Skocz do zawartości
IGNORED

czym napedzic sonus faberELIPSA

prym

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie nie ma i teraz poza 600-tka u dystrybutora i jak mowi mozna jej posluchac.To caly problem z odsluchem w naszym kraju.Jak wynika z wyzej wymienionych opisow mozna juz probowac wyciagnoc pierwsze wnioski.Lampa to JA-80 jadis,audio note jezeli tranzystor to raczej wskazanie na passa mysle,ze xa-60.5

Jeżeli mają to być monobloki to w zasadzie tak.

Jest jeszcze BAT-150SE, ale, podobnie jak Dart, to już muchos dineros.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

cloudior

Elberoth doskonale wyjaśnił dlaczego X 350.5 :)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

elberoth.Mysle,ze ta propozycja tez trzyma sie pewnej lini,ktora starasz sie podpowiedziec tylko pewnie nie wiesz o podwyzce cen przez dystrybutora i to bez wzgledu na zachodzace zmiany na naszym rynku przyklad:ceny mieszkan,samochodow,mat.budowlanych itd.voice ma to gdzies a w takim przypadku i ja jego.Mysle,ze jak tak by bylo dalej to juz nie dlugo beda takie ogloszenia-ZAMIENIE M-4 na wzmacniacz lub roczne BMW-5 zamienie na CD-BAT VK-5 [b Z D U R A]? obym sie mylil.

Jeszcze przychodzi mi do głowy CARY CAD 500MB (z tranzystorów) i ten byłby też najatrakcyjniejszy cenowo. Na pewno te monobloki był by lepszą propozycją od Pass 150.5 ale czy są klasowo lepsze od 350.5? Nie mam już pojęcia.

W Elipsach impedancja spada do 2,5ohm.

Musisz poszukac wydajnego prądowo wzmacniacza. Przy efektywności 90dB i srednich pomieszczeniach(30-40m2)nie jest wymagana duża moc.

Potrzebujesz po prostu wydajnej koncowki.

Nie wiem co innego mozna polecic do takiej konstrukcji zeby dostała chociaz odrobinę życia.

Wiekszosć lamp(jezeli nie wszystkie)będzie Ci sie na tych paczkach podduszać.

Wzmacniacz jest pewna konsekwencją wybranych zestawów.

Pamiętaj że Nelson Pass - od Pass X350 i 350. S nie ma takiego dylematu bo prywatnie slucha na swoim 4W wzmacniaczu i odpowiednich do niego zestawach - swoja drogą polecam :)

prym, cos w ten deseń :)

Wzmacniacza szukaj mzliwie dobrego dxwiekowo ale podstawowa sprawa to jego wydajnosć prądowa.

Spójrz tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z czym ludzie(w sensie uzytkownicy) wogóle polecają zestawiac Elipsę ?

Mc275 to jak rozumiem pp na KT88 ?

Dobrze kojarzę ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

prym, 5 Sty 2009, 17:02

skoro kupilem obroze i smycz to mam szukac psa nie kanarka.Czy tak?

Hmm. Smycz i obroża to bardzo głębokie i trafne porównanie :)) Zapomniałeś dodać kaganiec.

cashlack dzieki za przypomnienie.Lancaster nie jestem z wyksztalcenia elektronikiem ale dzeki bardzo za zwrocenie na to uwagi.Co do mc-275 to masz racje na kt-88.Na strone zajrzalem ale nie znam angielskiego i w zwiazku z tym dalej nie wiem z czym te kolumny lacza.

XA-60.5 to jeden ze wzmacniaczy, którego mam ogromną ochotę posłuchać.

Szkoda że Jasik nie ma na stanie ... coś czuję że znowu trzeba będzie trochę gotówki zamrozić i kupić. W tym kraju jak sobie sam w ciemno nie kupisz to nie posłuchasz :-(

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Arek__45, 5 Sty 2009, 17:13

>No dobra konkretnie...wez pod uwage Bouldera 860 - 150 wat.

A słuchałeś kiedyś Bouldera że tak polecasz ?

moje aktualne doswiadczenia na cremonie to dwa monobloki lampowe po 100 W czyli 80-100 kg zelastwa inaczej bedziesz tylko udawał ze jest dobrze

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

z czym masz mnie urazic?

i tak w Polsce prawie nikt z producentów nie chce o tym rozmawiac

rozumiem ze chcesz mocna lampe "gotowca" z dystrybutorem w Polsce i stojacego w sklepie

jak dla mnie został ci audiofast i AR albo zakup w ciemno :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

No dobrze,znasz taka firme jak art audio?mysle,ze znasz.Bardzo rozsadny dystrybutor i jezeli sie to potwierdzi to bedzie zaprzeczeniem tego co napisales.Ale musimy poczekac.Jest w ofercie wzmacniacz,ktory mnie interesuje ,nazywa sie Quatro i sa to monobloki aktualnie sprawdzane co do obciazen pradowych i spasowania z "elipsami"jezeli beda pasowac dostane do odsluchu.

cos we wpisach lancastera sie nie zgadza, zadna lub prawie zadna lampa tych kolumn miala nie wysterowac a okazuje sie,co innego.Otoz podejrzewalem ze problem moze byc nie w samych lampach jako takich a w zasilaczu,bo jak to ocenic skoro od dwoch godzin podpiete monobloki Ancienta 18W na kanal steruja nimi jak chca,bez najmniejszego problemu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.