Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio - fakty i mity

Jarek33331

Rekomendowane odpowiedzi

Gość hiend71

(Konto usunięte)

czy ja komuś pisze że ma drewniane uszy,jest temat i dziele sie tylko swoja opinią,jest to moja opinia,mam wyrobione zdanie na temat CA konkretnie 540 i 640 bo je słyszałem i porównywałem z innymi wzmacniaczami,może napisz prosze co ci się podoba w CA,zero basu,wysokie i srednia bez konturu,jedna plumkająca papka,rozumniem że może się to komus podobać ale zeby to był dobry sprzet,widze że zachwalają go ci co go mają albo mnieli

Gość hiend71

(Konto usunięte)

czodaboy, 4 Sty 2009, 12:17

>oto link:

>http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=11626

przeczytałem fajnie opisany odsłuch w salonie po którym Peter7 kupił 640v2,przede wszystkim podobały mu się gitara i jej szczegółowość a dlaczego bo wzmak gra średnica a gitara to średnie,Peter7 sam przyznaje że brakło basu i stopy,dla mnie muzyka to nie tylko gitary ale wszystkie instrumenty grające,bas i perkusja przede wszyskim,daje ex presji,Energi,dynamiki czego niema CA,może ktoś lubi same gitary,ale bez bez sekcji rytmicznej (gitara basow,perkusja)moim zdaniem nie do słuchania

zdania nie zmieniłem tylko się upewniłem że mam racje

pozdrawiam

dlatego warto dołożyć do CA 740 (można znaleźć nówki poniżej 2k) :)

dynamika jest i bas, a góra bardziej szczegółowa i co ważne nie daje tak po uszach jak te niższe serie... do metalu super, zwłaszcza z odpowiednimi kolumnami

Gość hiend71

(Konto usunięte)

Zapraszam do posłuchania CA serii 740 z AE Ealite 3.

Zapewniam, że w 30m2 bas (mięsisty, potężny bas a nie łupanie) potrafi wcisnąć w kanapę.

Fakt, że taki efekt został uzyskany dzięki sporej inwestycji w zasilanie (kable i kondycjoner) ale i przed nie było tak słabo jak to opisujesz.

widzisz cały czas mowa o 540 i 640

on111, 4 Sty 2009, 13:31

>dlatego warto dołożyć do CA 740 (można znaleźć nówki poniżej 2k) :)

>dynamika jest i bas, a góra bardziej szczegółowa i co ważne nie daje tak po uszach jak te niższe

>serie... do metalu super, zwłaszcza z odpowiednimi kolumnami

http://www.skapiec.pl/site/cat/34/comp/192285

jest gosc na allegro, ktory sprzedaje rozny sprzet z "prywatnego importu" fabrycznie zapakowany i z 2-letnia gwarancja PL, CA 740 bedzie miał ponizej 2tys, polecam osobiscie tego sprzedawce, zakupilem jakis czas temu od niego nowiutkie Dynki za 3400zł z przesyłką, gdzie cena u dystrybutora to 4999zł, dziekuje...

PS. jesli kogos interesuje nick sprzedawcy to wysle na priv

Gość hiend71

(Konto usunięte)

czodaboy, 4 Sty 2009, 14:03

>jest gosc na allegro, ktory sprzedaje rozny sprzet z "prywatnego importu" fabrycznie zapakowany i z

>2-letnia gwarancja PL, CA 740 bedzie miał ponizej 2tys, polecam osobiscie tego sprzedawce, zakupilem

>jakis czas temu od niego nowiutkie Dynki za 3400zł z przesyłką, gdzie cena u dystrybutora to 4999zł,

>dziekuje...

>

>PS. jesli kogos interesuje nick sprzedawcy to wysle na priv

ja poprosze,oczywiście na priva

mam dobre doswiadczenia z kupowaniem takiego sprzetu. Moj sprzet nie byl nawet przez nikogo otwierany, sprzedawca odmowil otwarcia paczki gdy poprosilem go o podanie jakiegos szczegolu o towarze. A wiadomo ze kupujac z salonu bywa roznie. Gdy jest to drogi sprzet, zwykle maja ich po 1 szt na stanie i zwykle stoi on na wystawie i jest w tym czasie słuchany, uzywany, nawet wypozyczany i macany przez byle kogo, kto co woli...

jeśli chodzi o sprzęt to mam dość blisko do:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ewentualnie można zawsze sie bujnąć do:

Ukryta Zawartość

ale najlepsze okazje na cacka są na Angielskich carboot`ach... za kolumienki KEF Coda 8 dałem 5 funtów:) ostatnio za denona pma 255 UK 26 funtów po utargowaniu z 30 :)

to samo z aukcjami na ebay`u, najlepiej nie licytować tylko napisać do gościa i się utargować , tyle że odbiór osobisty aby nie było przewału...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.