z celem bo jest wysoki.

Mam wiec pytanie czy byliby moze chetni w partycypacji w wiekszym zamowieniu? Oczekuje wlasnie na wycene partii 50 szt. Etykiety sa na kleju 3M i beda wykonane pod rozmiar obudowy jaka mam zastosowana w swoim pre. Opisy gniazd oraz ich rozstaw bedzie tak jak u mnie. Najpierw nalezy wykonac odwierty w plytce pod gniazda a nastepnie nakleic poliweglan i wyciac w nim otwory (opcja z wykrojnikiem to dodatkowa duza kasa) a nastepnie zamocowac gniazda. Do naklejki dolaczylbym oczywiscie plik acada lub pdf w skali 1:1 z rozstawem gniazd i opisow. Nie wszystkie gniazda trzeba wycinac ale zostana wtedy nadrukowane opisy. Calosc wyglada super profesjonalnie jak w sprzecie sklepowym. Moge zamiescic przykladowe zdjecia probek.

Oferta jest oczywiscie tylko dla chetnych do wykonania swego pre w ukladzie jaki prezentuja moje zdjecia w tym watku.

Prosze o odzew - moze byc na priv ilu bedzie chetnych... w czwartek postaram sie dolaczyc zdjecie wzoru.

w zalaczeniu przyklad... koszt jednej sztuki bedzie ok 30 PLN bez przesylki pod warunkiem, ze znajdzie sie 50 chetnych w co watpie. minimalny naklad to 50 szt czyli ok 1500PLN, ktore trzeba by podzielic na chetnych...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wygląda to super... tylko, że... no właśnie... nie da się zrobić 50 szt. takich samych. Ty u siebie masz potencjometr, wyjście 220V. Nikt nie będzie tego robił... niestety niektórzy (np ja) juz dawno wykonali obudowę. Jaki byłby koszt dla 1 sztuki? 2 razy taki?

mam raczej na mysli przyszlych niz obecnych wlascicieli tego pre... mysle, ze bedzie jakas reedycja... kosztuje przygotowanie produkcji a nie sama naklejka... przy nakladzie 500 szt taka jak na zdjeciu to koszt 3,6 PLN netto...

gdyby przy nakladzie jednostkowym mialo to kosztowac 60 zl to bym nawet sie nie zastanawial... oferta na 2 szt to 130 zl netto/szt. czyli 260 + VAT + koszty przesylki... wiec w cenie obudowy...

Wyglada na to, ze ja juz swoj zakonczylem. Poziom zadowolenia wizualnego 95%, brzmienie 100%.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

grawerka laserem. koszt 80 zl. 95% zadowolenia wynika z niewystarczajacej glegokosci grawerki i zaszarzenia w niektorych miejscach. aby bylo idealnie bialo trzeba zaplacic 2x tyle - czas pracy lasera.

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi